Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

@Ellen mv Julian

 • Auteur
  Berichten
 • #1891937

  Hoi Ellen,

  Wij zijn in Oostenrijk op wintersport geweest. We zaten in appartementen van een Landal-park (Rehrenberg) in Viehhofen (8 km bij Zell am See).
  We zijn er met de nachttrein (Zell am See) heen gegaan, heerlijk! Wieteke kon lekker slapen en wij ook! Ze lag trouwens bij mij in bed, anders zou ze er uit rollen (en zo is ze ook gratis).

  Mijn ouders waren 35 jaar getrouwd en hebben het hele gezin incl aanhang en kleinkinderen meegenomen op wintersport. We waren dus zeker niet alleen. Mijn broer heeft twee kinderen (5 & 7), mijn zus 1 (3 mnd) en mijn broertje is nog alleen. Ik kon vanwege mijn zwangerschap niet skiën dit keer, dus wij hadden geen  'oppas-probleem'. Mijn zus heeft 4 dagdelen geskied en toen pasten mijn ouders op (haar man heeft bijna continu geskied met mijn broertje en broer). De kinderen van mijn broer gingen zelf voor het eerst naar skiles en aangezien wij toch  met Wieteke's middagslaapje rekening hielden hebben wij de kinderen vaak naar skiles gebracht en tussen-de-middag ook een boterham gegeven en weer weggebracht.

  Wij zijn bewust met z'n allen in appartementen gegaan (we hadden twee appartementen), omdat je met kinderen toch nooit weet hoe het gaat. Zo ben je nergens afhankelijk van en kun je te allen tijde in het appartement.
  Het is ons heel goed bevallen op deze manier. Overigens kon je kinderen ook naar 'opvang' sturen, maar dat was volgens mij  vanaf 4 jaar. Volgens mij zijn daar niet veel kinderen geweest, want op die leeftijd mag je ook naar skiles.

  Ik hoop dat ik zo al je vragen heb beantwoord, anders hoor ik het wel.
  Heb geloof ik je topic gemist, maar wanneer gaan jullie op wintersport? Ben benieuwd waar je heen gaat en of jullie met meerderen gaan of alleen!
  De slee is trouwens echt een uitkomst, het kon Wieteke niet hard genoeg gaan, ook niet van de bult af. Ze leek nergens bang voor.

  Groetjes,
  Geeske.

  #3714533 Quote

  Bedankt voor je verhaal!
  Wij hebben nog niet geboekt, staan nog in dubio.
  We zijn een jaar of 7 voor het eerst en het laatst geweest. Toen met een groep.
  We zouden nu met z'n drietjes gaan, maar dat is helemaal niet zo handig natuurlijk. Familie meenemen om op te passen zie ik niet zitten. Mijn moeder leeft niet meer en broers/zussen die mee zouden kunnen hebben we niet. Mijn schoonmoeder heeft thuis zelfs nog nooit opgepast en haar man wil niet van huis (buiten dat zou ik het ook niet zien zitten met hun een week lang in 1   huisjes).

  Een aantal meiden schreef hier dat Winterberg ook best leuk is. Het is niet ver, je kunt toch even skieen en met je kind in de sneeuw spelen. En misschien dat "echte wintersport" er dan volgend jaar of het jaar daarop wel inzit. Oh, dat lijkt me zo gaaf: Julian op skies!

  Als ik jouw foto's zie, dan krijg ik er helemaal zin in!

  Groetjes,
  Ellen m v Julian

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct