Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Welke hoestdrank??

 • Auteur
  Berichten
 • #1681435

  hallo allemaal,

  Mijn zoon van drie hoest al twee weken lang tot overgeven toe. Nu geef ik hem steeds hoestdrank en heb van alles geprobeerd maar het gaat niet over. ik vind dit erg vervelend niet alleen voor hem maar ook voor ons. Wie heeft een tip . Hij heeft een erg droge en kriebelhoest. Ik smeer hem ook al in met dampo maar het gaat maar niet over. Nu moet ie overigens wel zin amandelen laten knippen op 12 april en daarom is ie altijd zo verkouden maar wie heeft er tot die tijd wat tips voor mij??

  Groetjes rennie

  #3434335 Quote

  hoi rennie. als mijn dochter verkouden is en van die vervelende kriebelhoest en droge hoest heeft geef ik haar meestal om en om bisolvon druppels bij vastzittende hoest door taai slijm  en dan de volgende keer   druppels van vsm tussikind siroop. en als het echt niet overgaat geef ik haar een zetpil van balsoclave-e pentoxyverine, deze zijn gewoon zonder recept te krijgen bij de betere drogist. ik hoop dat je er iets aan hebt want mijn dochter heeft er wel baat bij. maar ik zeg altijd baat het niet dan schaad het niet toch. ik hoor wel hoe het afloopt. groetjes van rilana

  #3434337 Quote

  Ik zou even contact opnemen met de huisarts om te informeren welke middeltjes je zou kunnen geven voor het hoesten. Er zijn middeltjes die de hoestprikkel onderdrukken, maar dat is niet altijd geschikt voor jonge kinderen.
  De algemene hoestdrankjes hebben vaak alleen een verzachtende werking en onderdrukken de hoestprikkel niet.
  Veel sterkte!

  #3434339 Quote

  dank je wel voor de reacties,

  Ik ga inderdaad morgen de huisarts bellen want dit duurt me veel te lang en hij word er erg moe van. Dus het eerste wat ik deo als ik morgen op sta is de dokter bellen ik laat wel even weten wat die gezegd heeft oke!!

  groetjes rennie

  #3434340 Quote

  ik gebruik voor mijn kinderen tussikind van vsm, dit zijn druppels (hoeven ze niet iedere keer een hele lepel hoestdrank te nemen)
  naar mijn mening werkt het goed, je moet het een paar keer per dag geven.

  #3434342 Quote

  Ik sluit me helemaal bij Martine aan. Er zit ook een lekker smaakje aan. En alleen bij dit drankje heb ik het idee dat het echt helpt.

  Sterkte!

  Lees ook: Spraakontwikkeling bij peuters en kleuters
  #3434344 Quote

  Hoi,
  Het enige wat bij mijn dochtertje helpt is een hoestdrank van de apotheek die kinderen vanaf 2 jaar mogen gebruiken en waar een hoestprikkeldempend middel inzit.
  Wel opletten want bij gebruik overdag kan het wat versuffend werken. Ik heb het bij mijn dochtertje tot nu toe alleen voor de nacht nodig gehad.
  Succes.

  #3434350 Quote

  Ik gebruik voor m'n zoontje altijd Bisolvon. Het duurt even voor het werkt, maar het lost echt van binnen uit het slijm op en dan is het dus toch snel verholpen. Bovendien kun je de druppels makkelijk door sap of zo doen.

  #3434362 Quote

  hallo allemaal,

  Hierbij laat ik even weten wat de dokter gezegd heeft. Mijn zoon moet ik nu vier keer per dag een pfuje ventolin geven en je raad het nooit het helpt ook nog!!! Hij heeft wat last vanastma maar ik had zelf niet gedacht dat het van zijn astma zou komen maar dus wel ben ik blikj dat het over is want op 12 april word ie geopereerd aan zijn amandelen!!

  groetjes rennie

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct