Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

7 weken, pds diarree en diarreeremmers

 • Auteur
  Berichten

 • El-dk
  Bijdrager
  #10377678

  Lieve mede-zwangeren,

  Yes, ik ben zwanger! Inmiddels 7 weken en wat zijn we blij. Het gaat naar omstandigheden prima, maar die omstandigheden…

  Ik heb al jaren last van PDS, de diarreevariant. Nu slikte ik hiervoor chronisch Loperamide, de huis-tuin-keuken diarreeremmer zegmaar. Hierdoor ging het over het algemeen goed! Nu ik zwanger ben is het afgeraden deze medicijnen nog te gebruiken, omdat er te weinig onderzoek is gedaan naar evt. gevolgen. Volgens de HA mag ik ze wel af en toe innemen als ik bijv. weg moet maar niet meer chronisch. De VK denkt er iets lichter over maar het blijft onzeker dus ik durf ook zelf niet meer zo goed… Nu is het zo dat ik dus weer de chronische diarree heb die ik juist (met medicijnen) redelijk onder controle had, ik kan nu eigenlijk zelfs bijna de deur niet meer uit.

  Daarnaast ben ik bang dat ik hierdoor te weinig voedingsstoffen opneem die de baby juist zo hard nodig heeft, ik ben ook al 1,5kg afgevallen. Is de kwaal dan misschien erger dan het medicijn in dit geval?

  Zijn er meer dames met (een soortgelijk) verhaal als dit? Wat zijn jullie ervaringen? Werd het beter gedurende je zwangerschap? Ben je toch weer medicijnen gaan gebruiken? Ik heb me al rotgezocht op internet maar ik kan er echt zo weinig over vinden dat ik me echt af begin te vragen of ik de enige ben…

  Hoop van jullie te horen! :)


  gebruiker481981
  Bijdrager
  #10377705 Quote

  Als je op lareb kijkt kom je misschien iets verder in je zoektocht naar informatie. Liefs


  Evimetbaby
  Bijdrager
  #10377782 Quote

  Gefeliciteerd met je zwangerschap!

  Wat vervelend zeg! 
  IP is loperamide idd alleen op strikte indicatie… Maar als je zo veel diarree hebt ga je idd voedingsstoffen en veel vocht verliezen wat me niet handig lijkt.

  Heb je geen MDL arts waar je mee kan overleggen?


  LotteLot
  Bijdrager
  #10377876 Quote

  Gefeliciteerd met je zwangerschap! Heel vervelend PDS.. Lijkt mij ook een lastige situatie. https://www.medicinesinpregnancy.org/Medicine–pregnancy/Loperamide/#:~:text=Taking%20loperamide%20during%20pregnancy%20is,in%20the%20womb%20more%20closely. 

  Misschien heb je wat aan dit onderzoeksartikel.  Mogelijk is jouw kwaal erger dan de bijwerkingen die de medicatie kan geven. Bij twijfel zou ik het bespreken met je huisarts of een MLD arts 🙂 succes! 


  Tieske
  Bijdrager
  #10377891 Quote

  Leuk! Van harte met jullie zwangerschap!  Ik heb de obstipatievariant en heb daar afgelopen jaar bij een gespecialiseerde dietiste een dieet voor gevolgd. Voor beide varianten geldt: veel vezels en minimaal 1,5 liter water per dag. Best een uitdaging in je eerste trimester!  Gebruik je bijv. al gebroken lijnzaad? Volkorenbrood, overdag groentensoep, een lekkere salade bij je brood. Een gespecialiseerde pds dietiste kan je daar sowieso bij helpen.  Hopelijk kom je de tijd goed door! Succes!

  Ps psylliumvezels kun je ook toevoegen aan je eten. Gewoon bij de drogist beschikbaar. 


  El-dk
  Bijdrager
  #10378084 Quote

  Dag dames, dank voor jullie reacties! Ik had idd al bij het Lareb gekeken en ook het artikel dat Lotte stuurde was ik al tegen gekomen. Jullie kunnen er natuurlijk ook niks aan doen dat er weinig info beschikbaar is, had alleen gehoopt dat er wellicht “lotgenoten” zouden zijn 🙂

  Overigens ben ik bekend met het Fodmap dieet, hypnotherapie, psylliumvezels, etc. maar tot nu toe werkt eigenlijk vrijwel niks (pre-zwangerschap dan natuurlijk). Vezels maken bij mij het probleem in de regel eigenlijk erger…

  Ik ben nu in ieder geval bezig bij een orthomoleculair dietiste omdat de reguliere gezondheidszorg eigenlijk zegt “heel vervelend maar we kunnen er niks mee, zoek het maar uit”. Ben normaal niet zo van de alternatieve dingen maar in dit geval wil ik alles proberen. Ik hoop ook dat het op wonderbaarlijke wijze wellicht nog verbeterd als mijn lichaam wat meer gewend is aan zwanger zijn/werken zonder medicijnen, maar dat gaan we zien. Ik had in ieder geval mijn hoop gevestigd op het feit dat veel vrouwen last van obstipatie krijgen, ik dacht dat mijn darmen dan op zijn minst iets normaler moesten gaan werken, maar tot nu toe merk ik daar helaas weinig van.

  Dank nogmaals voor jullie reacties en mochten er nog ervaringsdeskundigen zijn dan hou ik me natuurlijk aanbevolen voor tips & tricks 🙂

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  MirMirrie
  Bijdrager
  #10378333 Quote

  Ik heb ook pds en gebruikte daar mebevarine voor. Sinds ik zwanger ben ben ik ook gelijk gestopt, omdat er inderdaad te weinig bekend is over het gebruik ervan tijdens zwangerschap. (Ben nu 11 weken.) De eerste weken ging  het nog wel, maar na 5.5 week begon het overgeven, dus kon weinig binnenhouden en wat ik wel binnen kon houden was ongezonde troep, wat ik gelijk weer merkte aan mn darmen.. het is heel vervelend maar tot nu toe heb ik het er voor over allemaal. Ik geef nog steeds elke dag over, dus ik ga de deur sowieso niet  uit. En de heftige darm/diaree aanvallen heb ik vooral ’s avonds. Goed opletten dat je dan wel genoeg drinkt. Ik heb inmiddels ook al met uitdroging in het  ziekenhuis gelegen en dat was 2 dagen ná zo’n heftige aanval. Dus extra goed opletten. 

  #10378559 Quote

  Hoi! Ik heb ook PDS en vaak diarree (minder dan jij, maar alsnog is t meer regel dan uitzondering). De eerste paar weken had ik er veel last van, nu juist meer obstipatie.. probiotica maakt mijn darmen wel wat rustiger.. wellicht heb je dat al weleens geprobeerd. Maar het zou natuurlijk zomaar kunnen dat het bij jouw ook minder wordt!


  Elize
  Bijdrager
  #10385490 Quote

  Hoi hoi

  Hier ook pds maar niet zo heftig.

  Probiotica helpt bij mij enorm. Kijk alleen welke je mag innemen tijdens je zwangerschap. Ik gebruik golden naturals.

  Ook goed dat je overstapt naar de alternatieve geneeswijze. Zij kunnen meer dan de reguliere artsen. Ze zoeken de oorzaak en bestrijden niet de klacht zoals westerse geneeswijze. Het kan een zoektocht zijn,maar zit je bij een goede dan komt het hopelijk snel goed. Heel veel sterkte!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct