Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ontlasting

 • Auteur
  Berichten
 • #1678500

  Onze dochter van 3,5 jaar, heeft altijd al harde ontlasting gehad. Omdat het "poepen" soms zeer doet (het zijn ook echt hele dikke drollen) houdt ze het nu op, waardoor het probleem alleen groter wordt. Ze heeft nu soms maar 1 x in de 4 of 5 dagen ontlasting en wil het dan alleen in een luier doen. (na veel gehuil). Haar tweelingzusje heeft nergens last van. Heeft iemand een tip?

  #3428173 Quote

  Hoi,onze dochter is nu 8 jaar en wij weten hoe het is.We hebben alles geprobeert.Het is belangrijk dat je dochtertje heel veel drinkt.Vaak na een glas verse sinasappelsap begint het al te rommelen.En wat je ook nog kan proberen is een theelepeltje olie door haar eten.In het ergste geval(en dat zou ik zeker vragen in jou geval)kan je je huisarts ook nog om clisma's vragen.Deze kleine microlaxjes werken echt al met een paar minuten.Hopelijk heb je hier iets aan.Mvg Dani

  #3428174 Quote

  Hoi

  Veel fruit eten helpt wel, met name 's ochtends voor het ontbijt (sinaasappelsapje kan dan ook), maar geen banaan. Verder geen stoppende middelen te eten geven, zoals witte rijst, beschuit, wit brood, banaan.
  Verder kun je kijken of het haar helpt als je voor het poepen haar anus insmeert met vaseline.

  Succes,
  Michelle.

  #3428175 Quote

  Hallo,
  Mijn oudste zoon had ook problemen met zijn ontlasting alleen kwamen wij er pas na twee jaar achter. Hij gebruikt nu van jongs af aan al dagelijks Importal en dat helpt. Dat is poeder dat hij door zijn thee roert en drinkt. (Geen smaak) Ook moet je kindje natuurlijk goed drinken en vezelrijk eten, maar ondanks dat kunnen problemen met de ontlasting niet altijd verdwijnen en kun je via de huisarts Importal vragen.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct