Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

hoe doen jullie het met oud en nieuw met de kleintjes?

 • Auteur
  Berichten
 • #1891813

  hoi meides,
  sorry dat ik niet zo veel meer laat horen,maar druk druk druk..

  ik had dus een vraag over oud en nieuw…

  bij ons in de straat is het dus mega druk kwa herrie van het vuurwerk,
  jayden slaapt erg onrustig en licht…

  wat doen jullie eraan?of hoe doen jullie het?
  ik zat te denken aan oordopjes ofzo,weet het echt niet..
  hij heeft toch zijn slaap nodig,en dan is het nog geneens maandag avond!!!

  hoop tips van jullie te kunnen krijgen

  xxx char mv jayden 18-08-2006

  #3713308 Quote

  Hoi Char, uit het verhaaltje lijk ik te lezen dat je overweegt Jayden oordopjes in te doen?.. Niet doen hoor! Die kleine oortjes! Als hij verder goed slaapt kan ie best een uurtje wakker zijn. Krijgt ie niks van. En het zal je verbazen waar kinderen doorheen kunnen slapen.
  Liefs NElleke

  #3713309 Quote

  Hoi,

  Vorig jaar heeft Isis helemaal niets meegekregen van het geknal en ik hoop eigenlijk stiekem dat ze er dit jaar weer doorheen slaapt… Maar ze is dan ook een hele goede, vast slaper. Mocht ze wel wakker worden dan neem ik haar denk ik even mee naar beneden, van achter het raam vuurwerk kijken met veel oooooh's en aaaah's, en als het rustiger wordt een slokje water en weer naar bed. Maar ja, het blijft afwachten hoe ze het gaan doen en hoe ze reageren natuurlijk.

  Succes ermee!

  Groetjes,
  Myrna mv Isis

  #3713310 Quote

  Ik zou trouwens ook geen oordopjes doen, lijkt me helemaal niet fijn voor zo'n kleintje en als 'ie ze uit weet te friemelen heeft 'ie ze in bed liggen en kan hij ze in zijn mond gaan stoppen…

  #3713331 Quote

  Wij halen ze zoals ieder jaar gewoon uit bed een half uurtje van te voren en dan gaan zo rond 1nen weer terug erin.

  #3713335 Quote

  Vorig jaar heeft Tijs heerlijk doorgeslapen. Het knalde echt veel en hard, maar hij heeft er niets van meegekregen. Dit jaar wachten we gewoon weer af. Slaapt hij door, prima. Wordt hij wakker, dan halen we hem even naar beneden en gaan voor het raam vuurwerk kijken. En daarna gewoon weer lekker zijn bedje in.

  Groetjes,
  mv Tijs

  #3713356 Quote

  Vorig jaar heeft Delano gewoon door al het geknal heen geslapen.
  Ook de oudste is er nog nooit wakker van geworden.
  Ik ga er vanuit dat hij lekker blijft slapen,zo niet,haal ik hem er even uit om het spektakel te bewonderen,beetje drinken en hopla,weer naar bed.
  Oordopjes zou ik ook niet doen.
  Delano wordt ook eigenlijk nergens wakker van,terwijl hier thuis soms flink wat lawaai is als er vriendjes van de oudste over de vloer zijn.
  Volgens mij,tenminste zo zie ik in mijn omgeving,slapen kindjes die gewend zijn om veel lawaai om zich heen te hebben,ook vaster dan kindjes die gewend zijn dat het vaak stil is in huis.
  In ieder geval succes met oud en nieuw!
  Groetjes Tanja

  #3713384 Quote

  Yoëll gaat nooit vroeg naar bed, meestal pas rond 20.00 en met oud en nieuw gaan we gezellig met mijn ouders en buurvrouw bij ons thuis gourmetten…..ook Yoëll doet lekker mee…`s middags gaat ie later naar bed dan normaal zodat hij `s avonds iets langer wakker kan blijven….zodat hij goed moe word en als het dan 00.00 is en hij word wakker dan halen we hem naar beneden toe en gaat dan als alles weer rustig is lekker bij ons in bedje…..dat mocht ik eerder ook altijd van mijn ouders….en we zijn het gewend dat hij bij ons slaapt haha…..Ik ga in ieder geval niet moeilijk zitten doen….

  Maar Oordopjes is heel slecht voor kinderoortjes hoor…..ze hebben meer smeeraanmaak dan ons en door die dopjes kun je het te ver naar binnen duwen waardoor ze ontstekingen kunnen krijgen…..(is mij verteld door KNO arts…of je moet al speciale aangemeten dopjes hebben)!!!!

  Suc6 Liefs Denise

  #3713386 Quote


  Vorig jaar heeft Kay er ook doorheen geslapen.
  Dit jaar wachten we gewoon af tot/of hij wakker wordt en nemen hem dan even mee naar beneden. Hij zal het helemaal geweldig vinden!! Buiten de prachtige lichtjes overal ook de aandacht die hij van al het bezoek zal krijgen..

  We geven hem daarna een lekkere warme fles melk en dan gaat meneertje gewoon weer het bedje in.

  Niet te druk over maken en kijk gewoon aan hoe het verloopt. Leg je kleine desnoods aan de achterzijde van het huis.

  Maar zulke situaties heb je nu eenmaal niet in de hand en moet je maar gewoon afwachten en op inspelen. Probeer het positief te bekijken als je kleine wakker wordt en met grote ogen kijkt naar al het vuurwerk, hoe mooi.. Die ene keer in het jaar..

  Fijne jaarwisseling!!!

  Esmé mv Kay

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct