Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

een heeeel lang verhaal

 • Auteur
  Berichten
 • #1692912

  Hallo allemaal,

  Ik wil even mijn frustatie kwijt over de manier waarop de dokteren met mij omgaan.
  Ben begin maart gecurriteerd na een missed abortion. Heb van gyn. geen advies mee gekregen over b.v. wanneer ik weer opnieuw zwanger mag proberen te worden. Krijg de nacontrole pas na 10 weken i.p.v. 6 weken (13 mei).
  Ben naar h.a. gegaan met de vraag wanneer ik weer zwanger zou mogen raken(1 ongesteldheid afwachten), en of mijn bloeddruk gecontroleerd kon worden. Ik was jaren terug aan de medicijen i.v.m. een te hoge bloeddruk, ben tijdens eerste zwangerschap op een ander medicijn omdat die beter samen zou gaan met een zwangerschap, Halverwegen mijn zwangerschap van de medicijnen af omdat mijn bloeddruk perfect was. Ook na de bevalling niet opniew weer aan de medicijnen, wel een paar keer gecontroleerd. Toen voor tweede keer zwanger, met 5 weken bloeddruk gecontroleerd en te hoog, Met 12 weken bij gyn, bleek het vruchtje niet meer te leven en al met 8 weken gestopt was met groeien. Nu alles achter de rug is en ik graag z.s.m. er weer voor wilde gaan, wou ik toch eerst graag mijn bloeddruk weer o.k. hebben. Hen op internet gelezen dat een te hoge bloeddruk met name de eerste 3 maanden ernstige gevolgen kan hebben voor de baby en zelfs een miskraam toto gevolg kan hebben. Ben daar erg van geschrokken. Mijn h.a. zegt dat ze na 5 metingen een volgende stap nemen naar evt. medicijnen. Nou hadden 4 keer een te hoge bloeddruk gemeten ( de ena laatste een onderdruk van 105), maar vorige week een normale met een onderdruk vam 85. Ik zou wekelijks gecontroleerd worden. Na de laatste meting(die dus o.k. was) zij ze dat ik over een maand pas weer terug hoef te komen!!!! Ik ben bang dat het een toeval treffer was en mijn bloeddruk wel degelijk te hood is en ik daarom graag weer aan de medicijnen wil.Ik meende ook begrepen te hebben van de gyn, dat er tijdens een zwangerschap niet met medicijnen gestart mocht worden.Dus ik wil als het nodig is graag voooorraf mee beginnen.Heb volgende week mijn eisprong en wil toch wel erg graag een poging wagen om weer zwanger te worden.Weet niet of dit wel zo verstandis is. Heb weinig verstouen in de artsen. Vertellen allemaal wat anders en hebben vast een hekel aan mij omdat ik doe alsof ik het beter weet ( al denk ik dat soms ook echt) Hoorde ook nog vandaag dat de placenta het werk met 8 weken over hoorde te nemen en dat dat dus niet altijd even goed gaat, vandaar dat vele miskramen in week 8 gebeuren misschien?????? Alles bij elkaar opgeteld denk ik dus echt dat mijn hoge bloeddruk dus een grote rol in mijn miskraam heeft gespeeld.Slaat misschien nergens op maar kan mijn gedachten niet stoppen. Snap niet dat de h.a. me niet de volgende week terug wou zijn om te kijken of die enen goede bloeddruk niet een toeval treffer was. Voor wie nog niet is afgehaakt ( mijn verhaal word wel erg lang) heeeeeelllllllpppppp wat moet ik doen en wie herkent dit….

  Groetjes Anna

  #3444260 Quote

  Jemig wat een verhaal, ik snap je stress. Kan je alleen geen antwoord geven. Weet niets van dat bloeddrukgebeueren af. Maar ik zou zelf een meetapparaat kopen (staat vaak in de reclamefolders) regelmatig meten en opschrijven, dan weet je tenminste waar je aan toe bent als de h.a. niet elke week wil meten. Maar misschien zijn die apparaten niet goed, het is gewoon het eerste dat bij me opkomt.
  Ik las ook ergens anders dat van die 8 weken en de placenta… je leest wel vaak dat bij een gemiste abortus het inderdaad in week 8 is gestopt. Zou het toeval zijn??
  Artsen zeggen allemaal wat anders. Zo ook met wanneer mag je weer zwanger worden. Ik lees soms van vrouwen die eerst 2 x ongesteld moesten worden, anderen maar 1x en mijn gyn zei in eerste instantie dat ik 1 keer moest afwachten. Toen ik vroeg waarom zei hij dat dat alleen was om goed te kunnen tellen hoe oud het vruchtje is, als je niet ongesteld bent geweest is de begindatum niet te bepalen… medisch gezien heeft het echter geen consequenties zei hij. Ik mag dus meteen zwanger worden, want, zei hij, met een echo kunnen we het ook uitrekenen.
  Maar goed, dat was niet je vraag. Meer al wat ik al zei weet ik ook niet. Hoop wel dat je enige duidelijkheid krijgt. Je kunt ook je verloskundige om raad vragen, lijkt me. Of had je dat al gedaan??
  Marieke

  #3444261 Quote

  Bedankt voor je reactie.
  En ja ik heb al een paar jaren zo,n bloeddrukmeter van Braun in huis. Ik meet hem soms ook zelf, maar die zijn niet betrouwbaar zeggen de artsen. Ik wou dit even checken en dacht slim te zijn om hem dan 2 weken terug mee te nemen naar de h.a. en direct daar terplekke te controleren nadat zij mijn bloeddruk had opgemeten. Ik dacht zelfde tijd, zelfde omstandigheden dus… en inderdaad hij gaf een onderdruk van 119 aan terwijl die van haar er 3 minuten voor 115 aan gaf.Ze gaf toe dat hij deze keer aardig klopte. Ze zij dat die van haar inderdaad naar de 117 neigde.Ging er dus vanuit dat hij wel aardig klopte. De week erop dus een aantal metingen gedaan en altijd net boven de 100. Veel te hoog dus ik dacht aan de medicijnen te moeten( daar had ze het de vorige keer al over) ,maar nee 1 meting goed(85) en tot over een maand.Ook de laatste dagen erg hoog ( een onderdruk van 115) en over een paar dagen mijn ovulatie…Help. Zit er aan te denken om nog maar een maand te wachten. Ben bang dat ik het mijzelf en de h.a. op de kop ga geven wanneer ik nu zwanger zou raken en het weer op een miskraam uit zou lopen. Kan aan de andere kant niet wachten. Weet het even niet meer en ben best telleurgesteld in de doktoren.
  Nee de verloskundige ken ik niet ,m aar de gyn. heb ik er nog niet naar gevraagt. Ben bang dat ze me een lastpost gaan vinden en ik zal ook mijn twijfels hebben of dat wat zij zal zeggen wel waar is. Mijn schoonzus leerd voor gyn. ,maar haar durf ik ook niet te vragen. Ze weet niet eens van mijn miskraam af.
  Ik ga nu eerst het net nog maar even bij langs voor wat info, misschien kalmeer ik daar wat van.

  Bedankt en groetjes.

  #3444262 Quote

  Wat een verhaal joh,ik heb er geen ervaring mee ik heb juist altijd een lage bloeddruk Onderdruk 60, en ook een miskraam gehad. Maar bloeddruk opmeten is toch zo gebeurd dat je dan niet even tussendoor kan bij zo'n arts raar hoor. En als je denkt dat de arts je lastig vind nou dan is dat maar zo, je moet gewoon voor je zelf opkomen hoor en naar je eigen lichaam luisteren. Ik kan me heel goed voorstellen dat je weer wilt proberen om zwanger te worden.

  Nou ik wens je heel veel sterkte en wijsheid toe.

  #3444263 Quote

  Hoi Anna,tjee ja als je daar niet heel erg onzeker van wordt allemaal terwijl je door je miskraam toch altijd al wat onzekerder bent natuurlijk.
  Maar kun jij n iet via je zorgverzekeraar een goede bloeddrukmeter kopen want ik weet nl dat als je daar een briefje van je HA of andere specialist voor kan krijgen het zo is geregeld.

  En laat je niet gek maken hoor door al die specialisten en HA want je hebt echt gelijk dat je soms denkt dat jij het beter weet,ik heb genoeg mee gemaakt om dat te kunnen bevestigen,je gevoel zit echt wel goed,is er misschien 1 HA of specialist waar je je prettig en vertrouwd bij voelt?Dan zou ik daar alleen nog heen gaan en als je die niet hebt gewoon blijven zoeken ernaar want het is toch erg belangrijk dat je dat bij de volgende zwangerschap hebt,heel veel sterkte en ik weet zeker dat het je gaat lukken!

  Liefs
  Snoopy

  #3444264 Quote

  Beste Anna,

  Een gynacoloog kan heel veel informatie geven maar ook heel veel niet, op dit gebied is namelijk eigelijk niet veel bekend. Je moet moet bijvoorbaat met je gynacoloog afspreken dat hij eerlijk tegen je is, heb ik ook gedaan en ook gezegd dat als het vertrouwen er niet is je naar een ander gaat. Mijn gynacoloog is erg betrokken bij ons en doet ook allerlei onderzoeken. Dit zijn overigens wel richtlijnen vastgelegd voor alle gynacologen. Maar dat van je bloeddruk kan ook te maken hebben met hele andere dingen. Op internet heb ik een onderzoek gevonden over hellp-syndroom of pre-eclampsie. Als je op de startpagina bij ILSE deze worden intoets krijg je veel te lezen, maar misschien kan je daar je rust een beetje bij vinden en ermee naar je gynacoloog gaan. Sterkte!!!

  Lees ook: Miskraam: als je zwangerschap anders loopt

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct