Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

640654 Heupjes

 • Auteur
  Berichten
 • #1646656

  Hallo meiden,

  Ik wil heel graag weten of er hier mensen zijn die iets kunnen vertellen over heupdysplasie? Met name over de behandeling er van?

  Groetjes,

  #3402996 Quote

  Hoi,
  Heb er zelf geen ervaring mee. Maar als je bv in google in typt dan kom je veel info tegen en vaak ook ervaringsverhalen en mailing lijsten.

  Succes

  #3402997 Quote

  Hoi ik heb wel ervaring met heupdysplasie..Ik heb een tijd terug ook eens een oproepje gezet op dit forum…Mijn dochter is nu 8 maanden en heeft heupdysplasie en luxatie (uit de kom…Dit is met 3 maanden geconstateerd op het buro. Daarna naar de huiarts en meteen doorgestuurd naar de orthopeed…Ze heeft 3 maanden een pavlickbandage gehad die op de blote huid gedragen moest worden en absoluut niet af mocht dus mocht ze ook niet in bad ed..Nu heeft ze sinds een week of 8 een beckerspreider dus mag ze weer in bad enzo..Ze draagt hem wel dag en nacht….een beckerspreider is een broek waar ze met de benen gespreid inzit….Er zijn heel veel manieren om heupdysplasie te behandelen ligt aan wat er precies aan de hand is….
  Is er bij jouw zoon of dochter ook heupdysplasie geconstateerd?? Ik kan je 1 ding vertellen het is helemaal niet leuk als je het nieuws krijgt en als ze gaan behandelen maar het is zo voor een goed doel en mijn dochter heeft geen last van de broek het hoort er gewoon bij ze weet niet beter….Maar ik moet ook zeggen dat ik veel verdriet heb gehad…Succes.

  #3402998 Quote

  Hoi,
  Ik heb zelf dubbelzijdige heupdisplasie gehad. Ben nu 30 en heb nergens meer last van. Ik heb als baby een spreidbroekje gedragen tot ik 1 jaar was. Kon dus ook pas later rollen en kruipen ed. Maar toen ik dat een keer doorhad ging ik volgens mijn moeder als een speer. Helaas was het bij mij zo dat een operatie aan beide benen noodzakelijk was.Maar dat is slechts bij hele hoge uitzondering nodig gelukkig.
  Ik wil eigenlijk alleen even zeggen dat ik er zelf niets meer van weet en dat het voor jullie als ouders veel moeilijker is dan voor jullie kleine meid. En de beloning is dat straks alles weer goed is. Ze weet nu niet beter en ze zal dit straks van jullie moeten horen.
  Heel veel succes ermee en veel geluk met jullie kleine meid.
  Groetjes Melanie

  #3402999 Quote

  Mijn dochtertje heeft bij 4 mnd foto's moeten laten maken. De afwijking was 25 en 33 graden. 8 graden versdchil, dat valt wel mee. Ze heeft gedurende 2 mnd een spreidbroek gehad die ze dag en nacht aan moest. En toen nog 6 weken alleen 's nachts. Gelukkig is het vrij snel verholpen. In de juiste groeiperiode hebben we dit gedaan denk ik. Ik heb het zelf vroeger ook gehad. Ik heb toen eerst 5 mnd een spreidbroek gehad en daarna nog 5 6 mnd in het gips. Tegenwoordig is de techniek gelukkig wat handzamer.
  Het enig probleem waar ik tegenaan liep tijden die spreidbroek periode was: Ze paste niet meer in de maxicosi. Ik heb deze toen opgevuld met een handdoek, maar dan waren de gordeltjes te kort. nou heb ik van maxicosi speciaal langere gordeltjes gekregen, wel moest ik een afstandverklaring tekenen ivm het veiligheids certificaat.
  En ik heb de autostoel al heel snel gaan gebruiken.

  Veel sterkte!

  #3403000 Quote

  Mijn dochter kon ook niet meer in de maxi cosi dus ik ben ook al snel overgegaan op de autostoel. Want ik vond dat ze in de maxi cosi helemaal niet veilig zat met de verhoging….Je kunt de autostoel ook in de slaapstand zetten dus dan kunnen ze toch wat meer liggen.

  read more image Lees ook: Sprongetjes: de mentale sprongen van je baby in het eerste jaar
  #3403001 Quote

  Heel erg bedankt voor jullie reacties!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct