Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Kindje verloren aan Cmv virus

 • Auteur
  Berichten
 • #1693375

  Hallo,

  Ik ben 28 jaar en heb 28 april 2006 ons zoontje Joris verloren aan de gevolgen van het Cmv virus. Hij heeft slechts 38 uur geleefd. Het virus heb ik al vroeg in de zwangerschap opgelopen en heeft bij Joris hersenbeschadiging veroorzaakt. Ben benieuwd of er meer mensen zijn die dit hebben meegemaakt. Hoop op een reactie omdat dit nog vrij onbekend is. Groetjes Denise.

  #3446301 Quote

  hoi ik weet niet veel van die virrus maar ik wou je even veel sterkte wensen.
  groetjes bauwina

  #3446302 Quote
  quote: bau reageerde document.write(friendlyDateTimeFromStr('14-08-2006 16:35:49'));


  hoi ik weet niet veel van die virrus maar ik wou je even veel sterkte wensen.
  groetjes bauwina

  Dank je!

  Groetjes Denise

  #3446307 Quote

  Hoi Denise!
  Ik reageer op jouw berichtje omdat jij ook zo kort geleden jouw zoontje heb verloren. 13 Maart is ons zoontje "Beau"  doodgeboren na een zwangerschap van 41 weken. Ik heb dus iets anders meegemaakt dan jij, maar wilde vragen hoe het nu met jou en je viend (man)  gaat en hoe jullie verder gaan met je dagelijkse leven. Heb jij het verlies van je lieve zoontje al een soort van plekje kunnen geven? Ik merk dat het allemaal niet veel makkelijker wordt.Ik wil je in ieder geval héél veel sterkte toewensen en hoop dat je toch wat rust kunt vinden!

  Groetjes Brigitte

  #3446309 Quote

  Hoi Brigitte,

  Dank voor je reactie. Het gaat op dit moment redelijk met mij, met mijn man een stukje beter die heeft het al veel meer verwerkt dan ik. Ik heb op dit moment hulp van een psycholoog. Of het echt helpt weet ik nog niet heb vorige week mijn eerste gesprek gehad. Ik heb die stap genomen omdat ik op een gegeven moment niet goed meer met mijn man erover kon praten omdat hij al een stuk verder is dan ik. Hij wil ook al wel weer proberen om nog een kindje te krijgen terwijl ik dat nog niet aandurf. Hoe gaat dat bij jullie?

  Groetjes Denise

  #3446311 Quote


  halo meiden weet wat julie voelen ik heb mijn meisje bij 40 weeken en 3 daagen verlooren ze heeft nog 8 uur geleeft maar ik kan heel veel steun vinden bij http://www.verlorenvlinders.nl is een chat box voor al s je een kindje ben verlooren tydens of naar je zwangerschap hoop julie daar te spreeken als je behoevte heb jolanda

  Lees ook: Miskraam: als je zwangerschap anders loopt
  #3446329 Quote

  hallo,
  wat een vreselijkl rot verhaal, ik leef met jullie mee overigens met iedereen hier zo zie je altijd maar dat knderen krijgen een wonder is en blijft en het nooit vanzelfsprekend is
  maar mijn vraag is eigenlijk wat houdt dat cmv virus in?
  heb het al vaker gehoord maar weet niet wat dit is?
  veel liefs tamaar

  #3446330 Quote

  Hoi Tamaar,

  Het cmv virus is een normaal onschuldig virus. Je hebt er meestal wat griepverschijnselen van. Het is alleen gevaarlijk als je zwanger bent. De kans dat je dit virus doormaakt tijdens je zwangerschap is 0,09% en of het wel of niet door je plactenta gaat is 50%. Bij ons is dit dus gebeurt. Cytomegalo is de volledige naam en dit betekent dat alle cellen in het lichaam vergroot zijn. Joris heeft hierdoor ernstige hersenbeschadiging  opgelopen. Hij zou zwaar geestelijk gehandicapt zijn en nooit kunnen communiceren. Wat ervoor heeft gezorgd dat Joris is komen te overlijden is dat zijn ademhalingsstelsel was aangetast en hij niet zelfstandig  kon ademen. Dit alles door zo'n rotvirus waarvan je geen idee hebt dat je het doorgemaakt hebt. Bij mij is het al in de eerste 3 maanden geweest, vandaar dat de schade ook zo groot was. Gelukkig zal dit ons geen tweede keer kunnen overkomen maar de schrik zit er goed in.  

  #3446331 Quote

  Hoi Denise!

  Goed om te horen dat jij ook gewoon hulp hebt gezocht bij een psycholoog. Wij zijn net vanmiddag naar de huisarts geweest voor een verwijsbrief. Mijn man en ik zouden eigenlijk zo snel mogelijk een tweede kindje willen. Echter blijkt er nu een groot probleem te zijn. Sinds de zwangerschap heb ik geen eisprong meer gehad. Ik krijg nu wel medicijnen, maar die werken nog niet! Ik maak me  nu echt zorgen…Na 9 maanden in blijde verwachting van een kindje, wil ik ook een kindje om voor te zorgen. Ik begrijp dat een volgende zwangerschap bij  ons (  en jullie)  niet zorgeloos zal zijn. Veel onzekerheden en onrust, denk ik!  Maar ik zou wel heel blij zijn als het weer mocht gebeuren!  Wat zou ik graag een boertje of zusje van ons lieve zoontje willen!!!

  Groetjes Brigitte

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct