Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

881582 Help Wat Vraagjes Over Sprongetje Voeding Rrr

 • Auteur
  Berichten
 • #1887584

  Hallo allemaal,
  Ik "hoor" eigenlijk op het voorjaar 2007 forum thuis, maar aangezien jullie al meer ervaring hebben met jullie kleintjes wilde ik graag even hier deze vraag stellen;

  Onze kleine meid was(volgens Oei ik groei) gisteren 9 weken. Nu is rond die tijd een sprongetje staat in het boek…
  Vanaf week 4 slaapt ze als een roosje overdag (soms van voeding tot voeding zelfs als ze geen krampjes had) en vanaf week 6 ook snachts geen problemen meer..
  Maar sinds afgelopen zondag is alles dus helemaal anders. Er zijn nog maar weinig slaapjes die ze geheel van voeding tot voeding slaapt en doorslapen is er opeens ook niet meer bij…..
  Gisteren helemaal een " topdag" met bijna niet slapen en heel veel huilen (voor haar doen en mijn beleving…. want het is geen huillbaby…)
  Ik leg haar verder wel altijd " wakker" maar moe in bed…. maar als ze blijft huilen haal ik haar er toch weer uit, vaak is dit echter wel nadat ze al een klein uurtje in bed heeft gelegen. De laatste paar dagen is het ook dat als ik haar eruit haal dat ze gewoon wakker is en dat het dan ook goed is…..
  Maar aan het einde van de dag was het een en al gehuil (misschien oververmoeid??)
  IS DIT HET SPRONGETJE? en zo ja, hoe merkten jullie dat jullie kleinte het sprongetje had?

  Verder wil ik graag weten wat jullie doen als jullie al snel weten dat jullie te vroeg uit gaan komen met de laatste voeding, ze krijgt nu sinds 1 week 5 voedingen, maar door haar onrustige gedrag komt en haar vele wakker zijn komt ze ook sneller voor de fles (kv). Met het resultaat dat ik gisteren dus eigenlijk al lom 2115 met de laatste fles zat, erg vroeg dus… maar ik kon het niet meer rekken voor haar… WAT DOEN/DEDEN JULLIE IN ZO'N GEVAL?

  Alvast bedankt en fijne moederdag!
  liefs,
  Nymue

  #3672478 Quote

  hoi hoi,

  Mijn zoontje had ook heel duidelijk de sprongetjes. Hij sliep ook altijd heel erg veel en lang en tijdens die sprongetjes ineens nauwelijks. Wat ik deed was hem niet uit bedje halen als ik merkte dat hij echt nog moe was. Dan ging ik elke 5 minuten bij hem kijken, speentje terug, aai over de bol, ook wel eens over zijn wenkbrauwen aaien, daar krijgen ze zware oogleden van..en dan ging ik weer weg. Dit herhaalde ik elke 5 minuten, maar dan ging hij meestal na 20 minuten we weer voor 1,5 uur slapen. Bij zo'n sprongetje had hij meestal 1 dag dat hij echt niet wilde slapen….toen zijn we met hem gaan wandelen, ook wel lekker voor ons zelf om even uit te waaien. Dan viel hij altijd wel in slaap, al werd hij op die dagen wel gelijk weer wakker zodra we thuis waren. Of in de auto stappen en even een eindje rijden…meestal was hij aan het eind van de dag zo uitgeput dat hij dan wel uren achter elkaar sliep.
  Met de flessen deed ik dan gewoon een half flesje extra als het zo uit kwam, als je maar niet boven de 1000 cc komt

  succes!En onthoud dat hiernaa weer betere tijden komen!!

  groetjes leetje 1981

  #3672502 Quote

  Mijn kindje had niet echt die duidelijke sprongen. Heb er ook niet zo op gelet. Wij zijn na 4 weken heel duidelijk met de Rust en Regelmaat begonnen. Heb je vast al over gelezen, anders google je maar even naar Ria Blom. Het inbakeren hebben we na 1 week gestopt, maar de rest was zeer bruikbaar!
  En als de dag een keer anders liep dan kreeg deze kleine man gewoon een flesje extra hoor (tenminste, een borst extra in ons geval).
  Sterkte ermee!
  Liefs NElleke

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen