Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

881518 Grrrrr Huisarts

 • Auteur
  Berichten
 • #1887520

  Nou, op aandringen van mijn (lieve lieve lieve) mannetje, toch maar vandaag vast de huisarts gebeld met de vraag waarom mijn cyclus zo maf is. Ik ben natuurlijk bepaald niet nieuw hier op het forum, dus intussen weet ik best wel aardig wat….

  Zegt ie: Sja, jij wordt natuurlijk al moeilijk zwanger (eerste keer duurde 1,5 jaar, maar is nou ook weer niet meteen een "moeilijk zwanger worden") en dat zal wel komen omdat je gewoon niet iedere maand een eisprong hebt…… (hoe weet ie dat nou zomaar?) Dus we moeten gewoon veel vrijen en zeker een jaar afwachten!

  Nou zeg ik je!!!!! Hoe weet die man dat allemaal zomaar? Ik heb wel wat tegenvragen gesteld, maar was eigenlijk te verbaasd om me echt te verweren…. Ik weet namelijk dat er wel degelijk wat te doen is als je niet iedere maand een eisprong hebt…. Hoe kan hij dan zeggen dat daar niks aan te doen is? En bovendien, als hij het blijkbaar al een jaar (inmiddels dus) weet, waarom moeten we dan nu weeeeeer eerst een jaar gaan proberen? Ik snap er niks van hoor!

  Ben eigenlijk ook wel een beetje pissig. Ik ben dus nog helemaal niks wijzer!
  Weten jullie of je met dit nieuwe zorgstelsel zomaar zelf een afspraak mag maken bij een gyn. of moet je daarvoor echt een verwijzing hebben? Na mijn ks maak ik me eigenlijk toch wel een klein beetje zorgen of alles wel goed is nu…..

  Zo, ben het even kwijt. Iemand die nog even meezeurt??

  Liefs Annet

  #3671959 Quote

  Ik kan me zijn reactie wel voorstellen hoor. Je bent natuurlijk nog lekker jong dus hij zal wel denken..wat zeur je nou, je heb t nog alle tijd. haha
  Maar ik snap jou ook heel goed. Ik zou zeggen…bel het ziekenhuis op met de afdeling gyn. Een vraag is gratis…
  Zet 'm op!! (en ondertussen lekker dooroefenen)
  Liefs Nelleke

  #3671962 Quote

  Niet iemand die meezeurt, maar alleen wil zeggen: wat een rot-HA zeg!!!!
  Ik zou gewoon vrijblijvend het zkh even bellen (afd. gyneacologie), en kijken wat zij zeggen. Als hun niet weten of zoiets vergoed wordt, even met je ziektekosten-verzekeraar bellen…
  Succes en we horen het wel van je, hoop ik.

  Groetjes HappyM.

  #3671970 Quote

  Ik ben aan het twijfelen of ik langs zal gaan, ik heb namelijk nu steeds oplopende cycli… En nu waarschijnlijk één van 46 dagen! Maar volgens mij is het zo dat als je een bezoek aan de specialist hebt gebracht, ( Gyn in dit geval) Dat je binnen het eerste jaar geen verwijsbrief meer nodig hebt. Volgens mij vanaf een jaar na het laatste bezoek weer wel. Als ik het ooit goed onthouden heb tenminste. En anders even het ZH bellen van je bevalling of Gyn, die weten het zeker! Gewoon doen hoor, niet aanmodderen!

  _x- marieke

  #3671980 Quote

  Heb je onder begeleiding van een Gyn.je zwangerschap en bevalling gehad? Volgens mij kan je dan gewoon en afspraak maken op de afdeleing Gyn. en anders dan bel je ze gewoon en dan leg je de situatie uit…. Nee heb je, ja kun je krijgen toch????

  Succes

  #3671989 Quote

  Nou meiden, ik was zó pissig….
  Ik heb dus meteen maar met het zh gebeld. De hele situatie uitgelegd en ze vonden het daar ook gek dat hij zo reageerde…..pff gelukkig haha

  Ik mag aanstaande dinsdag al naar mijn eigen (nou ja, die deed de keizersnede) gyn!!
  Ben wel een beetje blij nu…Ondanks dat het nog steeds ontzettend irritant is….

  Dus, bedankt voor de adviezen!
  Liefs Annet

  #3671994 Quote

  hoi hoi

  wauw dat is gelukkig al heel snel… goed dat je gebeld hebt!!!!!!

  succes ermee

  dike kus tobi

  #3672065 Quote

  Hoi hoi,

  Nou wat een rare reactie van je huisarts zeg.Maar je mag gelukkig wel komen bij de gynacoloog,goed van je dat je hebt gebeld.Succes hoor.

  Groetjes Kitty en Tess.

  #3672116 Quote

  hoi Annet..

  Nou ik vind het ook maar een vreemde reactie van je Ha…
  Ikzelf ben al een aantal maanden met chlomid bezig , omdat ik geen eisprong heb , ik had een cyclus van 9 maanden (en nog langer) na de zwangerschap zei mijn gyn. dat als we dachten aan een tweede konden we gelijk bij haar terrecht!!
  Bij mij helpt dit prima…ik slik maar 50 mg en krijg een ei…deze maand is het echt spannend de samelevingstest was ok dus over 2 kleine weekjes mag ik testen echt suuuuper spannend…

  dus als ik jou was zei ik dit ook meteen tegen de gyn….
  succes!

  Groetjes lonneke

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen