Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

geen ontlasting

 • Auteur
  Berichten
 • #1678527

  onze dochter heeft op het moment erge moeite met het poepen. Ze is niet zindelijk(22 mnd). We hebben vorige week van de dokter een klisma gehad, hiermee is het er wel uitgekomen, maar was reuze zielig. Donderdag heeft ze wel normale ontlastig gehad, maar tot vandaag nog helemaal niets. Ze heeft veel last van haar buikje. We hebben nu nog een laxeerdrankje gehad maar dit lijkt ook niet echt te werken.

  heeft iemand tips
  corina

  #3428269 Quote

  Waarschijnlijk ken je deze al, maar voldoende vezels is heel belangrijk. Wat soms vergeten wordt is dat je bij die vezels voldoende vocht tot je moet nemen, want het moet wel door kunnen stromen. Zonder voldoende vocht krijg je alleen maar meer opstipatie.
  Volgens mij zitten er veel vezels in groente en fruit. Vooral kiwi's werken goed laxerend. Je kan ook proberen tot bijv. 12.00 alleen maar fruit te geven.  Ook kan je natte  papjes proberen; brinta ofzo, met voldoende melk aangemaakt.

  #3428270 Quote

  hoi,

  vezels krijgt ze voldoende binnen, in haar brood in iedergeval. Ze krijgt ook elke dag verse groente of een gerecht waar groente in zit verwerkt.
  Vandaag heeft ze 3x!!! gepoept en het begint er normaal uit te zien. Ze heeft er wel veel last van, want als ze aan het poepen is gaat ze huilen en ook met verschonen is het auauau. ik hoop dat het snel weer goed gaat.

  bedankt voor de reactie

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct