Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

onenigheid met oppasoma over afleren speentje

 • Auteur
  Berichten
 • #1681344

  onze zoon (2,5jr)kwam na zijn middagslaapje it bed en ik zei maar zo, zonder erover na te denken, zullen we de speen dan maar weggooien ( had hem alleen tijdens zijn slaapje op bij ziekte). hij vond het leuk en heeft hem weggegooid in de prullenbak. heel trots heeft hij het iedereen verteld. 's avonds extra aandacht aan besteed. hij was even verdrietig. maar binnen 3 kwartier sliep hij. de volgende slaapjes heeft hij er een enkele keer naar gevraagd en heb toen gezegd, nee, we hebben hem toch weggegooid? en dan vindt hij het prima. oma is hier echt tegen. zij past regelmatig op en onze zoon blijft dan ook slapen. zij kan en wil hier niet aan meewerken, omdat ze het zielig vind. 1 keer bij haar geprobeerd, vraagt hij natuurlijk net om de speen. ik heb hem toen mee naar huis genomen, omdat oma er echt niet tegen kan. maar wij hebben zoiets van, hij heeft er zo goed als geen probleem mee. het lijkt ons zieliger hem nu weer te geven en later nogmaals afleren. dan moet hij het 2x afleren en ik denk ook dat hoe ouder hij wordt (bv wachten tot 4 jr) hoe moeilijker het is voor hem. wie heeft advies

  #3433812 Quote

  hi

  Jij bepaalt wat er met je kindje gebeurt. Als jij niet wilt dat je kindje nog een fup heeft dan moet de oma dat gewoon accepteren.. Het is jullie kindje en jullie bepalen wat er gebeurt. En zeker als het om een fup gaat.
  Ik heb zelf trouwens een 2ling van 2. Ginger en Mike. en een kleintje van 2 maanden Phoebe.  Ik kom hier niet vaak, maar lees  wel af en toe mee.
    
  Veel liefs,

  Rachel  

  #3433813 Quote

  Hallo, ook ik zeg stellig: Jij bepaalt
  We hebben dit in ons geval ook heel goed met de oma's afgesproken; als jullie willen oppassen hebben we dat heel graag maar dan moeten jullie ook opvoeden en wel zoals wij het willen (met natuurlijk wel ruimte voor eigen invulling). Ze gingen hiermee accoord.
  In de praktijk hebben we ook zo''n situaties gehad (vb wel/ geen slaapzak als het erg warm is). Wij hebben in zo'n geval hun aangesproken en toen hebben ze geluisterd. Succes

  #3433816 Quote

  hoi hoi,

  Inderdaad, jullie bepalen wat er gebeurd!!!! Hoe leuk en loief en goed bedoeld alles ook is van oma. Het is jullie kind en niet van haar.
  Het is idd beter voor je kind om ervoor te zorgen dat de ene zegt dat het wl kan en de ander niet ( in dit gevalk oma) De verwarring wordt alleen maar erg groot voor je kind en dat komt zijn slaap niet ten goede!!!!!!

  Succes, Misja, mama van Thijmen (3jr) en Marten ( 14 weken)

  #3433821 Quote

  Toen onze dochter 2 was hebben we ook de speen weggegooid. 1 avond was het even huilen, maar daarna ging het goed. Ze vroeg er nog wel eens om, maar dan zei ik dat de speen weg was. Ook op het KDV en bij oma is de speen gelijk weggedaan.  

  groetjes Melanie

  #3433823 Quote

  Volhouden hoor!
  Het gaat toch goed zo?
  Jullie bepalen wat er gebeurt.
  En hij heeft al bewezen, dat hij zonder kan, toch zonde als je dat nu weer overboord gooit!

  Groetjes mamarovileur

  Lees ook: Spraakontwikkeling bij peuters en kleuters
  #3433886 Quote

  hoi,
  wie is de opvoeder de ouder!?
  precies…
  jij bepaalt hoe en wat je doet.
  je doet er goed aan je kindje accepteerde het toch.
  zei kan daar echt niet over beslissen. ze mag heus haar mening geven maar dat is het!
  succes

  #3433887 Quote

  Hoi,

  Nou ik ben blij dat wij geen opa's en oma's hebben die oppassen, want dat lijkt me moeilijk hoor, dit soort meningsverschillen. Het is toch familie. Ik zeg makkelijker tegen onze gastouder iets dan dat ik dat tegen familie zou doen (als ik het ergens niet mee eens ben) Maar dat is een andere discussie. Tuurlijk moet ze volgen wat jullie doen, en als ze daar niet tegen kan dan moet ze maar stoppen met oppassen en dan moeten jullie maar op zoek naar een gastouder o.i.d. zou ik zo zeggen.

  #3433983 Quote

  Wat is hier nu zielig aan, hij zal toch een keer zonder speen moeten leren slapen? En als hij er nu weinig moeite mee heeft. Hoe ouder hij is, hoe moeilijker het zal zijn om het af te leren. Met alle nadelige gevolgen van dien, zoals gebitsafwijkingen, spraakproblemen etc. Dus volgens mij is het helemaal niet zielig, jij hebt handig gebruik gemaakt van het moment en nu gewoon doorzetten lijkt mij heel verstandig. Jij bepaalt toch welke er keuzes er gemaakt worden mbt jouw kind? Dat beloofd wat voor de toekomst dan, bij alle keuzes die je maakt (en opvoeden is continu keuzes maken) kun je dan met haar in de clinch als ze er niet achter kan staan. Niet handig hoor.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct