Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

640577 Doorslapen

 • Auteur
  Berichten
 • #1646579

  Mijn zoontje sliep vanaf een week of 7 's nachts door. Vanaf dat hij vier maanden is, krijgt hij 's avonds rond een uur of zeven een papfles. Hierop sliep hij door tot 08.00/08.30 uur. Maar sinds hij twee weken geleden ziek is geweest, slaapt hij nog maar tot 06.00 uur. Hij ligt dan nog wel een half uurtje te kletsen, maar vervolgens wil hij zijn fles. Heeft iemand een idee hoe dit kan komen en hoe ik het weer iets kan verplaatsen, naar half acht ofzo. Ik heb al geprobeerd om hem een vollere fles te geven of een extra schep pap, maar dat werkt niet. Later naar bed is ook niet echt een optie, want hij is om 19.00 uur echt vreselijk moe. Alvast bedankt voor de tips.

  #3402597 Quote

  Hoi Micha,

  Je zou kunnen proberen om steeds een kwartiertje later zijn flesje te geven, zodat hij weer went aan zijn gewone ontbijttijd. Misschien dat hij eerst protesteert, maar dat is een kwestie van uitproberen. Succes, groetjes Tess

  #3402598 Quote

  Ik denk dat je gewoon mazzel hebt gehad dat hij tot voor kort zulke geweldige nachten maakte. Helaas hoort het er volgens mij gewoon bij dat ze soms een periode korter slapen en dan weer wat langer. Er zullen genoeg ouders zijn die die lange nachten nooit gekend hebben en bij wie de dag om 6 of 7 uur toch echt weer begint. Succes ermee!

  #3402599 Quote

  Vraagje, wat versta jij onder een papfles want mijn dochter sliep vanaf 9 wk door en nu (6mnd) sinds anderhalve maand komt ze twee a drie keer per nacht.
  DUs misschien moet ik haar ook wat zwaardere voeding geven? Ze krijgt nu 180 cc water met 6 schepjes melk en 3 schepjes rijstebloem.

  Ik hoor het graag van je. Groetjes shelley

  #3402600 Quote

  Shelley, met papfles bedoel ik eigenlijk hetzelfde als de laatste fles die jij jouw dochter geeft. Mijn zoon krijgt 210 ml water met 3 scheppen rijstebloem.

  #3402601 Quote

  hallo Shelley,

  Ik ken dit "probleem" ook hoor.
  Mijn zoon sliep na drie maanden ook heerlijk door tot soms wel 8 uur. Maar nu wordt hij ook steeds om 6 uur. Ik heb ook vanalles geprobeert maar het is nu eenmaal zo. Ik heb me er bij neergelegd en ik ben blij dat het 6 uur is om niet bv 4 uur.
  succes!!

  read more image Lees ook: Sprongetjes: de mentale sprongen van je baby in het eerste jaar
  #3402602 Quote

  Je mag denk ik al lang blij zijn dat je van die mooie nachten maken kan.
  Joh, als hij na zijn fles weer lekker kan slapen waarom zou je dan iets anders gaan proberen. Als je kindje wakker is ben jij vaak ook al wakker.
  Het gaat vanzelf wel weer over….

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct