Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

7 weken echo mag niet ivm corona

 • Auteur
  Berichten
 • #10388338

  Hoi,
  Ik ben momenteel 5 weken zwanger. Ik heb al meerdere verloskundige praktijken gebeld en ze geven aan dat ivm de lockdown de 7-8 weken echo niet doorgaat. Dit zou voor heel Nederland gelden

  Echter lees ik hier verschillende dingen dat sommige mensen wel krijgen. Ik woon in regio noord Holland, hoe kan het dat sommige mensen wel krijgen 😱 medische voorgeschiedenis natuurlijk daar gelaten


  Opeenwolk
  Bijdrager
  #10388340 Quote

  Haai! Ik woon ook in noord Holland ( Schagen) en bij ons hèbben ze wel met 8 weken een echo gedaan


  Sylvestertje
  Bijdrager
  #10388343 Quote

  Niet alle praktijken zullen zich er mss even strikt aan houden. Maar dacht dat alleen de termijnecho en die van 20 weken doorgaat.. Dat zijn maatregelen om Corona onder controle te houden. Ik zou kiezen voor een praktijk waar je normaal ook makkelijk terecht kunt en je je op je gemak voelt. 

  Dat gezegd hebbende, ik snap dat je het liefst zo snel mogelijk een echo wilt. Maar rondbellen als er geen sprake is van een medische noodzaak lijkt me niet de bedoeling. Ik zou liever voor een praktijk gaan die jouw gezondheid en die van je medemens voorop stelt. En in deze crisistijd is dat een praktijk die zich aan de RIVM voorschriften houdt. 


  Zeeuwsmeisje
  Bijdrager
  #10388351 Quote

  Mijn zusje én schoonzus zijn beiden 11-12 weken zwanger nu en hebben allebei wél een 8-weken echo gehad! (Wonen in Zuid-Holland en Utrecht) Heel raar dat er zoveel verschil zit in Nederland. Ik zou ook zeker een echo willen als ik zou weten dat anderen het wel krijgen. Of iedereen wel,of niemand!


  BenB
  Bijdrager
  #10388356 Quote

  De 8 weken echo is geen medische echo (alleen termijnecho en 20 weken echo). Hartstikke fijn natuurlijk als je wél een echo krijgt met 8 weken, maar dat zal nu per praktijk verschillen. In principe zijn alleen medische echo’s nog toegestaan vanwege Corona


  Dootje
  Bijdrager
  #10388362 Quote

  Ze zullen hun redenen wel hebben. Denk ook dat het (zoals het de afgelopen 9 maanden al gaat) voor de ene regio net anders is dan voor de andere.
  Voor de mensen die hem wel kunnen krijgen alleen maar fijn.
  Voor nu gewoon een praktijk kiezen waar je je fijn voelt.

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool
  #10388374 Quote

  De niet medische echo’s mogen niet meer sinds de lock down. Niet zo gek dus dat mensen die al langer zwanger zijn hem wel hebben gehad.


  Bezig bijtje
  Bijdrager
  #10388397 Quote

  Hmm , ik ben nu bijna 8 weken zwanger en heb afgelopen woensdag wel een vroege echo gehad (zonder medische indicatie, dus op eigen kosten). Niemand heeft iets gezegd over dat dit niet door zou gaan… Is dit sinds de aangescherpte regels? 


  Bramkenzi
  Bijdrager
  #10388408 Quote

  Heb zelf met 6w echo gehad maar dat was de eerste lockdown.
  Mn zus morgen bij 8w een echo incl partner.
  Denk dat het aan de praktijk ligt.
  Bij ons is het allemaal heel klein. Drie vk. Zij begrijpen heel goed dat je graag een echo wilt om te kijken of tot nu toe alles goed zit.
  We wonen in zuidholland

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct