Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

640575 Schudden

 • Auteur
  Berichten
 • #1646577

  Hallo moeders,

  Ons zoontje, hij is 5 maanden zit nu constant nee te schudden met zijn hoofdje.
  Herkent iemand dit, of is dit totaal vreemd wat jullie lezen?
  Ik hoop een reactie.

  Groetjes Bianca

  #3402583 Quote

  Hoi Bianca,

  Mijn zoontje doet dat ook. Hij begon ermee toen hij een maand of 6 was en is nu al 10 maanden. Ik dacht dat het een tik was. Ik heb het gevraagd bij het cb en ik hoefde me nergens druk om te maken. Het schijnt dat een heleboel kindjes dat doen.

  Groetjes,
  Nanda

  #3402584 Quote

  Hoi Bianca,

  Mijn zoontje doet dat ook sinds dat hij zo'n maand of 5 is.
  Hij doet dit vooral als hij moe is. Vaak ligt hij in zijn bedje flink met zijn hoofd te schudden voordat hij in slaap valt.
  Ik vond het in het begin eng om te zien, maar volgens de arts van het CB geen reden tot zorg.

  groet,
  Birgit

  #3402585 Quote

  Nee hoor, niets vreemds aan. Dat deed mijn zoontje op een gegeven moment ook toen ie een maand of 6 was. volgens het cb was dat gewoon een tik die vanzelf weer over gaat.

  #3402586 Quote

  heeft mijn zoontje ook wel is "last" van, hij ligt dan ook in een deuk. het is erg komisch om te zien in elk geval en hij vindt het zelf ook errug grappig. Maak me in elk geval geen zorgen om.

  #3402587 Quote

  Hallo Bianca,

  Ik herkend dit. Mijn zoon heeft het altijd na zijn fles. Dan til ik hem op om een boertje te laten en dan gaat van links naar rechts met zijn hoofd over mijn schouder heen, nee schudden dus. Na enige minuten stopt het dan. Ik heb geen idee wat het is. We hebben wel dieetvoeding voor hem voor koemelkallergie en we zijn aan het onderzoeken of hij reflux heeft. Ik weet niet of dit bij jou misschien bekend in de oren klinkt? Ik hoop dat je even terug mailt of jou zoontje dit misschien ook heeft?

  Groetjes Hilly

  read more image Lees ook: Sprongetjes: de mentale sprongen van je baby in het eerste jaar
  #3402588 Quote

  Hoi Hilly,

  Ons zoontje heeft het schudden niet op vaste momenten.
  Wel is het zo dat inmiddels via Dauwworm (een soort allergische uiting) duidelijk is geworden dat hij door erfelijke factoren overgevoelig is voor bepaalde stoffen. Koemelk lijkt hier niet bij te horen omdat hij normaal reageert op z'n fles.
  'Reflux' zegt mij niets maar we willen op het CB wel bespreken of dit soort zaken vaker voorkomen.
  Het schudden duurt bij hem overigens maar een paar tellen.

  Groetjes Bianca

  #3402589 Quote

  Hoi Bianca,

  Onze zoon schudt ook graag nee. Hij vindt het prachtig om te doen. In het begin (ik denk zo 5 maanden) vond ik het een beetje eng. Ik dacht nog aan epilepsie, maar dat is het echt niet hoor. Hij vindt het gewoon leuk. Het duurt inderdaad meestal maar een paar tellen. Hij doet het ook na als iemand het tegen hem doet. Geen zorgen maken dus, er zijn veel kindjes die nee schudden gewoon leuk vinden.
  Groetjes,
  Machteld

  #3402590 Quote

  onze zoon doet het ook vanaf dat hij 5 maanden was.. hij vind het geweldig om te doen terwijl ik het ook in het begin een beetje eng vond en naar om te zien.. net alsof hij idd een tik heeft.. ik weet nu wel dat het geen kwaad kan en dat het vrij normaal is dat veel baby's het doen..

  groetjes greta

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct