Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Vandaag naar het LUMC geweest en beslissing genomen…

 • Auteur
  Berichten
 • #1693435

  Hallo allemaal,

  Na een kleine stilte hier weer een bericht en update van mijn kant..

  In het UMC in Leiden hebben we vandaag meerdere echo's en gesprekken gehad. Het kindje is ziek en blijft ziek en de kans is vrij groot dat het zowiezo overlijdt. De vraag is alleen wanneer.. (ze leefden dus beiden nog) De hartactie en groei is nog prima dus het kan zomaar nog 10 weken of langer duren. Echter kan het ook morgen afgelopen zijn. Als we het afwachten kan het goed gaan maar kan het ook erg fout gaan en kan het goede kindje ook overlijden of er een zware hersenbeschadiging aan overhouden. Uiteindelijk hebben we op advies van de artsen in Leiden besloten om in te grijpen. Het kindje is nu bereikbaar dus ze kunnen er goed bij. Donderdag wordt ik opgenomen en wordt ik 's middags geopereerd. Ik mag vrijdag weer naar huis. De ingreep is helaas wel erg risicovol en kan eindigen in een volledige miskraam waarbij we beide kindjes verliezen. Maargoed eigenlijk hebben we geen keus en is dit de beste optie. De arts zei ook dat als dit beeld bij een eenlingzwangerschap voorkomt er vaak serieus gesproken wordt over vroegtijdig afbreken dus dat geeft wel aan hoe weinig kans dit zieke kind heeft.

  De navelstreng van het zieke kindje wordt dichtgemaakt en dan overlijd ons kleintje. Dit is erg moeilijk om te plaatsen aangezien we het kleine mensje vandaag weer lekker zagen bewegen en duimen. Ik heb me sterk en goed gehouden totdat we in de auto zaten. Toen kwam het besef en het verdriet.

  Morgen nog even een fatsoenlijk nachthempje kopen want ik slaap nooit in zo'n ding maarja ik moet nu wel netjes voor de dag komen uiteraard. Truttige sloffen erbij en klaar is klara…

  Nu nog aan het idee wennen dat ik van tweelingmamma naar eenlingmamma ga. (als alles goed gaat tenminste..)

  lfs ing

  #3446661 Quote

  Lieve Inge,

  Wat ontzettend erg dat jullie deze beslissing hebben moeten nemen. Het lijkt mij verschrikkelijk moeilijk om op zo'n moment de arts te vertrouwen, als je het kindje zo ziet bewegen.

  Ik hoop voor jullie dat de operatie goed verloopt en het gezonde kindje het gaat redden!

  Ik leef met jullie mee en zal op jouw verhalen letten.

  Succes en sterkte gewenst.

  mama van MD

  #3446662 Quote

  Lieve Inge,

  Wat een ontzettende moeilijke beslissing. Ik hoop voor jou en je andere kindje dat de operatie goed verloopt. Ik zal donderdag aan je denken.

  Heel veel sterkte.

  Marlise

  #3446663 Quote

  Bedankt! Ik hoop dat jullie positieve gedachten een beetje helpen!
  lfs ing

  #3446664 Quote

  Hoi,

  ook heel veel sterkte toegewenst….

  Rina

  #3446665 Quote

  hallo

  OP dit bericht wil ik graag reageren.

  Ik zelf   vindt dat je te vlug een beslissing.

  Onze kennissen hadden net zoiets als jullie maar het kind is geboren en heeft alleen een afwijking aan de nieren.

  En ook in Leiden zeiden ze dat het de 4 maanden niet zou halen.
  Zo zie je maar weer.

  Denk a.u.b goed na met wat je doet.!!!!     a.u.b.

  Groetjes Judith

  Lees ook: Miskraam: als je zwangerschap anders loopt
  #3446666 Quote

  quote: internet reageerde document.write(friendlyDateTimeFromStr('24-01-2007 16:06:27'));


  hallo

  OP dit bericht wil ik graag reageren.

  Ik zelf   vindt dat je te vlug een beslissing.

  Onze kennissen hadden net zoiets als jullie maar het kind is geboren en heeft alleen een afwijking aan de nieren.

  En ook in Leiden zeiden ze dat het de 4 maanden niet zou halen.
  Zo zie je maar weer.

  Denk a.u.b goed na met wat je doet.!!!!     a.u.b.

  Groetjes Judith

  Judith,

  het gaat hier niet om één kindje , maar om twee. Helaas moet Inge deze moeilijke beslissing nemen, en ga er maar van uit dat ze hier niet lichtzinnig in is. Het risico wat het zieke kindje oplevert voor het andere kindje is vele malen groyter dan de kans dat er wellicht toch maar iets gerings aan de hand is.

  Ik denk dat Inge, hoe moeilijk ook toch de juiste keuze maakt om zo het andere kindje een reele kans op over leven en zelfs gezond te wereld te komen te geven.

  Inge heeeeeeel veeeeel sterkte

  Miep

  #3446667 Quote

  Hoi Inge, heel veel sterkte donderdag en ook de rest van je zwangerschap. Ik hoop dat na de ingreep alles goed gaat met jou en je tweede kindje. Ik zal aan je denken!!
  Veel liefs, Loes

  #3446732 Quote

  beste Judith,

  Mijn man is arts, psychiater, mijn schoonzusje is gynaecologe, mijn beste vriendin en haar man zijn ook gynaecologen, schoonouders zijn artsen,  ma.w. ik ben omringd door een en al arts.   De man van mijn vriendin werkt als gynaecoloog in het LUMC (toevallig).   Even voor alle duidelijkheid: "een kennis die even iets 'gelijkaardigs' heeft meegmaakt", zegt HELEMAAL niets.   Er bestaan honderd en een miljoen afwijkingen, de een is de ander niet, en iedereen is uniek, zo ook de baby's in de buik.   Een tweeling is comleet, totaal verschillend van een eenling, een nierafwijking, is nogal wat anders dan een chromosoomafwijking of nog iets anders.   In principe mag je de ene zaak niet met de andere vergelijken, omdat deze over het algemeen niet te vergelijken zijn, er zijn nl altijd verschillen.   Ouders die in een positie als Inge zitten, gaan hier over het algemeen niet lichtvaardig mee om.   Ook artsen niet.    Vaak hoor ik mijn vrienden praten over hun patiëten waar ze diep mee meeleven.   Schrijnende gevallen die nog dagenlang nazinderen.   Bevallingen die toch niet zijn gelukt etc.   Artsen hebben het beste met je voor, bezitten de  kennis, en moet je durven te vertrouwen.   Ze werken  in een team, en alle bijzondere gevallen worden in een medisch  team besproken (waaronder verschillende gynaecologen, arts-assistenten   (= artsen in opleiding tot gynaecologen), verpleegkundigen, verloskundigen, etc.   Zodoende komen ze tot een gerechtvaardigd advies wat het beste zou zijn in dat geval voor moeder,  vader en kind.   En tuurlijk pakt het soms beter of slechter uit dan wat ze hadden verwacht, ook zij hebben moeder natuur niet in de hand, het zijn geen goden, alleen kunnen ze soms een net iets beter onderbouwde beslissing nemen omdat ze meer kennis in huis hebben.  
  Ik vind het nogal cru om dit zomaar even snel te stellen in een kort bericht: "een kennis heeft iets gelijkaardigs meegemaakt, dus ik denk dat je er te lichtvaardig mee omgaat."   Heb je enig idee hoeveel dagen en nachten inge en vriend hier al over hebben nagedacht, hebben getreurd, hoeveel opties en mogeiljkheden er al doorlopen zijn?   Hoeveel de artsen hier al over hebben nagedacht, onderzoek naar hebben gedaan (zowel bij Inge als in het algemeen (promotiestudies etc)), echo's hebben genomen, overleg hebben gepleegd????????????

  Inge,
  Ik heb veel respect voor je, wens je het allerbeste toe, en hoop dat eentje het overleeft.   Rust vooral ook goed uit, je bent vast kapot van het piekeren en alle emoties, gun jezelf de rust en de tijd.   Sterkte, Lahaya

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct