Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Kolfen lukt vandaag opeens niet???

 • Auteur
  Berichten
 • #1883588
  Hallo meiden,

  Ben al regelmatig aan het kolfen en dat gaat telkens erg goed. Kolf meestal meer dan 100 cc in 10 minuten maar vandaag lukte het niet.
  Rondt 16.00 heeft die kleine (4 weken) één borst gedronken en de andere wilde ik zoals normaal kolfen, er kwam niet meer dan 20 cc uit! Het begon wel goed maar er kwam vervolgens niks meer. Rond 20.00 het zelfde liedje!
  Ik werd er eigenlijk een beetje verdrietig van, we wilde vanaf vanavond papa de laatste voeding laten geven. (uit flesje drinken gaat nl erg goed).
  Ik ben erg moe   en ik had dus gehoopt op even vroeg naar bed.
  Hij krijgt altijd rond 23.00 zijn laatste voeding en om nog voor die tijd te gaan slapen heeft telkens net geen effect. Als ik bijna of net slaap, is het 23.00 en moet ik me weer overeind heissen voor de borst.
  Zit nu dus te wachten tot het 23.00 uur is.
  Hoe doen of deden jullie dit? en weten jullie of dat wel vaker voor komt dat kolfen even niet lukt, maak me direct zorgen of die kleine nu wel genoeg binnen krijgt?

  Groetjes Fenneke

  #3645366 Quote

  ik had het eergister dat kolven niet lukte,
  werd ook erg verdrietig.!!

  maar de oorzaak was dat ik die dag erg weinig had gedronken,
  gister 1,5 liter water plus nodige andere drankjes en het was er weer meer dan voldoende..

  kus

  #3645387 Quote

  Bij mij lukt het kolven ook niet altijd. De ene keer krijg ik er ook veel meer uit dan anders. Maar meestal is 50 cc uit beide borsten het meeste…..bar weinig dus.
  Wij geven dan ook op advies van het cb de laatste voeding van 23.00 gewoon poeder voeding. Die geeft mijn vriend dan zodat ik eerder naar bed kan.
  Daarvoor kolf ik dan nog een beetje af zodat de productie wel een beetje opgang blijft.

  Misschien ook een idee voor jullie?

  #3645408 Quote

  Ik voed 's avonds en 's nachts altijd liggend. Echt heerlijk. Soms val ik er bijna bij in slaap. Ik kolf op dit moment helemaal niet. Nou hoef ik ook pas weer 1 dec aan het werk. dus ik heb nog ff de tijd.

  Groetjes Pauline

  #3645409 Quote

  trouwens Kolven schijnt beter te gaan als je naar je kleintje kijkt of evt een foto van de kleine neerzet. misschien dat dat bij jullie helpt. Zowiezo schijnt het zo te zijn dat kolven altijd minder oplevert als rechtstreeks de borst geven. Heeft iets met hormonen te maken.

  Maar voor dit soort dingen zweer ik bij het volgende forum: http://www.borstvoedingsforum.nl

  groetjes Pauline

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct