Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

877968 Wie Heeft Er Ook Last Van Urineverlies

 • Auteur
  Berichten
 • #1883970

  De Titel zegt het al. Wie van de moeders heeft ook last van urineverlies? Na een zware bevalling is Lukas met een Vacuumpomp gehaald, waar ze ook nog eens vier persweeen (twaalf keer trekken!) voor nodig hadden. Gevolg voor mij is dat ik last heb van veel urineverlies. In het begin liep mijn blaas leeg zonder dat ik het in de gaten had, nu hoef ik nog maar twee a drie keer per dag mijn tenalady maandverband te vervangen. Ik loop ook bij een bekkenbodemfysiotherapeaut omdat het bij mij dus wat (heel veel) meer is dan ' normaal'   urineverlies. Zijn er nog meer moeders die hier last van hebben? En zijn er bij jullie ook hulpmiddelen aan te pas gekomen bij de bevalling?

  Ik ben benieuwd want er wordt niet echt veel gepraat over dit onderwerp?

  Annemieke en Lukas (10 wk)

  #3647765 Quote

  Hoi,

  Hier hetzelfde. Na lang persen (wat dus niet lukte) uiteindelijk met de vacuumpomp gehaald…5x trekken. En ingeknipt.
  Heb wel geprobeerd mijn bekkenbodem oefeningen te doen, maar niet heel veel gedaan. MEt als gevolg dat ik inderdaad urine verlies als ik hard moet lachen en vooral als ik ineens moet niezen. Het is me nu al een paar keer gebeurd dat de nies onverwachts kwam waardoor in in mijn broek pieste (was maar een klein beetje maar het voelde als een hele waterval).
  Hoop wel dat het uiteindelijk minder wordt want dit is niet zo leuk.

  Even nog iets onsmakelijks maar ik heb sinds de bevalling ook moeite met het ophouden van windjes. Dat is hier thuis niet zon probleem,maar wat als ik straks weer aan het werk ben?? Ik zie mezelf al helemaal in een vergadering zitten: 'pfff….whoeps…sorry jongens'.

  Echt niet leuk!
  (mijn vriend kan er wel om lachen, maar ik schaam me dood).

  ps. die van mij is ook bijna 10 weken

  #3647766 Quote

  Oh ja trouwens, ik heb een tijdje geleden op Netwerk gezien dat er heel veel vrouwen zijn die dit probleem hebben, maar dat het nog altijd een taboe is.
  Dat er veel vrouwen zijn die dit hebben komt omdat er veel vaker kunstverlossingen voorkomen.
  Er zijn maar weinig specialisten die dit kunnen behandelen en  als alle vrouwen die hier last van hebben ook daadwerkelijk naar een specialist zouden gaan zou de medische wereld dit geeneens aankunnen.

  Het is dus wel goed om het  goed in de gaten te houden en  je inderdaad wel te laten behandelen!  

  #3647767 Quote

  Ophouden van windjes is dezelfde spier. Mij is wel geblekken dat de oefeningen die je mee krijgt niet echt werken. Het probleem is dat de meeste mensen niet weten waar de bekken bodem spier zit. Als je je billen aanknijpt of je buik, doe je het dus verkeerd. Ik heb zeker vijf ' lessen'   fysio nodig gehad om de spier uberhaupt goed te voelen.

  #3647770 Quote

  Ik heb gelukkig geen last meer van urineverlies (tijden zwangerschap wel).
  Ik heb ook nagym gehad en daar trainen wij elke week onze spieren.
  Je moet dan 10 sec lang je plas zeg maar ophouden als je aan het plassen bent.
  Ik weet niet precies hoe ik dat moet uitleggen, maar eigenlijk gewoon je vagina dichtknijpen ofzo?

  Sterkte ermee!!

  Lilian

  #3647939 Quote

  ik heb het ook een enkele keer.dat als ik nodig moet er al wat gaat zeg maar.ben ook ingeknipt en gehecht.miscien dat het daar door komt.het komt idd vaker voor.oefeningen kun je wel doen.die had ik van de kraamzorg.er zijn mensen die het houden.lijkt me echt rot,wel belangerijk om dan op tijd aan de bel te trekken.groetjes piewie

  #3647951 Quote

  Ik heb er geen last van, maar ik wilde even zeggen dat mijn eerste zoontje Miguel ook met de vacuumpomp gehaald is en dat ik daarna geen last heb gehad van urineverlies. Dus of het door de pomp komt, daar twijfel ik dan aan.
  In ieder geval lijkt het me wel een vervelend en ongemakkelijk probleem. Ik hoop voor jullie dat het gauw beter gaat.
  Liefs Maria

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct