Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Weggedraaid oog en HAP midden in de nacht!

 • Auteur
  Berichten
 • #1891843

  Pffffffffff!!!!!!!!!!!!!!! Wij zijn hier behoorlijk afgedraaid! Lydia is al weken, zoniet maanden aan het kwakkelen. Sinds begin oktober 2x een oorontsteking, tig keer verkouden en spugen door slijm ophoesten, diarree, snotneuzen, het houdt maar niet op. De dag voor kerst spuugde ze in 4 grote golven de hele buggy, zichzelf en de betaalautomaat in de parkeergarage onder  Dag daarna leek het weer over, niet meer gespuugd, tot gisteren. Er bleef werkelijk niets binnen, domperidomzetpillen hielpen niet, ontlasting was 1 keiharde konijnenkeutel, huilen deed ze zonder tranen, huid nog droger dan anders. Alles geprobeerd: ORS weigerde ze, hoe goed verstopt ook, water niet, sap niet melk niet. Alleen 's avonds laat een Festiniperenijsje liet ze zich goed smaken. Daarna zat ze nog even rustig bij me, tot ze opeens compleet in paniek was, en ik direct daarna ook: het middelste deel van de wimpers van haar linkeroog zat onder haar onderste ooglid geplakt! Ik voorzichtig ooglid wat omhoog geschoven, was haar hele oog weg! Zag alleen nog maar een witte oogbol. Zij helemaal in paniek want ze zag natuurlijk niets meer. Na wat schuiven kwam het oog gelukkig weer terug. Hans was ondertussen op ons gegil afgekomen dus met zijn 3en na zitten trillen en rustig worden. Toen opgestaan om naar bed te gaan, en hup, alles kwam er weer uit: ze spuugde zelfs water door haar neus heen…Direct HAP gebeld en mochten direct komen, dus wij voor de tigste keer schone kleren aangetrokken, aap en bumba onder de arm en naar het ziekenhuis over de gladde wegen (moeten vanuit Veenendaal naar Ede). Ze was op dat moment beginnende uit te drogen: droge mond, droog oog (daaarom vastgeplakt ws), vel op haar buik begon wat los te zitten (kon de arts tussen 2 vingers omhoog trekken). oorzaak: ws weer een keer een of ander virus.
  Mochten terug naar huis, domperidon geven en proberen theelepels vocht te geven. Als de toestand niet verbeterde, direct om 8 uur eigen huisarts bellen en dpooprverwijzing naar KA vragen (het was inmiddels al 1.30 uur toen we bij de HAP waren en zij gezelliug met de kralentafel aan het spelen was, die ze op dat tijdstip met niemand hoefde te delen). Thuis wilde ze graag hoestdrank hgebben: wees ze aan en vind ze heerlijk. Dus 1 lepel geven (is tenslotte ook vocht!) en haar toen nog 3 lepeltjes gefopt door net te doen of ik een lepeltje water vulde met hoestdrank: en hup daar ging het mondje wel voor open, tot ze het door had.
  Redelijk geslapen tot 9 uur, wel steeds wat huilerig, ik heb bij haar gelegen. Zodra ze uit bed kwam wilde ze haar beker, dronk ze wat en op mijn studeerkamer lag een zak met een soort mini-eierbiscuits uit Tsjechie, daar is ze erg gek op en die zijn heel licht verteerbaar. Daar heeft ze er 3 van op en inmiddels ook al een half afbakbroodje en nog wat drinken. Het blijft er vooralsnog in dus ze is nu gezellig met hans mee oliebollen halen in oosterbeek (lekkerste uit het hele land). Dus ik kan ff bijkomen…Ben echt helemaal aan het eind van mijn Latijn door deze zware weken…En dan probeer ik ook nog aan mijn afstudeerscriptie te werken…

  Straks ff nieuwe rietjesbekers kopen: de oude zijn nagenoeg kapot (niet antilek meer) en omdat ze op het KDV ook uit tuitbekers drinkt, vonden wij dat dat thuis ook wel kon. Dus zaterdag hadden we al een machtsstrijd (dachten wij) omdat ze nauwelijks wilde drinken, maar toen was ze ws al niet lekker. Dus voorlopig drinkt ze maar uit een rietjesbeker, want dit wil ik niet nog een keer meemaken. Dat weggedraaide oog was zo ontzettend eng! Zit weer te rillen als ik er aan terug denk…
  Nou ja, jullie bedankt voor het lezen van mijn lange verhaal, en een geod uiteinde gewenst. Ik hoop dat Lydia nog een beetje kan genieten van het vuurwerk vannacht…
  Groetjes, Rianne en Lydia

  #3713733 Quote

  Ik zit te trillen op mijn stoel bij het lezen van je verhaal. Wat zal jij geschrokken zijn van dat oog zeg! Ik zou echt niet weten wat ik zou doen in zo'n situatie hoor. Veel sterkte met je kleine meid, en ik hoop maar dat ze opknapt.

  Annemieke

  #3713734 Quote

  Hey

  Wat een schrik meid.
  Mag ik vragen waarom je niet alsnog naar de huisarts gegaan bent.
  De hoeveelheid vocht die ze nu binnen heeft is nog niet groot?
  Ik heb ook eens met mijn jongens tegen het uitdrogen aangezeten door virus.
  Ik moest mij elke dag melden bij de huisarts en die onderzocht dit steeds.
  Dit omdat uitdrogen heel snel gebeurd bij kinderen.
  Misschien geen overbodige luxe om dit n de gaten te houden….
  Succes!
  Pascal

  #3713737 Quote

  getsie zeg, het zit jullie ook niet mee, deze feestdagen.
  Nou, hopelijk knapt ze gauw weer wat op en kunnen jullie gaan genieten van de resterende dagen.

  Beterschap!!!

  groetjes happyM.

  #3713739 Quote

  Hoi Pascal,
  Ik weet zelf goed waar ik op moet letten. Reken maar dat ik haar heel goed ind e gaten houd! Mijn  zusje (een flink nakomertje) heeft op 2-jarige leeftijd uitgedroogd in het ziekenhuis gelegen, en ik ben toen erg veel bij haar geweest en weet dus hoe zo'n kindje er aan toe is. En zolang ze niet suffig is (ze is nu het tegendeel: kon niet wachten om met papa mee te  gaan met de auto, kwam zelf al met schoenen EN laarzen aanzetten) is ze iig niet uitgedroogd. Mss een tip voor iedereen die twijfelt (alhoewel de huisarts natuurlijk de beste diagnose kan stellen), de verschijnselen van uitdrogen zijn:
  huilen zonder tranen (dus droge ogen)
  Droge mond van binnen (geen slijm meer op wangen enzo)
  Nog drogere huid en velletje is tussen duim en wijsvinger te pakken
  nauwelijks tot geen plasluiers meer
  Droge harde ontlasting
  En sufheid, niet meer alert zijn
  Zijn allemaal tekenen dat het lichaam te weinig vocht heeft. En dit zijn ook de dingen waar de huisarts op let.

  Lydia vraagt nu zelf weer om eten en drinken (schoof de kinderstoel zelf naar tafel toen ik tegen Hans zei dat ik even afbakbroodjes in de oven ging doen), dus dat is ene goed teken. En mocht ik twijfelen, dan ken ik de numemrs van huisarts en HAP uit mijn hoofd!

  Bedankt voor jullie reacties!
  Groetjes, Rianne en Lydia

  #3713742 Quote

  Hoi
  Fijn dat ze nu gewoon zo lekker aan het spelen is. Dat is altijd de beste graadmeter.
  Het is ook wel eens lastig als een kind zo aan het rommelen is al die weken.
  Dit herken ik erg van mijn twee oudste. Je wordt er wel eens radeloos van.
  Hopelijk is het er nu voorlopig uitgespuugd…en kun je vrolijk het nieuwe jaar in.
  Groetjes Pascal

  #3713746 Quote

  Tjeetje…pfff wat een ellende hebben jullie achter de rug.Ik hoop tenminste dat het vanaf nu maar eens afgelopen is met al die virussen,snot,overgeven en weggedraaide ogen…Ik vind het niet gek hoor dat je helemaal op bent.Arm klein meisje en arme papa en mama!!
  Laten we hopen dat jullie het nieuwe jaar goed kunnen ingaan zonder al die ellende.
  Heel veel beterschap en een goed 2008!
  Liefs Kitty en Tess

  #3713802 Quote

  Nou, scary hoor! Heel veel gezondheid toegewenst vanaf nu!
  Liefs Nelleke

  #3713806 Quote

  Hoi,

  Wat een verhaal, hoe is het nu met haar? Al weer een beetje bijgetrokken? Geef haar maar een dikke knuffel.

  Heel veel moois voor 2008,

  Liefs Nanda en Tess

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct