Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

640541 Omrollen

 • Auteur
  Berichten
 • #1646543

  Hallo allemaal, Mijn meisje van 4,5 maand kan zich sinds een paar dagen erg goed op de buik rollen, helaas ze kan nog niet zelf terug! en op de buik liggen vind ze verschrikkelijk dus minimaal 1x per 5min moeten we haar weer terug draaien. (laten haar wel eerst zelf even modderen tot ze echt giftig wordt..) Hoelang duurde het voor jullie kindje zich ook weer terug kon rollen? Alvast bedankt voor jullie reacties, groetjes Irene

  #3402444 Quote

  Hoi Irene,

  Heel herkenbaar, maar het gaat vanzelf over. Onze zoon kon draaien met 10 weken. Op z'n buik liggen vond hij eerst nooit leuk, dus wij moesten ook steeds terugdraaien. Hij is nog eerder gaan kruipen dan terugdraaien. Een week voordat hij 6 maanden was kwam hij voor het eerst een stukje vooruit. Maar je hoeft toch steeds minder vaak terug te draaien, want op haar buik liggen gaat ze ook steeds leuker vinden, met name door speelgoed. Onze zoon draait eigenlijk pas sinds een paar weken zelf terug (hij is nu 7,5 maand). Dat ging heel natuurlijk. Maar hij huilde daarvoor ook nooit meer om teruggedraaid te worden.
  Leuk he, als je haar net hebt omgedraaid: voor je weer zit is ze alweer op haar buik gedraaid.
  Succes!
  Groetjes,
  Machteld

  #3402445 Quote

  bij ons een dag of 2

  #3402446 Quote

  Mijn dochter is 4 maanden en kan zich alleen van buik naar rug rollen. Ze probeert wel andersom maar dat krijgt ze niet voor elkaar.

  #3402447 Quote

  Hoi, wat gaaf zeg dat ze al zelf kan rollen. Amy rolt nog helemaal niet. Ze kan zelfs haar hoofdje nog niet optillen als ze op haar buikje gelegd wordt.
  Maar het zal best even kunnen duren, totdat ze het eindelijk door heeft.
  Probeer eens om haar niet helemaal terug te rollen, maar haar een klein duwtje te geven de goede kant op, misschien dat ze het dan eerder door heeft.
  Groetjes
  Audrey

  #3402448 Quote

  Mijn zoontje kon zich ook al met 4 maanden op z'n buik rollen. Hij is nu 7,5 maand en af en toe draait hij zich per ongelijk terug. Het kan dus wel ffies duren.

  read more image Lees ook: Sprongetjes: de mentale sprongen van je baby in het eerste jaar
  #3402449 Quote

  Hoi, bij mijn dochtertje duurde het ook lang voordat ze zich terugdraaide. Met 4,5 maand draaide ze zich van rug naar buik en pas na 7 maanden bewust terug. Ga het niet forceren want als ze iets te hard terugrolt doordat je haar probeert te rollen dan wordt ze misschien bang en duurt het nog langer. Laat het op zijn beloop, ze leert het vanzelf. Groetjes

  #3402450 Quote

  Hoi Irene,
  Onze dochter van 4 maanden rolde zich al erg snel van buik op rug ( 1 maand ) maar het heeft daarna nog drie maanden geduurd voordat ze zichzelf van rug naar buik kon draaien. Dit doet ze pas sinds vorige week. Nu ligt ze de hele dag rondjes te draaien in haar box….
  zal bij ieder kind wel anders zijn…

  Groet…….Babette

  #3402451 Quote

  Dank je voor al jullie reacties, het terug draaien lukt hier nog steeds niet maar inderdaad ze krijgt er wel meer lol in om op haar buik te liggen dus dat scheelt een hoop frustraties bij mij en bij Anoek. Heerlijk te zien hoe ze zichzelf kan vermaken!
  groetjes Irene

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct