Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Hoe vinden de opa's en oma's het??

 • Auteur
  Berichten
 • #1885539

  Even snel een vraagje, dan heb ik zo wat te lezen als ik terug ben…
  Hoe reageren de opa's en oma's op de kleintjes en andersom…
  Reageren de kleintjes al op de opa's en oma's??

  Liefs Annet

  #3656865 Quote

  Als de oma's Mirne 2 weken niet hebben gezien ontstaat er zo'n sociale onrust dat ik ze snel langs moet laten komen. Er si echt een wachtrij voor oppassen hoor. Mirne gaat 4 dagen per week naar de creche, dus veel 'overdag' blijft er niet over. Ik krijg allemaal suggesties om weer eens 's avonds wat met mijn man te gaan doen (zodat zij op kunnen passen hahaha).
  Mirne lacht echt superbreed naar ze, maar die lacht superbreed naar iedereen. Dus dat telt niet.
  Barbara (Mirne is 6.5 maand)

  #3656872 Quote

  Mijn ouders zijn helemaal ondersteboven van haar.
  Ze wonen 2 straten verder, maar proberen wel afstand te houden.
  Het is hun eerste kleinkind.

  Ze zien Danique zeker wel 4 keer per week.
  Zelf heb ik ontzettend goed contact met mijn ouders en geniet hoe ze bezig zijn met Danique, hun grote trots.

  Mijn schoonouders daarintegen wonen 13 minuten van ons vandaan, maar zijn nooit zo komerig geweest zelfs niet toen we 2 minuten van elkaar woonde.
  We zagen ze 2 keer per jaar of zo. Misschien is dat al veel.

  Nu ze een kleindochter hebben zijn ze er ook helemaal gek van.
  Maar ze hebben haar nu al 1,5 maand niet gezien en het had veel langer kunnen wezen omdat wij met oud en nieuw zijn geweest.

  Ach ja ik vind het niet leuk voor  mijn dochtertje  maar wij hebben ons er maar bij neergelegd.
  Het zijn wel schatten van mensen hoor!!!!

  #3656880 Quote

  Mijn ouders en schoonouders zijn helemaal hoteldebotel van Hjerre! Het is ook voor allebei het eerste kleinkind. Tot een maand geleden kwam mijn moeder zelfs elke dag en soms zelfs twee keer! Hjerre vond dat altijd geweldig. Hij kijkt haar dan aan met die grote donkere kijkers van hem en daarna komt er een lach van oor tot oor.
  Mijn vader komt ook toch zeker wel 1 keer in de week, en naar mijn schoonouders gaan we zelf minimaal 1 keer in de twee weken. Ik merk wel dat ze dat te weinig vinden, maar ze kunnen ook naar ons toe toch? Het is maar een kwartiertje rijden.

  Al met al heeft Hjerre topopa's en oma's!

  #3656882 Quote

  Hi dames,
  Mijn schoonouders komen zeker elke week en wij gaan er ook iedere week naar toe, is gezellig.
  Mijn moeder vindt het schijnbaar niet heel speciaal ofzo, in het begin kwam ze wel, maar nu verwacht ze dat ik er heen ga, terwijl ze ook weet waar wij wonen.
  Ze kan wel een middag op het terras zitten, maar vindt het teveel moeite om even zes straten verder te rijden zodat ze mij en haar kleindochter kan zien.
  Ach ja
  X

  #3656892 Quote

  Ja dat bedoel ik net zoals kiekje.
  Wij gaan wel naar hun toe  maar met die 2 keer bedoel ik dat ze naar ons kwamen.
  Maar we hebben wel zoiets van, we blijven niet komen, ze weten ook waar wij wonen.
  Dus zijn we nu ook al anderhalve maand niet geweest.
  Het moet nu maar eens van hun kant komen.

  #3656893 Quote

  Rêve heeft een opa en oma én een pake en beppe (mijn ouders zijn Fries van origine), en alle vier zijn ze stapeldol op d'r. Grappig om te zien hoe gek ze doen om haar maar aan het lachen te krijgen. Ze wordt bijna (nog net niet, want ik ben net zo'n leeuwin soms…. dus af en toe beetje te beschermend) bij mij uit de armen gerukt als ik ergens binnenkom.

  Kan iedereen even goed met haar ouders/schoonouders opschieten? Mijn schoonouders zijn nogal anders dan ik ben en dat vind ik best wel ns moeilijk (om het voorzichtig uit te drukken). Vertrouw mijn moeder blindelings daarentegen….. hebben jullie dat ook??

  mama van Rêve

  #3656899 Quote

  Hallo!!!!

  Mijn ouders zijn helemaal blij met Linde erbij.
  Ze hadden natuurlijk Roos al om van te genieten, die is bijna 4, en moesten wel even wennen aan een baby erbij. Maar iedereen is inmiddels gewend, opa en oma blij en de meiden ook. Linde slaapt ook heel goed bij opa en oma.
  Ik dus ook blij, laat ze met een gerust hart bij ze achter.
  Mijn schoonouders is een heel ander verhaal, ze hebben de meiden sinds oktober al niet meer gezien (daarvoor al twee keer!!!!!).
  Zelfs met sinterklaas niks van ze gehoord, ik baal hier enorm van, ik vind ze al niet zo en dat wordt er niet beter op.
  Ik vind dat mijn man daarover met ze moet praten maar die doet dat niet, dus moet ik het eigenlijk zelf doen maar vind dat erg moeilijk.
  Ze wonen in Rotterdam, 50 minuten rijden niet enorm ver weg dus, moet ook eerlijk zeggen dat wij er niet vaak komen maar zij zijn toch opa en oma, beetje interresse mag dan toch wel. Roos en Linde zijn hun enige kleinkinderen.
  Nou ja, ik ben blij dat mijn ouders op 5 min. afstand wonen en we daar heel goed contact mee hebben.

  groetjes Danielle.

  #3656911 Quote

  Mijn ouders zijn helemaal gek op onze kids! Ze hebben inmiddels al 11 kleinkinderen, en ze zijn echt met allemaal even gek! Ik vind het geweldig om ze bezig te zien met de kinderen, kan ik echt van genieten! Ik ben blij dat m'n kinderen jonge opa's en oma's hebben (m'n ouders en schoonouders zijn allemaal begin/midden 50)
  Zelf heb ik nooit veel aan m'n opa en oma gehad, die waren al eind 70 toen ik werd geboren, en die van m'n moeders kant zijn overleden toen ik 1jaar was. Dus ik vind het echt heel leuk voor de kids dat ze lekker kunnen spelen en stoeien met ze!

  Van de kant van de schoonfam. waren onze kids de enigen, maar in januari zijn m'n schoonzusjes allebei bevallen. Dit vind ik erg fijn, want nu zijn m'n schoonouders minder claimend naar die van ons toe.

  Moet zeggen dat m'n schoonouders ook altijd zeggen dat ze de kids te weinig zien, maar ze komen hier ook bijna nooit,  hooguit 1x per maand. terwijl ik wel 1x per week naar hun ga.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct