Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

7 weken zwanger en niet heel blij?

 • Auteur
  Berichten

 • KaatjeRoos
  Bijdrager
  #10286121

  Na anderhalf jaar en een miskraam verder nu 7 weken zwanger van ons eerste kindje. Ik vind het leuk heb al 2 echo’s gehad ivm eerdere miskraam en dan straal ik van oor tot oor. Maar verder ben ik er vrij nuchter over en soms bekruipt me zo’n gevoel van wil ik dit eigenlijk wel? Ben heel moe, weinig eetlust en regelmatig misselijk dus dat doet me ook geen goed. Ben altijd druk bezig en net mijn eigen bedrijfje gestart en nu lig ik ineens veel in de bank omdat ik zo weinig energie heb. Mijn man is er erg blij mee maar net als ik vrij nuchter. Soms voel ik me schuldig? Ik moet toch juist heel blij zijn dat het eindelijk gelukt is?  De advertentie’s op Facebook van baby’s en alles wat daarmee te maken heeft vliegen me rond de oren en soms wordt ik al naar als ik ze voorbij zie komen. Wat is dit toch? Groetjes Kaatje

  #10286129 Quote

  Misschien omdat je een miskraam hebt gehad dat je nog niet echt blij kan zijn omdat het nog mis kan gaan?


  SdB
  Bijdrager
  #10286135 Quote

  Hoi Kaatje,

  Allereerst, gefeliciteerd met je zwangerschap!

  Wat vervelend dat je zo misselijk bent en dat je een miskraam hebt gehad.. Ik heb zelf vorig jaar mijn kindje verloren die met 32 weken is geboren. Na 8 dagen moesten we helaas afscheid nemen. 
  ik ben nu zelf ook 7 weken zwanger en ben ook misselijk, daarbij moet ik ook overgeven en heb verminderd eetlust. Het is lastig om er dan van te genieten, maar ik ben zo dankbaar dat ons een 2e kindje is gegund en dat we weer zwanger mogen zijn. Deze weken zijn de pittige weken, er komen betere tijden aan.

  Doe vooral rustig aan, eet kleine beetjes, en schaam je niet om hulp te vragen!

  groetjes

  #10286143 Quote

  Zo laat alsnog je kindje verliezen is verschrikkelijk! Vooral omdat er heel veel baby’s zijn die dat wel overleven. Echt verschrikkelijk! Weet je waarom je baby’tje het niet heeft overleefd? Heel fijn om te horen dat je nu weer zwanger bent! Doodeng lijkt me dat de vraag of het nu wel goed gaat. Probeer er toch zoveel mogelijk van te genieten want het kan zo mooi zijn!


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10286168 Quote

  Volgens mij is het helemaal niet zo gek om je niet zo blij te voelen hoor. Hormonaal staat alles op zn kop en je hebt al eens meegemaakt dat het misging. Dat lijkt me reden genoeg om niet dansend over straat te gaan. En al die reclames met de meest rooskleurige versie van hoe het allemaal kan gaan kunnen gewoon heel confronterend zijn. Praat vooral over je onzekerheid, en wees ook niet bang om om hulp te vragen daarbij als je er zelf of samen met je partner/naastenkring niet uitkomt. 
  Ik word van sommige reclames ook steevast chagrijnig, en bij uitleg over luiers of verhalen over slapeloze nachten, maar ook bij lichamelijke ongemakken en alle zorgen die je je nu al kan maken over je kindje, heb ik ook wel bij vlagen zo’n gevoel van ‘waarom wou ik dit ook alweer?’, ik denk dat dat heel normaal is. 

  Ik heb ooit van mijn psycholoog een trucje geleerd om je gevoel een beetje te kunnen beïnvloeden, maar het vereist wel wat oefening voordat het werkt. Het is erop gebaseerd dat er een bepaalde volgorde zit in wat er gebeurt en hoe je daarop reageert, namelijk: gebeurtenis, gedachte, gevoel, gedrag, gevolg. Meestal heb je weinig invloed op de gebeurtenissen, maar je kunt wel proberen je gedachten wat te sturen. Het gevoel volgt dan weer min of meer automatisch op de gedachte, en gedrag is vervolgens wel weer beïnvloedbaar. 
  Als jouw gedachte is: ‘iedereen moet altijd blij zijn met een zwangerschap’ bijvoorbeeld, dan is de kans groot dat dat lijdt tot schuldgevoelens en verdriet/boosheid/frustratie op het moment dat je je niet zo blij voelt tijdens je zwangerschap. Als je het voor jezelf wat anders formuleert en zegt ‘als ik elke dag even een momentje blij kan zijn met mijn zwangerschap, dan is het goed’, dan is de eis die je in de gedachte stelt al een stuk haalbaarder, en is de kans een stuk groter dat je er een positief gevoel aan overhoudt, en de negatieve gevoelens buiten de deur houdt. 
  Vooral gedachten die je vertellen dat je iets moet of juist niet mag kunnen best wel wat negatieve gevoelens veroorzaken, dus probeer vooral die aan te pakken en wat vriendelijker voor jezelf te formuleren. En sta jezelf vooral ook toe om de negatieve gevoelens wel te uiten als ze er zijn, geen enkel mens kan zich altijd goed voelen. 
  Natuurlijk is het geen oplossing om je nooit meer verdrietig, onzeker of boos te voelen, maar het kan met heel wat oefening wel helpen om je in elk geval wat vaker goed (genoeg) te laten voelen en minder last te hebben van schuldgevoelens, dus wie weet kan je hier iets mee. 

  Gefeliciteerd met de zwangerschap en sterkte met alles wat daarbij komt kijken wat minder leuk is!

  @Gebruiker, jeetje, heftig zeg! Hopelijk mag het deze keer anders aflopen, en jij ook sterkte met alle ongemakken!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct