Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Toch ben ik gezwicht…

 • Auteur
  Berichten
 • #1883590

  Na meer dan 2 uur gejammerd en gehuild te hebben heb ik Jamie toch uit
  bedje gehaald. Ik kon het niet meer aanhoren. Eigenlijk is het fout, ik
  weet het, maar ik had het lang genoeg volgehouden. En meneer lag nog
  geen 2 tellen bij me en hij was onder zeil. Hij was helemaal total
  loss. (Misschien slaapt hij vannacht dan wel goed). Hij ligt nu nog te
  slapen en dan moet ik hem zo weer wakker maken voor de voeding, erg
  he!! Nou ja, ik hoop dat het morgen beter gaat.

  Groetjes Natasja

  #3645361 Quote

  Meid je moet gewoon doen wat je zelf wilt hoor! Ik ben vanavond na 30min al gaan kijken, dit omdatze vanmiddag na een uur halverwege haar bedje lag in de breedte, vond dit toch een eng idee. Vanmiddag heeft ze daarna op mijn arm geslapen, iedere keer dat ik haar in de box of op bed bracht werd ze wakker en begon het weer. Vanavond heb ik er een klein flesje bij gestopt, waarna ze even haar luier heeft vol gedaan en binnen 15min in slaap viel.

  Moet haar ook zo wakker maken, ben nu al boven en ga zo even haar kleertjes in de kast stoppen, heeft ze de tijd om wakker te worden

  Succes vannacht!

  Nands

  #3645433 Quote

  Hallo meiden,

  Wat herkenbaar he!
  Die kleine vent van ons begint er nu een ritme in te krijgen.
  Ik baker hem nu bij elk slaapje in, dit werk goed, vooral bij het langer door slapen.
  Ik pas bij Jente ook de 10 minuten regel toe, als hij gaat slapen doet hij dit vaak binnen een half uur. Als het langer dan een half uur gaat duren dan weet ik al dat het mis is.
  Het huilen en jammeren gaat na die tijd over in krijssen, zo hard dat hij er bijna in blijft.
  Dan ga ik hem altijd halen want slapen kan hij dan echt niet en ik zit dan huilend beneden. Dit krijssen als hij moet slapen doet hij vooral rond 19.00, ik leg hem dan dus ook vaak niet meer op bed. Hij blijft dan beneden, op mijn buik ofzo. Als hij slaapt leg ik hem op de bank (zoals nu) en daar slaapt hij goed!
  Ik maak hem wel altijd rond 23.00 wakker voor zijn laatste voeding! Ik vindt dit wel eens zielig, maar als ik hem laat liggen dan komt hij om bv. 00.30, als ik zelf net eindelijk in slaap ben gevallen.
  Als hij om 23.00 uur krijgt, dan slaapt hij meestal daarna tot 6.00 door! Niet altijd hoor, hij komt ook nog vaak om ongeveer 4.00.
  Soms kan hij na de voeding van 23.00 ook niet in slaap komen, dan wordt ik gek!
  Heb wel eens twee nachten tot 02.00 mijn best moeten doen om hem in slaap te krijgen en dan sliep hij eindelijk en dan werd hij om 03.30 weer wakker van de honger!
  Niet gek ook, huilen kost ook flink energie!

  Ik hoop nu dus dat hij straks, net als gister, na zijn voeding van 23.00 uur lekker gaat slapen en pas weer rond 6.00 wakker wordt!
  Stom ook, dat hij nu zo op de bank slaapt als een blok terwijl ik weet dat als ik hem toch op bed had gelegd hij echt drie uur bezig zou zijn met huilen en protesteren.
  Op deze manier zijn we allebij tevreden en hij gaat echt wel weer eens in bed slapen denk ik zo!

  Groetjes Fenneke en Jente

  #3645377 Quote

  Hihi, hij was zo moe van het huilen dat hij vannacht bijna 6 uur doorgeslapen heeft. Ben benieuwd hoe het vandaag gaat.

  Oh ja mijn man kon het ook niet aanhoren hoor. Die is in de schuur gaan
  sleutelen aan zijn motor en hij liet mij binnen zitten met de
  babyfoon.  

  Groetjes Natasja

  #3645384 Quote

  Inderdaad, 2 uur! Ik hou het misschien net 1 uurtje vol!

  Als Lyanne flink aan het brullen is geweest en ze slaapt eindelijk, maar moet eigenlijk d'r voeding hebben, dan laat ik ze gewoon liggen. Volgens het cb is dat voor een keer niet erg en als ze honger heeft, dan komt ze zelf wel.

  Gr. Marieke

  #3645386 Quote

  Pfff twee uur, dat kan ik echt niet, en vindt het eerlijk gezegd ook een beetje onverantwoord. Een baby zijn huilen is het enige alarm mechanisme dat hij heeft, het is het enige waarmee hij aan jou aan kan geven dat er iets mis is. Dat kan honger zijn, een schone luier, of gewoon een behoefte aan aandacht.

  Tot 6 maanden kan je een baby qua aandacht niet teveel verwennen, dus als hij dan even lekker langer bij jou wil zijn, wat maakt dat dan uit?

  Natuurlijk zijn er babies die even moeten huilen voor ze in slaap kunnen vallen, en dat vind ik dan weer een ander verhaal. Ik laat Jorja maximaal een kwartier krijsen en dan ga ik kijken.

  Vaak is een knuffel al waarnaar ze verlangen, maar die link met "als ik ga huilen komt mama knuffelen" dat snappen ze op deze leeftijd echt nog niet hoor! Dus gewoon lekker doen!

  Lynn

  #3645388 Quote

  Hoi,

  Ik moest het op deze manier aanpakken, omdat Jamie 's avonds nooit wil
  slapen. Hij ligt altijd de hele avond wakker. Terwijl hij duidelijk
  laat zien dat hij moe is. Tuurlijk controleer ik eerst of hij geen
  honger heeft en of hij geen schone luier nodig heeft. Ook hebben wij
  een cameraatje op zijn kamertje, zodat ik hem beneden ook in de gaten
  kan houden.   Hij heeft er gewoon moeite mee om op zijn kamertje in
  slaap te vallen. Maar hij moet dit toch leren. Als ik hem er neerleg
  als hij al slaapt gaat het wel goed. Maar moeders is er niet altijd om
  hem in slaap te laten vallen. Zelfs bij papa wil hij al niet in slaap
  vallen. Hij zal het toch zelf moeten gaan doen.

  Groetjes Natasja

  #3645390 Quote

  Ik word altijd een beetje moe van die mensen die dan meteen schrijven dat het onverantwoord is dat je je kindje laat huilen. En Natasja , je hoeft echt niet in de verdediging te gaan hoor. Jij probeert het beste voor je kind tedoen en en jij voelt je kindje het best aan. Mijn dochtertje krijst zowat de hele dag ben dus dus hard an het uitzoekn wat er aan de hand is. Maar voor je het weet zit je dus de hele dag (en nacht ) met je kind in je armen proberen te troosten en raak je oververmoeid en dat is ook niet echt bevoordelijk voor je gemoedstoestand van je kindje . Ik laat haar ook wel eens lang krijsen hoor, dan zit ik ook niet rustig maar dan kan ik soms nog wat anders doen. Nu is dit mijn 1e kindje maar als ik nog een kindje zou hebben dan had die ook aandacht nodig gehad en dabn moet je de baby ook wel eens laten krijsen. Nogmaals iedereen probeert het zo goed mogelijk te doen maar soms is het gewoon heel lastig zeker als je kindje heel veel huilt (lees krijst!). Als je dan zelf een baby heeft die zijn normale huiluurtjes heeft dan is het vaak makkelijker te roepen dat het onverantwoord is. Sterkte! maria

  #3645391 Quote

  knap van je hoor , ik hou het hooguit 15 min vol hihi , demy heeft ook moeite om in haareigen bedje zelf in slaap te vallen !! ik vind het dan ook moeilijk hoe lang je haar moet laten huilen!!

  kus mariska mv demy

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct