Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

haar knippen

 • Auteur
  Berichten
 • #1678497

  Hallo allemaal,

  Op dit forum heb ik wel eens meegelezen, maar tot nu toe nog nooit een vraag gesteld. Ik kom wel heel veel op de zwangerforums, omdat we in juni ons 2e kindje verwachten.

  Ons zoontje van bijna 3 gaat vreselijk te keer als zijn haar geknipt moet worden. Naar de kapper ga ik al niet meer, want het gaat meestal met braken gepaard, wat hij dus daar ook heeft gedaan. Ik knip het nu dus zelf. Helaas gaat het probleem maar niet over, heeft iemand tips/ideetjes waar we iets aan kunnen hebben?
  Voor mij wordt het nu ook steeds lastiger om te doen met die groeiende buik en bovendien wordt ik er eerlijk gezegd gewoon chagerijnig van, iedere keer dat gekrijs!!

  groetjes Mosy

  #3428157 Quote

  gewoon naar de kapper blijven gaan en dan niet erbij gaan staan als hij geknipt word. laat niet gelijk een heel model knippen maar begin bij bv alleen bij de oren en de nekparty. steeds de zelfde kapster vragen en er niet mee zitten als hij zo overstuur is, de kapster krijgt het heus wel vaker in de zaak dat het een drama is.
  ik ben zelf kapster en een zoontje van drie en ik heb wel meegemaakt als je er niet teveel van aantrekt dat het zo voorbij is.sterkte en groeten van miriam

  #3428158 Quote

  Hoi Mirjam,
  Dankjewel voor je reactie, maar ik denk niet dat het bij onze zoon van toepassing is, hij blijft gewoon niet zitten! Ik moet hem echt in de houdgreep houden, anders komt er niets van.
  Ik ga altijd naar een éénpersoonszaakje, dus automatisch hebben we altijd dezelfde kapper, gelukkig.
  De kapster zei ook dat ze dit exsteme niet vaak heeft meegemaakt. Ik had de hoop dat het bij een jaar of 2 wel over was, maar helaas…..volgende maand wordt hij 3!
  Ik probeer er ook niet een te groot probleem van te maken, als hij 18 is zal het vast wel niet meer doen, hahaha!
  Maar omdat het nu pas weer gebeurd is, dacht ik er opeens aan om er eens een vraag over te stellen op dit forum.

  Groetjes Mosy

  #3428159 Quote

  hoi mosy,
  dan word het wel lastig als hij niet blijft zitten.
  ik heb het eerder meegemaakt met een jongetje dat tot overgeven toe hysterisch was, dit jongetje was bang voor onze kleding en dacht dat hij bij een dokter of zo was, zonder kapmantel en bij moeders op schoot geprobeerd te knippen, na een hele poos ging het beter. sommige moeders voelen zich rot omdat de kinderen zo tekeer gaan, ze schamen zich voor de kapsters, maar daar moet je echt niets van aan trekken, dat doe jij misschien ook niet. heel veel sterkte en anders is langer haar voor jochies ook in de mode. geintje, kan wel heel leuk staan.

  #3428160 Quote

  Misschien een goede thuiskapper zoeken; zo'n knipmobiel of iets dergelijks

  #3428161 Quote

  Ik heb een zoontje van ruim 3 jaar. Hij vind het (gelukkig) geen probleem om zijn haren te laten knippen.Eerst ging ik naar een kapsalon, maar toen zij er mee stopte ben ik op zoek gegaan naar een thuis kapster. Nu komt de thuiskapster en als mijn zoontje geknipt wordt zet ik hem voor de tv. Zo heeft hij goede afleiding en zit hij stil en ik moet zeggen dat dit erg goed bevalt!!
  Cora

  Lees ook: Alle kinderziektes (symptomen) op een rij
  #3428162 Quote

  Weleens een kinderkapper geprobeerd? Daar mogen ze in een gave raceauto o.i.d. zitten en zijn de kapst/pers gespecialiseerd in kinderen, zijn dus ook heel wat gewend. Misschien dat hij zich heel goed gedraagd als hij met zijn vader naar de kapper gaat?
  Hij wil vast net zo knap en stoer als zijn papa zijn…

  #3428163 Quote

  hahahaha, Natascha, ik moet erg lachen om je laatste zin, zijn papa is voor een heel eind kaal, maar dat kan jij natuurlijk niet weten.

  bedankt allemaal voor jullie reacties, wie weet zal het één of ander inderdaad de manier zijn om er vanaf te komen.

  gr. Mosy

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct