Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Uitslag van de vlokkentest…

 • Auteur
  Berichten
 • #1693428

  Hallo meiden,

  Omdat ik ook hier mijn verhaal had geplaatst wil ik jullie ook even het laatste nieuws vertellen.
  Na een lange dag wachten en stresssssss weten we meer…… De vlokken zijn onderzocht en er zijn goede cellen gevonden maar ook cellen waar een afwijking in zat. Er zijn 4 chromosoomafwijkingen mogelijk en dit is DE MINST ERGE!!! Als kindjes met deze afwijking geboren worden dan hebben ze een normale geestelijke gesteldheid. Het kan zijn dat er hartproblemen zijn die geopereerd moeten worden maar het is vaak niet ernstig. Ook is dit de enige chromosoomafwijking waarbij het voorkomt dat slechts 1 kindje het heeft.

  Omdat er ook goede cellen zijn gevonden is het vermoeden er dat 1 kindje gezond is of slechts een lichte vorm heeft van deze afwijking. We zijn echter nog niet uit de problemen. Het door vocht opgeblazen kindje gaat zichzelf opblazen en de verwachting is dat die het voor 100% niet gaat overleven. Echter dit kind kan zomaar doorgroeien tot 24 weken en dan pas overlijden.(dit gebeurd vaker en gezien het feit dat het hartje nog gewoon normaal klopt…) Het is zeker dat het overlijd, de vraag is alleen wanneer. Het moment dat dit gebeurd daalt de bloeddruk van het goede kindje drastisch wat betekent dat dit een heel kritiek moment wordt. Erop of eronder dus. Tevens zal dit een begrafenis betekenen van 1 kindje als het de 24 weken haalt. We raken zowiezo een kindje kwijt.

  Kortom 1 kindje is ziek en gaat het zeker niet redden. 1 kindje is niet ziek of heeft een lichte afwijking en gaat een heel leuk leven krijgen mits het de klap van de dood van het andere kindje niet overleefd door de gezamenlijke bloedsomloop. Het blijft dus tot de geboorte spannend maar in de categorie afwijkingen die met ons zijn besproken is dit het meest positieve scenario.

  lfs ing

  #3446632 Quote

  Hallo,

  Heel veel sterkte gewenst. Het zal een hele spannende tijd voor jullie worden.
  Ik hoop voor je dat, ondanks het komende verlies van 1 kindje, het tweede kindje het wel gaan zal redden.
  In je stukje stond geschreven dat je na 24 weken een begrafenis moet regelen, de mogelijk heden zijn, dat je dat als het wel vroeger geboren word je ook gerust een begrafenis mag regelen, allemaal naar wens hoe jij het hebben wilt!! Alleen na een zwangerschap van 23 weken is het verplicht om aan te geven bij de burgelijke stand, maar dit mag ook als het eerder word geboren alleen is dan niet verplicht.

  Wij hebben ons kleine meisje na een zwangerschap van 15 weken ook begraven, Bij haar "grote broer" in het grafje.

  Ik wens je heel veel sterkte!

  Groetjes Meintje

  #3446641 Quote

  Hoi Inge,

  Ik wil je ook heel veel sterkte wensen. Ik hoop dat het jullie gegund is om in iedergeval 1 kindje te mogen houden. Het andere kindje zul je altijd in je hart meedragen. Maar wat zwaar dat jullie moeten afwachten. Je zult beslissingen moeten nemen, die je helemaal niet wilt nemen.

  Ik ben zelf na een zwangerschap van 19 weken bevallen van een zoontje, Sven. We hebben hem aangegeven, ook al zal hij nooit officieel erkend worden.  Hij valt  buiten de wet, omdat  hij te jong was. Hij zal altijd ons eerste kindje blijven.

  Nogmaals heel veel sterkte.

  Groetjes,
  Ivanka

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct