Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

877983 Overstappen Van Borst Op Flesvoeding

 • Auteur
  Berichten
 • #1883985

  Wie o wie heeft er tips, informatie of internetsites war ik wat meer te weten kom over het overstappen van borstvoeding naar flesvoeding of wie heeft er ervaring mee, enzenz.
  Alles is welkom.
  Alvast bedankt.
  Groetjes Pauline

  #3647885 Quote

  Hoi Pauline,

  Ik ben deze week ook gestopt met het geven van borstvoeding.  De reden dat ik vroegtijdig  moest stoppen is dat ik tijdens de bevalling antibiotica toegediend heb gekregen in verband met een bacterie die ik tijdens de zwangerschap heb gekregen. Hierdoor werd er via de moedermelk een schimmel overgedragen aan mijn zoontje en kreeg ik vervelende tepelkloven en een schimmelinfectie in mijn borsten.

  Ik kon inprincipe direct stoppen met het geven van borstvoeding en volstaan met de stuwing een klein beetje weg kolfen. Wel moest ik de hele dag met kou-compressen lopen. Na 3 dagen heb ik de huisarts gebeld en gevraagd of ik voor de stuwing die ik nog had een hormoonpreparaat kon krijgen omdat ik nog steeds last had van stuwing. Dit heb ik gekregen maar bij onze huisartsenpraktijk staan ze daar niet echt om te springen omdat er nogal wat bijwerkingen bij zitten. Ik heb hier wel heel veel baad bij.

  Mijn zoontje had geen problemen met de overstap van borst naar fles. Wij gebruiken Avent flessen en spenen. Ik hoefde ook niet eerst af te bouwen met de voeding ik kon direct op kunstvoeding overstappen. Ik mocht geen vitamine K meer geven en vitamine D hoefde ook niet meer.

  Al met al ben ik heel tevreden over hoe het nu gaat. Natuurlijk heb ik ook wel eens de balen dat ik geen borstvoeding meer kon geven, maar als ik dan in de oogjes van Milan kijk en hij ligt daar heel tevreden dan voelt de beslissing die ik moest maken toch heel goed.

  Ik hoop dat je wat aan mijn verhaal hebt…….

  Jolanda

  #3647886 Quote

  Afhankelijk van je melkproductie wordt over het algemeen geadviseerd elke drie dagen een bv te vervangen voor een flesvoeding (fl). Ik zelf heb het elke twee dagen gedaan en dat ging net. Vooral in de avond stonden mijn borsten wel op springen hoor. Afkolven is in principe geen optie omdat dat de melkproductie juist op gang houdt (tenzij je heel weinig melk hebt misschien). Je begint met de late ochtenvoeding te vervangen en zo ga je in het schema door. De vroege ochtend voeding gaat er in principe het laatst vanaf (zo luidde het advies van het CB).

  Voor je kleine maakt het niet uit of hij BV of FL krijgt. Ik merkte alleen wel dat hij op het laatst slecht begon te drinken aan de borst, uit de fles komt het nou eenmaal makkelijker.

  Annemieke

  #3647912 Quote

  Ik ga vanaf morgen ook afbouwen. Hij krijgt de voeding van 23.00 al KV dus ik begin morgen met ook de 2de voeding in de ochtend te vervangen door KV.

  Na ongeveer een klein weekje ga ik nog een voeding vervangen enzovoorts.

  Moet binnenkort weer werken en het kolven lukt voor geen meter. Heb me er een tijdje schuldig over gevoeld (het word je toch aan gepraat dat BV veeeeeeel beter is en dat je dat zo lang mogelijk…liefst jaren, moet blijven geven).

  Nu heb ik de knoop doorgehakt….morgen ga ik beginnen. Hoop dat als ik over ben die kleine ook langzamer hand eens een beginnetje gaat maken met doorslapen.

  Daar zijn we na 10 weken heftige nachten wel heeeeeel erg aan toe! (mocht ie het niet doen, dan weet ik straks in ieder geval hoeveel hij binnen krijgt en dat hij dus niet van de honger wakker wordt!)

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct