Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

640560 Fietsen

 • Auteur
  Berichten
 • #1646562

  hallo allemaal,
  mijn zoontje is ruim 6 mnd en kan nog niet alleen zitten alleen met ondersteunig maar nu is mijn vraag wanneer mag ik met hem fiesten in het fieststoeltje moet hij dan echt helemaal zelfstandig kunnen zitten?
  alvast bedankt!
  groetjes,
  anja

  #3402520 Quote

  Hoi Anja,
  Hij moet eerst wel goed zelfstandig kunnen zitten voordat je met hem kunt fietsen. Meestal kunnen ze dat zo rond de 9 mnd. dat ze zelf gaan zitten enz. en dan kun je ook gaan fietsen. Nog eventjes geduld dus!
  En voor als het zo ver is heel veel fietsplezier.
  Groetjes,
  Sandra

  #3402521 Quote

  Nog niet gaan fietsen hoor, dan moeten ze echt goed kunnen zitten. Het ruggetje kan dat nog niet hebben. Meestal kun je rond 9 maanden pas echt gaan fietsen met je kleintje.

  #3402522 Quote

  Het is beter om het kindje pas in het fietsstoeltje te zetten als hij inderdaad echt zelfstandig kan zitten. Meestal is dit zo rond de 9 maanden.

  #3402523 Quote

  Beste Anja,
  Zeker wachten totdat hij zelfstandig kan zitten. Heb op het forum eenzelfde soort vraag gelezen met als antwoord een verhaal over een baby wiens nekje gebroken is tijdens een fietstocht. Ouders dachten dat het kleintje lekker aan het slapen was en merkten dit pas bij thuiskomst…lijkt me afschuwelijk… ben hier in ieder geval zelf zo van geschrokken dat we nog maar eventjes wachten…

  groet……Babette

  #3402524 Quote

  Een kind moet echt helemaal zelfstandig kunnen zitten, voordat hij of zij mee mag in een fietsstoeltje!! Dit geldt ook voor de kinderstoel ed.

  read more image Lees ook: Sprongetjes: de mentale sprongen van je baby in het eerste jaar
  #3402525 Quote

  ja, dat moet echt anders kunnen ze beschadegingen aan hun ruggemerg krijgen.. dan is zn rug niet sterk genoeg om alle schokjes te verwerken en zolang overeind te zitten..

  #3402526 Quote

  Hallo Anja,

  Sluit me aan bij Sandra, meestal rond 9mnd, en vind je het niet een beetje te koud nu voor zo'n kleintje.
  Voor als het zover is wens ik je veel fietsplezier. Groetjes Mariëlle

  #3402527 Quote

  hallo Anja,

  wat je eventueel ook kunt doen is met een buikdrager op de fiets, ik heb dit tot het moment dat onze kleine goed kon zitten gedaan en dat is uitstekend bevallen!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct