Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Update luiers op het KDV

 • Auteur
  Berichten
 • #1891900

  Weten jullie mijn luierverhaal nog? Lydia die de eerste dag met knalrode billen thuis kwam van het KDV? Week erna bleek dat ze Kruidvatluiers en -doekjes  gebruikten. Eigen doekjes meegegeven, KV-luiers heeft ze geen last van, niks aan de hand verder. Moet haar nu tussen de middag steeds zelf op bed leggen anders raakt ze helemaal overstuur, slaapt ze niet, spuugt alles onder en dan duurt de dag veel en veel te lang. Dus ik verschoonde haar ook even, dat geeft haar de meeste rust. Pak ik een luier, hee, dat is een ander. Ik vragen wat voor merk dat is: zijn het nou weer Aldiluiers! Dat was ook de luier die ze de allereerste keer met kennismaken kreeg, staat een vissende vogel voorop.  Dus vanaf volgende week gaan ook haar eigen Pampers mee.
  Na vandaag nog 3x, niet dat dan mijn scriptie af zal zijn met al dat ziekzijn, maar dan vind ik het KDV experiment wel weer mooi geweest…Het spelen, zingen, verhaal luisteren, knutselen en kleien  vindt ze er erg leuk, eten en drinken doet ze ook goed mee. Maar ik vind het toch maar niks, ook omdat het slapen dus echt niet gaat en ik dus steeds heen en weer moet rijden. Kan verder niet helemaal benoemen waarom ik het niets vindt, meer een combinatie van factoren denk ik. maar laat mijn meissie voortaan maar lekker weer thuisblijven bij mij. Over een jaar mag ze naar de PSZ, dat vind ik vroeg zat om een half dagje bij mama weg te zijn. Ik moet overigens wel eerlijk toegeven dat ik geniet van de vrijdagen: heerlijk rustig, nergens op leten (behalve op de klok omdat ik er tussendoor toch weer heen moet) en ongestoord werken achter de pc zolang ik tenminste niet doodziek in bed lig… Maar dan stuur ik haar wel wat vaker met papa naar de ballenbak of opa en oma
  Mar goed, ik ga maar weer eens met mijn neus in de boeken duiken, heb nog 4 1/2 uur om een paar mooie lappen tekst in de pc te rammelen…
  Groetjes, Rianne en Lydia (vanaf Luna)

  #3714221 Quote

  Hoi Rianne,
  Wel een beetje vreemd dat het kdv zomaar andere luiers gebruikt. Lijkt wel of ze kijken welke op dat moment het goedkoopst zijn. Overigens gebruik ik al vanaf het begin Aldiluiers en hier bevallen ze prima, maar ja, dat kan nogal verschillen per kind.
  Ons kdv gebruikt steevast dezelfde luiers, maar ik weet niet waar ze vandaan komen. Zou het ook wel prettig vinden als ze me melden als ze gingen veranderen, juist als je er al problemen mee hebt gehad. Maar ja, ik merk ook wel een beetje dat als je kind "maar" 1 dag in de week komt, je (of je kind) toch niet helemaal meetelt. Julian gaat 1 dag in de week, ook op vrijdag (ik vind het heerlijk, maar dat terzijde). Niet dat hij niet genoeg aandacht zou krijgen ofzo, maar het schort af en toe wel aan informatievoorziening. Toen  hij jarig was verschoten de leidsters van kleur, want dat waren ze vergeten, dus werden er nog snel slingers opgehangen. En vorige maand ging er een leidster weg. Ze had voor alle kindjes een fotolijstje met foto van het kindje gemaakt. Heel erg lief, maar ja, Julian was vergeten… Ik neem het ze niet kwalijk hoor, ik kan me voorstellen dat het zo werkt (zou mij ook kunnen gebeuren). Maar ja, als moeder wil je graag dat jouw kindje net zo belangrijk is als de andere kindjes, en dat jouw kindje niet wordt vergeten. Gelukkig heeft Julian er zelf geen flauw benul van en vindt hij het wel heerlijk daar. Hij is altijd lekker aan het spelen daar en ze zijn ook gek met hem. Ook het eten en slapen gaat prima. Ik zou er een ander (slechter) gevoel bij hebben als dat allemaal ook niet goed ging.

  Succes nog die 3 vrijdagen die gaan komen! Met het kdv én je scriptie!

  Ellen mv Julian

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct