Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

878550 Voor Esther

 • Auteur
  Berichten
 • #1884552

  Hey Esther, ik heb net je column gelezen.. leuk hoor! En wat een snelle bevalling… hoe kwam dat zo?? En idd heeft de titel 'tienermoeder' een nare bijsmaak… ik ben nu net een week 22 maar zie er best jong uit en af en toe zie je mensen kijken.. niet normaal! Er is me zelfs al eens gevraagd of ik al lang 'baby sitt' .. zucht.. we leren er maar mee te leven he!
  Hoe ben je trouwens aan die mooie namen gekomen?

  Groetjes Kirsten, mama van Tyche (19/08/06)

  #3650951 Quote

  Hey!!

  Dank je wel voor het compliment!!   Ja ik heb een nogal snelle bevalling gehad….. Het is een lang verhaal, maar hier even de korte versie:

  Op 17-09-2006 hebben ze in het ziekenhuis geprobeerd om mij in te leiden. Ik kreeg een inleiding omdat ik verschrikkelijk bang was dat de bevalling te snel zou gaan en dat daardoor mijn man er niet op tijd bij was, dat Dariënne niet op tijd bij de oppas zou zijn en dat ik niet meer op tijd in het ziekenhuis zou komen.. Achteraf bleken mijn angsten meer dan gegrond!! Hoezo instinct..??

  De inleiding zoals het ziekenhuispersoneel in gedachten had mislukte volledig, ik heb negenenhalf uur met valse pijn (geen weeen dus) gelopen.. Om 21:45 zat nog steeds alles potdicht, 0 cm ontsluiting.. Vanwege de enorme pijn die ik had, werd uiteindelijk ingestemd met een ruggenprik.. Wat was dat een opluchting zeg!! Maar ja, nu nog bevallen!!

  22:15 werden mijn vliezen gebroken: 0 cm ontsluiting en amper verweking..

  22:30 kreeg ik persdrang

  22:35 was de verloskundige bij me en constateerde…….

  22:37 …….inderdaad volledige ontsluiting!! Ik mocht gaan persen!!

  22:39  is Yashyra geboren!!

  Ik ben niet gescheurd, ik ben niet geknipt.. Ik heb een pijnloze bevalling gehad (al was wat eraan vooraf ging helaas niet zo pijnloos haha) die welgeteld 24 minuten heeft geduurd.. Ik heb 1 minuut en 50 seconden geperst..  Hier teken ik voor!!

  Wat je zegt over het 'uitgemaakt worden voor babysit', been there done that!!   Toen Dariënne net geboren was (ik was 18) rookte ik nog.. Onderweg naar het consultatiebureau had ik zin in een sigaret, dus ik zette mijn kinderwagen op de rem onder een afdak en ik deed zelf twee passen achteruit zodat mijn kind niks van de rook mee zou krijgen.. Komt er ineens een briesende koe op me af gesjeesd en die begon met een rooie kop te tieren:

  "Wel &%$&^% Die jeugd van tegenwoordig heeft wel lef zeg! Hoe haal je het in je hoofd om te gaan staan roken waar die baby bij is weet je wel hoe slecht dat is?! Je had MIJN babysit moeten zijn!!"

  Dus ik werd pislink en zei:

  "A) Hoe kom jij aan het gore lef om je te bemoeien met zaken waar je niks mee te maken hebt, B) dit is mijn DOCHTER en geen oppaskindje en C) als je nog heelhuids thuis wil komen zou ik maar vast beginnen met rennen!!"

    Misschien een beetje TE hoe ik reageerde, maar het werkte wel……. Zulen mijn hormonen nog wel zijn geweest!!

  Betreft de namen van mijn prinsesjes; die zijn ontstaan in een creatieve bui hihi! Bij mijn eerste zwangerschap vond ik Damian een mooie naam voor een jongen, maar veeeeeeel te populair en daar hou ik niet van.. Damian werd Dariën en voor een meisje ontstond 'dus' Dariënne! Bij de tweede hoorde ik op tv iets over een bedrijf: 'Jakero'.. Ik zei tegen mijn man: "Dat vind ik een leuke naam, maar zou het als Yachero schrijven!" Dat was dus de jongensnaam.. Voor een meisje ontwikkelde het zich van Yachero naar Yachyra, maar als je dat verkeerd uitspreekt krijg je 'Jakkie-ra' dus hebben we er Yashyra van gemaakt!

  Tyche is ook een schitterende naam trouwens!!

  Kom eens een kijkje nemen op mijn forum: http://bewustjongmama.forumup.nl/ Dan geef ik je via die weg een keer mijn msn ofzo!

  Liefs Esther en de prinsesjes

  #3650952 Quote

  Ik ga zeker een keer op je forum kijken maar weet niet of dat het me vandaag nog gaat lukken want ik krijg zo visite. Ik vind het echt leuk hoe je op die namen bent gekomen.. al vind ik Damian niks en idd omdat het zo'n popu naam is. Ik hou ook niet zo van die bekende namen.

  Ik vind ook niet dat je overdreven hebt gereageerd op die vrouw die commentaar had..zou ik ook hebben gedaan. Maar degene die vroeg of ik al lang baby sit was kende ik nog van vroeger en toen ik zei dat Tyche mijn dochtertje was, schaamde ie zich dood.. dus kon de humor er wel van inzien.

  Nou ik ga nog vlug even iets doen.. fijne middag nog.

  Groetjes van Kirsten

  #3650953 Quote

  Nog even over je bevalling… wat erg dat je zoveel pijn hebt gehad zeg!! Maar de bevalling op zich.. erg relax.
  Ik had een iets mindere bevalling. Ben met 41 weken ingeleid. Had toen ook zwangerschapsvergiftiging. Had nog nooit een wee gevoeld en toen kwamen ze ineens om de halve minuut. Ik dacht serieus dat ik dood ging.
  In bad gaan hielp ook niet.
  Dus een ruggenprik want ik had echt zoveel pijn, niet normaal. Kon de wee-en ook niet meer wegpuffen. Op de OK had ik al persdrang maar mocht dit niet zeggen want dan zouden ze de ruggenprik niet zetten.
  Terug gekomen ging de conditie van Tyche achteruit en uiteindelijk is ze ook nog met de vacuum gehaald. Een helse bevalling.
  Ben stiekem een beetje jaloers op je haha maar we zijn er weer vanaf.

  #3650956 Quote

  Haha ja ik weet nog wel hoe ik me voelde ttv Dariënne met die weeenstorm…….. Weeen om de 15 sec die anderhalve minuut aanhielden, vanaf wee nummer 1.. Dus ik snap je schrik meid!

  Met de namen, ik hou ook niet van popi hihi!! Alleen……. Hoe moeten wij in vredesnaam een derde kindje gaan noemen..????

  Haha kan me voorstellen dat die kennis van je zich doodschaamde zeg!! Ik heb ook ongeveer zo'n situatie gehad toen Yashyra 3 dagen in het ziekenhuis lag.. (niks ernstigs hoor, gewoon voedingsprobleempje en is nu opgelost)

  Ik zie je wel verschijnen op mijn forumpje!! 😉

  Liefs Esther en de prinsesjes

  #3650972 Quote

  Hmm een derde kindje… je wil een groot gezin hihihi. Ik had me al geregistreerd op het forum en zag je vraag staan over de naam van je derde kindje. Ben ook al druk aan het verzinnen voor je (vind ik leuk). Ik laat het nog wel weten.

  #3651161 Quote

  Hey Esther ik had nog even nagedacht over eventuele namen voor een derde kindje van jullie.

  Wat dacht je van Jera
  Of Djico

  Zelf denk ik dat je ze te kort vind.. maar misschien kun je wat puzzelen.

  Succes.. en wel laten weten als de derde op komst is he?!

  #3651176 Quote

  Hihi ik vind ze inderdaad te kort, maar wel leuk!! Misschien inderdaad om mee te puzzelen!!Leuk dat je je geregistreerd hebt op mijn forumpje!   Mocht je zin hebben om reclame te maken voor mijn forumpje, schroom je vooral niet he!!

  Liefs Esther en de prinsesjes

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct