Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

640663 Luiers Verschonen En In Bad

 • Auteur
  Berichten
 • #1646665

  Hoi allemaal,
  Ik heb ff een vraagje, mijn zoontje is nu 2 weken, als ik hem ga verschonen, dat doe ik voor elke voeding, dan is het echt huilen niet te kort, ik heb al geprobeerd om hem met een speen een beetje stil te houden, maar dat helpt ook niet echt, het is echt zo'n hartverscheurend gehuil dat ik het gewoon zielig vind, het zelfde doet hij als hij in bad gaat, ik probeer alles zo voorzichtig mogelijk te doen, zodat ik zeker weet dat ik niet de gene ben die hem pijn doet.
  Hij doet het al sinds zijn geboorte, ik ben in het ziekenhuis bevallen en moest daarna nog 2 dagen blijven, dus heb hem de eerste 2 dagen niet zelf kunnen verschonen en badderen, is het misschien mogelijk dat er iets is gebeurd in het ziekenhuis terwijl ze hem aan het verschonen waren? is er nog iemand die er ervaring mee heeft dat hun kindje zo doet?
  alle tips zijn welkom.
  groetjes monique

  #3403033 Quote

  Hallo Monique,

  Als je kort voor elke voeding je kindje gaat verschonen of in bad doet, dan gaat hij huilen, omdat hij honger heeft.
  Ik verschoon mijn dochter altijd na elke voeding en ik doe haar een uur voor (soms na) de voeding in bad. Ze huilt vaak wel bij het aankleden, maar dat komt van het gefriemel, denk ik.
  Zou ik ook niet leuk vinden.

  Groetjes, Irene

  #3403034 Quote

  hoi,
  Misschien kan je een leuke mobiel boven de commode hangen. Wij hebben een windmobiel die vind ze geweldig. Met dolfijntjes en tingels.

  Groetjes

  #3403035 Quote

  Hoi,

  Mijn zoontje(nu 12,5 weken)ging ook vreselijk huilen als ie in bad moest.
  Toen ben ik hem in een emmer(of als je een tummytub hebt)gaan doen. Dat vond ie helemaal geweldig, gewoon in een schone huishoudelijke emmer zeg maar.
  Na een week weer geprobeerd om hem in een gewoon babybadje te doen, en dat ging echt heel goed, hij vind het heel erg lekker nou.
  En dat huilen met luier verschonen:dit kun je inderdaad beter doen na de voeding. Mijn zoontje ging ook altijd huilen, maar nu is ie onwijs vrolijk als ik hem ga verschonen, echt heel grappig.
  Veel succes.

  P.s. laat ff weten of je er baat bij hebt gehad

  Groetjes

  #3403036 Quote

  Hi ik zou ook het kind na de voeding verschonen, vaak is het ook zo dat ze na de voeding poepen dus moet je dan nog een keer verschonen. Met volle maagjes zou het minder huilen moeten zijn, succes

  #3403037 Quote

  Als baby's zo huilen met het verschonen is er meestal iets aan de hand. Is hij soms met een "stuit" ter wereld gekomen.? Het kan nl. heel goed zijn dat er een kleine heupafwijking is en dat doet ontzettend pijn. Een spreidbroek is dan de oplossing.
  Het is wel zeer radicaal wat ik vertel, maar heb je aan die mogelijkheid al eens gedacht? Na een voeding huilen met verschonen moet toch een oorzaak hebben? Misschien heeft hij wel buikpijn of zo.

  read more image Lees ook: Sprongetjes: de mentale sprongen van je baby in het eerste jaar
  #3403038 Quote

  Hallo,

  Probeer je kindje eens mee onder de douche te nemen. Mijn dochtertje (9,5 week) krijst ook als ze in badje gaat. Maar als ze met mijn man onder de douche gaat, dan vind ze het lekker en is ze stil.

  Suc 6

  #3403039 Quote

  ik verschoonde mijn zoontje altijd voor de voeding, dat deed het ziekenhuis en de kraamzorg ook. Dat hij huilt bij het verschonen zou ik toch niet gerust op zijn, zou toch even de kinderarts ernaar laten kijken, missschien heeft hij wel last van kiss syndroom (verschoven wervel door bevalling).
  Over het badje zou daar dan ook wel mee te maken kunnen hebben. Meestal vinden ze dat warme water juist wel lekker.

  #3403040 Quote

  Maak je niet ongerust. Mijn dochtertje (nu 3 maanden) heeft de eerste 3 weken ook altijd gehuild bij verschonen en aankleden. Na 3 weken was ze er denk ik aan gewend en nu vind ze het zelfs fijn. Als ze nu huilt ga ik haar meestal verschonen om haar weer rustig te krijgen. Het aankleden wil nog wel eens problemen geven, maar dat is vrij normaal denk ik. Ook het badje vond ze in het begin niets. Ik liet haar gewoon maar eventjes in het badje alleen om te wassen en dan er weer meteen eruit. Het is pas sinds een maand dat ze het echt leuk begint te vinden. Je moet het gewoon even de tijd geven.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct