Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

strijd aan tafel

 • Auteur
  Berichten
 • #1690400

  help,mijn dochter van 4 wil haar avond eten niet!
  elke avond is er ruzie aan tafel omdat onze dochter niet wil eten.
  we hebben al vanalles geprobeerd,geen toetje,laten zitten,gewoon afruimen als de rest klaar is,zelf laten kiezen.
  niks werkt.ze wil haar warm eten gewoon niet.
  wie heeft er tips om de warmemaaltijd een beetje gezellig te houden voor de rest van ons gezin?
  groetjes crisje

  #3439850 Quote

  Hoi Crisje
  Ik kan je helaas niet helpen, want ik zit met hetzelfde probleem. Mijn zoontje wil GEEN warm eten. We kunnen op onze kop gaan staan maar hij doet het niet. Dit duurt al een jaar en we hebben ook alles al geprobeerd. Na bijna een jaar nam hij een beetje macaroni maar daar is hij ook weer mee gestopt. Ik heb het al een paar keer gevraagd bij het cb maar zij zeggen dat we ons niet druk hoeven maken. Mijn zoontje eet wel goed brood en fruit, kaas en andere zuivel lust hij ook, dus uiteindelijk krijgt hij genoeg. Ik denk alleen dat je hetzelfde hierover denkt: het is zo ongezellig en je hebt altijd het gevoel dat ze niet genoeg voedingsstoffen binnen krijgen. Ik ben benieuwd of je nog bruikbare tips krijgt, want ik geloof er niet meer in. Ik hoop dat het bij jou niet zolang zal duren. Nou veel heb je niet aan mijn bericht. Je weet nu alleen dat het vaker voorkomt.
  Groetjes Chris

  #3439851 Quote

  Hoi,
  hier ook een slechte eter
  al heel lang (ruim 2 jaar) is het moeilijk om het meneer naar de zin te maken met warm eten. op een gegeven ogenblik kwam ik erachter dat s middags warm eten beter gaat en dat meneer nog wel een potje van de olvarit luste. hieraan toegegeven zodat hij in elk geval wat groente binnenkrijgt.
  later nog geprobeerd wat variatie aan te brengen op de dagen dat hij naar het kinderdagverblijf gaat omdat hij daar altijd beter eet dan thuis
  inmiddels hebben we weer enige keus in wat we kunnen aanbieden maar nog wel beperkt, zijn broertje eet gelukkig beduidend meer en meneer ziet/merkt nu wel af en toe dat broertje dan een compliment krijgt voor het goede eten
  wanneer meneer moe is dan “voer” ik hem nog steeds (ondanks dat hij al 4 is) en dan gaat er tenminste zonder morren wat naar binnen.
  succes

  #3439852 Quote

  Hoi
  Ik weet niet of jullie het al geprobeerd hebben, maar misschien is het een idee om je kind te laten helpen met koken (de aardappels wassen ofzo) en anders je kind zelf te laten opscheppen. En anders echt een muizenbeetje geven met duizend en één complimenten als het op is.
  Hoop dat jullie er iets aan hebben en dat het werkt.
  Groetjes Esther

  #3439853 Quote

  hoi
  Wij hebben het zelfde probleem hier thuis!
  We hebben ook vanalles geprobeerd, zelf kiezen of je wel of niet eet, aandringen tot ze het op heeft, ect..
  Nu op dit moment gaat het weer ietsje beter gelukkig dus er is HOOP!!
  We hebben nu de afspraak dat het gewoon opgegeten wordt wat het ook is.
  En als het dan op is mag ze haar zelf uitgekozen toetje opeten of nog een koekje bij de thee. Dit werkt aardig hier moet ik zeggen maar we hebben ook zeker een jaar met onze handen in het haar gezeten!!
  Ik hoop dat het bij jullie ook snel beter zal worden!!
  groetjes

  #3439854 Quote

  Hallo,

  Echt een probleem met eten was er niet maar mijn dochter van, toen 3.5 jaar, wou ’s avonds ook niet eten. We aten dan altijd rond 17.30/18.00. Op maandag passen mijn ouders op en mijn moeder heeft toen geprobeerd of het om 17.00 beter gaat. En dat is dus idd het geval. Nu proberen we eigenlijk zo vaak mogelijk rond 17.00 uur te eten en het gaat nu redelijk tot goed.

  Misschien is dat dus een oplossing

  Groetjes

  Lees ook: Moeilijke eters: als je peuter niet wil eten
  #3439855 Quote

  vrienden van ons hebben het zelfde probleem,ze zeggen gewoon, hoeveel hun kind nog moet eten en eet ze dat niet op dan krijgt ze de volgende dag geen snoepjes en koek, dat weet ze ook. Het werkt bij hun wel goed.
  succes

  #3439856 Quote

  Hoi,

  Elk kind is verschillend. Ik heb twee dochtertjes van 4 1/2 en 1 1/2.
  De jongste heeft net weer een fase gehad, overigens op dezelfde leeftijd als de oudste van niet willen eten.
  Afleiden met speelgoed en ja hoe hard sommige het ook vinden, af en toe prop ik ook wat naar binnen en na twee verplichte happen, gaat de mond gewoon weer open en gaat het bordje leeg. Dit heeft 2 weken geduurd en het is weer gezellig met haar.
  De oudste heeft ook haar kuren.Ook ik ben eerder gaan eten en we koken samen geregeld om te laten zien, wat er in de pan gaat en dat dit echt wel lekker is. Af en toe proeven tussendoor.
  En op de momenten dat ze minder eet, schep ik gewoon wat minder op. Prijzen als het bordje leeg is en elke dag weer wat meer opscheppen.
  De ene keer duurt het wat langer dan de andere keer.

  #3439857 Quote

  Ik heb me na lange strijd voorgenomen om me er niet meer druk om te maken. We gaan aan tafel eet ze niets dan eet ze niets, geen geruzie, gewoon eten en er geen aandacht aanbesteden. De eerste paar dagen zat ze heel raar te kijken dat ze zomaar een volbord kon laten staan!!! Na 2 dagen kreeg ze toch best wel honger en ging ze langzaam hapjes nemen. Dus vanaf nu zeggen we niets meer van niets eten alleen maar van wel eten, dat ze het goed doet enzo. Ook ziet ze dat haar zus goed eet en het gezellig heeft aan tafel dat motiveert ook enigzins. Maar goed dit werkt natuurlijk niet bij ieder kind!! Overdag eet ze redelijk, niet overdreven veel, maar ze drinkt in ieder geval voldoende (ook drankjes met voldoende vitamines!!!)…
  Manus.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct