Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

877930 Buikslaper

  • Auteur
    Berichten
  • #1883932

    hoi hoi ,
    demy slaapt al sinds haar geboorte niet geweldig overdag en 'savonds , snachts gaat het gelukkig wel goed .
    Ze sliep smiddags maar heel eventjes en werd dan weer wakker .

    Nu heb ik haar al een paar dagen smiddags en savonds op haar buik in de box/bed gelegt en ze slaapt als een roosje haha gewoon een paar uur achter elkaar . Ik weet dat het cb het afraad om babys op hun buik te laten slapen , maar als ik haar goed in de gaten houd , en ze slaapt veel langer dan mag ze van mij lekker op haar buikje slapen , alleen snachts leg ik haar op haar rug !!!

    Misschien een tip voor babys die ook niet zo heel goed slapen overdag en savonds?????

    kus kus mariska mv demy

    #3647556 Quote

    Hi,

    Ik vind het maar eng hoor!! Maar ja, als ze op haar buikje lekkerder slaapt dan op haar rug, dan zou ik het misschien ook wel doen.
    Je kan bij prenatal een of ander soort matrasje kopen wat je op je gewone matrasje legt. Hier kan ze gewoon door blijven ademen, mocht ze met haar gezichtje in het matras gaan liggen. Misschien een tip?? Ik weet niet hoe het matrasje heet, maar dat weten ze bij Prenatal wel. Iets met safety nog wat….
    Kan jij teminste ook met een vertrouwd gevoel slapen!

    Groetjes Mieske

    #3647582 Quote

    hoi miesje

    dit matrasje is niet goed gekeurt door veilig slapen, wij hebben het gekocht en het kost 65 euro en we mogen het niet gebruiken van het kraamzorg buro de verloskundige en het consultatie buro.

    je mag het kind op de buik laten liggen onder toe zicht.

    groetjes petra

    #3647584 Quote

    Wij hebben een speciaal matras gekocht waar je door kan ademen.
    Zit niets op, is puur een matras.
    Hij koste 180 euro
    Mag dat dan ook niet?

    Liefs Ilse

    #3647585 Quote

    Hallo,

    Onze dochter is ook een echte buikslaper, ze sliep vanaf 4-5 maand ook op haar buik. Consultatiebureau vond dit toen goed, omdat ze oud genoeg was om haar hoofdje   naar links of rechts te draaien. Als ik haar op de rug lag was ze  in een mum van tijd weer op de buikgedraaid. Ik kon er niet de hele tijd bij staan om haar om te draaien. Verder sliep ze op de rug zeer slecht. Het is dan niet anders ook zou je anders moeten of willen. Nou veel succes gewenst. groetjes tineke

    #3647589 Quote

    hoi hoi

    ik hoop niet dat jullie de aero sleep bedoelen want die hebben wij gekocht.. het is een hoelaken wat ademt zeg maar…

    zucht anders is het een dure miskoop geweest…..

    liefs tobi

    #3647596 Quote

    Mag ik me er even mee bemoeien???
    Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar ik weet wel dat mijn moeder
    juist aangeraden werd om mij op mijn buik te laten slapen… En de
    cijfers over wiegendood (wat een klote-onderwerp eigenlijk) zijn ook
    weer niet zo explosief gedaald…. Ik vraag me dus af of het werkelijk
    zo vreselijk gevaarlijk is, of dat het meer voorzorg is……

    Knuf Annet

    #3647634 Quote

    hai,

    mijn zoontje abel van 6 weken slaapt ook het liefst op zijn buik ik heb nu het wiegje naast mij neer gezet en zo slaapt hij gewoon 4 uur achter elkaar door.en toen ik jong was moesten alle baby's op hun buik slapen van het cb het onderzoek wat daarna is gedaan komt wel uit dat wiegedood minder is maar ze kunnen het niet bewijzen. groet

    #3647687 Quote


    Dit stukje komt van de website Veilig Slapen

    De meest gestelde vragen

      
    In ons land zijn baby’s eeuwenlang altijd op de rug te slapen gelegd. Met uitzondering van een periode in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw, toen vanuit Amerika een voorkeur op kwam voor buikligging. Nederland behoorde tot de landen die toen ook buikligging gingen adviseren. Oplettende kinderartsen zagen na enige tijd een forse toename van baby’s die in buikligging overleden. Onderzoek leidde in 1987 in Nederland tot terugkeer naar de rugligging, de rest van de westerse wereld volgde later. De ommekeer was tevens het startsein voor een nog steeds voortdurende reeks onderzoeken die hebben geleid tot de adviezen die op rij zijn gezet in Veilig Slapen. Deze adviezen worden nog steeds in kleine stapjes uitgebreid en verfijnd.
    Aangeraden wordt om de aanbevelingen in hun geheel te volgen om voor je baby een zo veilig mogelijke situatie te scheppen. Boven twijfel is verheven dat buikligging riskant is voor een slapende baby. Daarom is het verstandig om je baby zo snel mogelijk aan rugligging te wennen. Gewenning heeft effect, dat is aangetoond.

      
    Als een baby groter wordt, gaat hij draaien. Draaien naar de buik in de fase waarin de baby daarmee nog geen of nauwelijks ervaring heeft opgedaan, levert een risicomoment of -periode op. Daarom is het raadzaam om je baby als hij wakker is, op de buik te laten ontdekken en oefenen. Doe dat enkele malen per dag een kwartiertje, terwijl je er een oogje op houdt. Gemiddeld met 5 maanden kunnen baby’s draaien, maar een heel vlotte baby lukt het soms al met 3 maanden. Extra waakzaamheid in die periode is aan te bevelen.
      
    Je kunt het risicomoment van draaien ook wat vertragen tot de baby wat sterker is door een babyslaapzakje te gebruiken met eventueel een stevig ingestopt laken dwars over heupen en beentjes.

      

    Niet alle baby’s houden zich aan wat wij verstandig vinden, en een behoorlijke minderheid ontwikkelt toch een voorkeur voor slapen op de buik. Als je baby gezond is, zich normaal ontwikkelt in een rookvrije omgeving, en de overige aanbevelingen (veilig bed, dichtbij de ouders slapend, etc) worden toegepast, dan is het niet zinvol om je kind steeds terug te leggen op de rug met het risico dat je daarmee de slaap verstoort. Het is op zich niet ongewoon dat een slapende baby korte perioden met het gezicht omlaag ligt, waarna het hoofdje weer opzij draait.  
    Een huilbaby is een verhaal apart, zie de vraag daarover.


Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct