Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

"goed advies"

 • Auteur
  Berichten
 • #1885489

  Hoi mama's,

  Ik moet ff klachen hoor. Ik word zo moe van mensen die mijn gaan vertellen hoe ik mijn kind moet opvoeden. Volgens mijn oma moet ik Tiara maar wat vaker in haar bed laten slapen dan in de box. Ik zal het verhaal ff uitleggen: Tiara heeft gister haar 3e wendag gehad op het kdv en het is echt super goed gegaan (gelukkig), ze heeft daar ook heel veel geslapen. Dus mijn oma belt s'avonds om te vragen hoe het is gegaan ik vertel dus dat het goed is gegaan enzeg met een geintje ze slaapt daar beter dan thuis. Krijg ik me dus de wind van voren dat ik Tiara ook veel ste veel beneden hou en dat ze gewoon in haar eigen bed moet slapen en dat ze best wel mag huilen en dat dat goed is voor de longen (daar word ik echt niet goed van als iemand dat zegt). Nou ik dus helemaal in strijd ik voelde me ook echt aangevallen door MIJN eigen OMA. Hang ik op dikke tranen vriend in paniek denkt gelijk dat er iemand is overleden en gaat me gelukkig troosten met de lieve worden dat ik echt geen slechte moeder ben en dat wij ons kind opvoeden op de manier dat wij het beste vinden. Maar weet je wat ik nog het ergste vind Tiara slaapt gewoon in haar eigen bedje (nu ook hihi) en als ze hard gaat huilen ja dan haal ik haar eruit ja want ik wil geen overstuur kind maar het is echt niet zo dat ik haar na 5 minuten huilen al uit haar bed haal hoor. Dus al die vooroordelen ben ik ff meer dan zat van mijn oma. Het is normaal best een lief mens hoor maar nu ff niet. Zo dat lucht best op.

  Groetjes Nancy mv Tiara

  #3656300 Quote

  hoi Nancy,
  lekker laten kletsen joh! Ik ben ook geen voorstander van slapen in de box, maar Milo slaapt bij ons in bed en daar ben jij misschien wel weer heel erg tegen! Ik bedoel maar, wat je ook doet, je krijgt toch wel kritiek. Mijn schoonouders hebben er ook een handje van om 'goedbedoelde adviezen' te geven en ik werd daar ook erg pissig van in het begin, tot ik besefte dat ze nou eenmaal zo zijn en toen heb ik het naast me neergelegd. En dat voelt zo veel relaxter joh! Trek je er lekker niets van aan! Ik zeg nu altijd 'ok, ja prima' en doe het dan precies hoe ik het wil, ook recht voor hun neus hoor! "hier heb je een deken voor Milo, hij heeft het koud!" "nee hoor, niet nodig, daag!". Het is JOUW kind en JIJ weet wat het beste voor hem of haar is! (sorry even vergeten of je een meisje of jongetje hebt!)
  liefs Stephanie

  #3656319 Quote


  Joh,.. makkelijk gezegd dan gedaan maar….

                                                            TREK HET JE NIET AAN !!

  Onzin dat het goed voor de longen is en daarbij moet je lekker doen wat je denkt dat goed is en wat bij jullie dagelijkse ritme pas. Uiteraard heeft de kleine structuur nodig wat slapen betreft, maar jij bepaalt wanneer je dat aanbrengt en hoe.

  Ik heb Kay al vrij vroeg naar bed gebracht als ik zag dat hij moe was. Hij weet dus erg goed dat de box is om te spelen en zijn bedje om te slapen. Voordeel dat hij vrijwel meteen slaapt als hij in zijn bedje wordt gelegd, nadeel dat hij nooit meer in zijn box wil/kan slapen. Dat is wel handig als je eens even ergens op bezoek bent.

  Ach ja,.. zo is overal wel iets van te zeggen..

  Laat je oma lekker borduren en haken zodat jij je met je lieve hummel kunt bezig houden

                                                                                  

  Het is de tranen nog niet waard!

  Dikke Kus,

  Esmé mv Kay

  #3656320 Quote


  Je moest lachen om de foto hè,… mooi,.. heb ik dat nog voor elkaar gekregen!

  #3656327 Quote

  HAHAHAHAHA
  die foto…geweldig!

  ach ja.. iedereen heeft toch zijn eigen manier van opvoeden, ik luister wel naar adviezen maar doe toch wat mijzelf het beste lijkt.
  En soms zijn er dingen die ik niet wist en dan vind ik het wel fijn als iemand daar advies in kan geven…net als hier op het forum.

  #3656328 Quote

  Hoi!!!
  Andere mensen schijnen nu eenmaal vaker het idee te hebben dat ze dingen beter weten, lastig als het ook nog eens naaste familie is.
  Laat je niet helemaal gek maken meid!!!!
  Denk maar met je oma mee"vroeger deden ze alles beter" en bedenk je dan dat je in 2007 leeft, jou tijd en doe dan ook gewoon jou ding.
  Succes!!!
  groetjes Danielle.

  #3656380 Quote

  Vreselijk ja als er gezegd word: huilen is goed voor de longetjes. Alsof een baby huilt om zijn longetjes te oefenen. De 1e 3 maanden heeft Marissa best veel gehuild, werd er soms gek van en dan zijn er mensen die dat zeggen   En dan heb je ook van die mensen (vooral de oudere generatie) die alles onzin vinden. Want vroeger was dat toch ook niet. Bijv. als je het hebt over een ostheopaat of de rapley methode.

  #3656439 Quote


  En Nancy?. gaat het weer een beetje?

  Esmé mv Kay

  #3656445 Quote

  Heb pas geleden in de krant een stukje gelezen, daar stond ook zo'n voorbeeld.
  Ze noemde dat 'moedermaffia'.
  Dus als mijn oma iets zegt van dat moet zo…. zeggen wij tja moedermaffia.
  Ze bedoelen het niet slecht, maar zo voelt het wel.

  Meis als het bij jou en je vriend zo goed voelt is er nix mis hoor. Lekker laten kletsen en doen wat je eigen gevoel je ingeeft.

  Gr Pauline

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct