Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

ziekenhuis-dingen na/tijdens bevalling graag anders

 • Auteur
  Berichten
 • #1885482

  Toen ik in het ziekenhuis bevallen was zijn me een aantal dingen opgevallen die volgens mij anders moeten kunnen (ga ik me ook voor inzetten als er een tweede komt).
  1.
  Na de bevalling. . . die hechtingen, whaa. Ik word weer onrustig als ik eraan denk, en nu al zenuwachtig voor de volgende keer. Het kon niet goed verdooft worden. Ik vond echt de hechtingen erger dan de bevalling zelf. De vk zei dat het waarschijnlijk kwam doordat ik niet genoeg endorfine had aangemaakt door de snelle bevalling. Maar er is voor ieder pijntje een pilletje. Je kan zelfs onder narcose voor het gewone tandarts-werk!. Waarom willen die anesthesisten niet komen voor een roesje na de bevalling?? Maak mij maar even weg voor 5 minuten.
  2.
  Mijn kleintje had een lage bloedsuiker en kreeg daardoor meteen bijvoeding. Waarom? Z'n suiker gaat toch ook omhoog als ie bij mij drinkt. Misschien duurt het wel iets langer, maar nu was mijn zoontje gewend dat als ie had gedronken hij toch nog wat kreeg, dus stopte hij eerder met drinken. Thuis dus drama, want de bv kwam niet goed op gang. Uiteindelijk wel gelukt, maar ik denk dat als ze die bijvoeding niet hadden gedaan, mijn kindje vanzelf harder was gaan drinken, bv sneller op gang met als gevolg dat z'n bloedsuiker ook omhoog ging. Duurt misschien een dagje langer, maar scheelt een hoop ellende.
  3.
  Voor die bijvoeding na de bv werd door de nachtzuster mijn zoontje bij me weggehaald uit de kamer en kwam na een kwartiertje weer terug. Zo kon ik weer 'lekker m'n ogen dichtdoen'. Me hoela! Alsof ik één oog dichtkreeg zonder mijn kleintje in de buurt. Maar ja, wist ik veel. Je bent labiel en weet van niets. Volgende keer komen ze maar gewoon naast m'n bed zitten om bij te voeden en anders doe ik het zelf wel (liever zelfs).

  Verder ben ik erg tevreden hoor over het zkh, maar dit wilde ik toch maar 's een keertje kwijt.
  Liefs Phira

  #3656256 Quote

  1. Als ze zien dat de bevalling niet vordert… mij niet 25 uur "voor niks" laten ploeteren, anderhalf uur lopen persen zonder dat Tygo ook maar 1 milimeter verder zakte. En uiteindelijk, terwijl Tygo met zijn schouders vast zat in mijn bekken, kiezen voor een keizersnee.
  2. 3x van bed moeten wisselen voor de keizersnee aan. Eerst op het bed van de verloskamer, dan over op een transportbed (een gewoon bed met wielen), en bij de operatiezaal nog over op de operatie-tafel, en dat met persdrang… (het zal wel moeten, maar twas niet leuk)
  3. ik denk nog even na over nummer drie… Weet ff niks meer.
  Groetjes happyM.

  #3656257 Quote

  Hoi
  Ook ik ben in het ziekenhuis bevallen en dat is mij super bevallen ha ha
  Ik vond alleen dat ze niet goed hielpen met de borstvoeding.
  Thomas werd zo aan mijn borst gelegd en de verpleegster zei 10 min. deze borst dan 10 min andere borst. Oke ik doen maar voor mijn gevoel ging het niet echt, ze was geen een keer komen kijken. Toen ik thuis kwam, kwam de kraamverzorgster en legde Thomas aan. ( ze is er een van de oude stempel zeg maar)

  Liefs Esther

  #3656258 Quote

  oja ik ben met de vacuum bevallen zonder knip! Ik hoor dat de meeste een knip hebben gehad die met de vacuum zijn bevallen. Vandaar dat de vacuum niet meteen er in kon. Na 4 keer te hebben geprobeerd ging ie met de 5 keer met ruw geweld erin! Ben met 5 man tegengehouden anders was ik van dat bed afgesprongen.
  Liefs Esther

  #3656260 Quote

  oke ik weet er ook nog een paar
  1 als thuis persweeen hebt en je komt daar kijken ze niet even of je misschien ontsluiting hebt.
  sturen je met een slaap pilletje terug na huis.
  2 als je twee uur later terug komt omdat je het echt niet meer uit houd. wachten ze nog maar eens een half uur voor ze kijken of je ontsluiting had.
  was dus al 10cm en mijn persweeen hadden ondertussen geen zin meer.
  3 de begeleiding van de borst voeding.
  4 als je op de bel drukt snachts komen ze pas 20 minuten later.
  5 als je een ijsverbandje en paracetamol vraagt krijg je dat pas na 3 keer vragen.
  oja vergeten te geven.
  6ze vergeten de vader te melden waar vrouw en kind heen is gebracht.
  die mag lekker zoeken in de vroege ochtend.
  vader wordt na huis gestuurd na het bezoek uur terwijl ze eerst dood leuk vertellen dat er misschien iets mis is met het kindje.
  7ze wisten niet of iris gepast had omdat ze naast het gele streepje wat blauw moet kleuren had geplast.
  met 3 man hebben ze dit na gekeken en het was plas.
  volgende keer moeten ze maar even proeven of het plas is

  zo effe mijn hartje gelucht
  haha
  groetjes petra

  #3656292 Quote

  Hoi,

  Nou ik heb ook een heftig verhaal (vind ik zelf dan hihi). Was vanwege mijn veeeel te hoge bloeddruk met 8 maanden doorverwezen naar het ziekenhuis. Ben daar dus ook 1 maand geweest bij de specialist (nou ja de stagelopers, niks mis mee hoor die moeten het ook leren maar moeten ze het wel goed doen). Op avond dat me vliezen braken ging ik dus naar het ziekenhuis om 2.15 werd daar netjes geholpen maar na 15 minuten aan zo een apperaat te hebben gelegen (weet niet hoe het heet) waar ze je weeen meten kwam de verloskundige van het ziekenhuis mijn vertellen dat er niks in mijn papieren stond dat ik was overgenomen door het ziekenhuis??!! (Dat hadden die mutsen van een stagelopers dus niet opgeschreven). Dus ik moest maar weer naar mijn eigen verloskundigepraktijk??!! Nou daar leg je dan met je weeen voor de eerste keer. De verloskundige van het zieknehuis heeft toen contact opgenomen met mijn verloskundige (snappen jullie het nog) van de praktijk waar ik eerst liep en die vertelde dus ook dat ik nu aan het zieknehuis liep, nou ze moest me maar weer overnemen want ze wisten er niks van!!!!. Gelukkig heeft mijn verloskundige hier geen probleem van gemaakt maar ze vond het wel heel vreemd allemaal (nou ik ook). Ik voelde me zo in de steek gelaten door dat k*t ziekenhuis daar lig je dan moet je bevallen van je eerste kindje weet ik veel hoe het allemaal werkt. En mijn vriend maar zeggen maak je maar niet druk schatje dat doe ik wel voor je (lief). Nou om 9.30 s'ochtens toch nog naar het ziekenhuis (daar zou ik toch al bevallen) want Tira was genoeg ingedaalt, gelukkig heb ik de verloskundige van het ziekenhuis niet meer gezien want ik denk dat ik haar kop er had afgerukt. Ik moet zeggen dat het uiteindelijk in het ziekenhuis allemaal goed is gegaan met mijn eigen verloskundige dan he.
  Zo dat is een heel verhaal geworden en ik ben er al weer pissig om, kan het nog steeds niet van me afzetten.

  Groetjes Nancy

  #3656334 Quote

  Nou  met punt 1 ben ik het helemaal mee eens…
  Mijn bevalling ging ook super snel, Merel was er in 1 pers wee.. dus behoorlijk uitgescheurd.
  Die hechtingen….auw auw auw.
  Ik vond dat ook pijnlijker dan de bevalling.

  Als ze Merel dan lekker tegen mij aan hadden gelegd dan had ik mijn gedachtte daar op kunnen richten, maar ik moest   toekijken hoe manlief van onze kleine zat te genieten!
  (tuurlijk gun ik papa dat ook wel hoor…maar ik al het werk gedaan potverdorie hahahaha)

  #3656367 Quote

  Hoi,

  Ik ben in het ziekenhuis bevallen met een keizersnede en als ik nog eens zwanger zou worden, wat  overigens niet in de lijn van verwachting ligt gezien mijn leeftijd en situatie, zou ik bijna bij de gynaecoloog op mijn knieën vallen om hem te smeken mij weer een keizersnede te geven. Ik heb bij Merijn een "normale" bevalling gehad en  
  die keizersnede bij Siebe  was echt een peuleschilletje, ook na de ingreep. Ik heb bijna geen pijn gehad en die pijn die ik wel had is niet te vergelijken met de pijn van de weeën en al helemaal niet met de persweeën.

  Het is inderdaad zo dat je na een eerste keer vaak weet dat bepaalde dingen niet meer zo gaan lopen zoals het ging, maar dat is ook niet zo raar, want je weet natuurlijk ook niet wat je allemaal kan en mag verwachten. Alles is nieuw en je neemt het vaak maar zoals het komt. Al doende leert men, zeggen ze wel eens en ik denk dat er wat  dit onderwerp betreft,  geen beter voorbeeld genoemd kan worden.

  Even een korte opmerking Phira over jouw tweede punt. Het is wellicht vervelend voor je geweest dat jouw kindje al snel gewend raakte aan die bijvoeding, maar realiseer je wel dat een te lage bloedsuiker ernstige gevolgen kan hebben, zoals onder andere hersenbeschadiging. Men wacht wat dat betreft dus ook niet al te lang af. Borstvoeding duurt nu eenmaal altijd een paar dagen voordat er goede voeding uit komt en de reserves van een kindje zijn nu eenmaal snel opgebruikt, gezien het feit dat een kindje ook veel verbruikt tijdens de bevalling. Mijn oudste, Merijn had ook (hoogstwaarschijnlijk) een te lage bloedsuiker en kreeg daardoor stuipjes, wat weer tot ernstige complicaties kan leiden. Hoogstwaarschijnlijk schrijf ik, omdat nooit exact is vast komen te staan waarom Merijn stuipte. Het is alleen de meest logische verklaring. Dus bedenk je dat  men echt niet zo maar voor bijvoeding kiest.

  Groetjes Fonske.

  #3656468 Quote

  Ik ben 3x in het zh bevallen.

  Bij de 1e ging het wel goed, had alleen 24 uur eerder naar het zh gemoeten. (maar dat lag dus aan de vk)

  Bij de 2e vond ik het echt niks!! Iedereen die bij m'n bed kwam had een stagiare of arts in opleiding bij zich, zodat er op een gegeven moment echt 9 man rond m'n bed stond! (o nee, 10, Marcel natuurlijk ook) Maar op dat moment durfde ik er niks van te zeggen. Snap echt wel dat ze het vak moeten leren, maar hoeft toch niet allemaal bij mij?

  Ik had me voorgenomen om er nu wel wat van te zeggen als het weer zou gebeuren, maar bij Marin was alleen de vk erbij. Dat was echt wel erg relaxed!  Het ging ook te snel om er nog iemand bij te roepen, want om 22.00 was ik in het zh, om 22.05 mocht ik persen en om 22.14 was Marin er al!!

  Wat ik heel gaaf vond aan ons zh, dat er een ontvangstkamer is. ingericht als een soort woonkamer en daar werd ik na de bevalling ingereden. Toen mochten m'n ouders en schoonouders meteen op bezoek komen. Dat was echt heel gezellig! Beter dan op een zaal met pottekijkers erbij!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct