Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

887427 Waarom Eigenlijk Niet

 • Auteur
  Berichten
 • #1893429

  Hoi mama's,

  Ik neem aan dat jullie kinderen ook geen frisdrank (met bubbels) krijgen. Julian drinkt roosvicee en diksap (naast melk en karnemelk), soms chocolademelk of appelsap.
  Laatst wilde zijn vader hem een slok cola geven en ik zei dat hij dat beter niet kon doen, omdat dat slecht is voor hem. Maar toen hij vroeg waarom het dan slecht was kon ik daar geen antwoord op geven. Het argument van suiker ging niet op, want het was light cola.

  Wie weet waarom koolzuurhoudende dranken slecht zijn voor kinderen?

  Groetjes,
  Ellen mv Julian

  #3728750 Quote

  Dean krijgt geen koolzuurhoudende dranken. Hij drinkt alleen melk en appelsap. Soms ook van die pakjes Helly sap van de Aldi.

  Waarom koolzuurhoudende dranken precies slecht zijn voor jonge kinderen weet ik niet.

  Groetjes,
  Nelly.

  #3728757 Quote

  Hiya Ellen,

  nou ik heb het even geprobeerd op te zoeken. Maar het rare is dat op de meeste sites inderdaad staat dat je beter geen frisdrank (koolzuurhoudend) aan peuters kunt geven, maar er vaak geen uitleg bij staat waarom niet. Je kunt er van uit gaan dat de meeste frisdrank (ook light) wel caffeine bevat. Da's natuurlijk niet goed.
  En de amerikaanse sites zeggen dat zelfs diet (light) soda gerelateerd is aan de ontwikkeling van diabetes (volgens mij hebben ze het dan wel over veel meer dan een slokje af en toe hoor)
  Wij kregen thuis geen cola omdat het "slecht" was. Nadat wij als kids zagen hoe het roest verwijderde van bouten etc. zaten we ook niet te springen om een glas hoor 🙂
  Oh en mijn vader heeft ook wel eens een keer een van onze melktandjes in de cola laten weken…..not a pretty sight!
  Hahaha na dit alles moet ik bekennen dat ik Max wel eens een keer een heeeeeeeeeeeeeeeeel klein slokje cola heb gegeven en vanwege het koolzuur deed ie spontaan een soort van raar "cola dansje"
  en het gezicht dat ie trok was erg ammusant, hahahaha maar dat lijkt me geen goede rede om Julian aan de cola te laten gaan.

  Ajuus, ilja

  #3728758 Quote

  Tsja, waarom niet? Ik zou het niet weten. OOk hier geen cola of andere koolzuurhoudende dranken voor LUkas. Voor de rest mag hij alles van mij drinken, zoalang er maar geen koolzuuur of alcohol in zit!

  Annemieke

  #3728759 Quote

  Nou hier krijgen ze gewoon geen prik, tja waarom. Kinderen krijgen dat gewoon niet van mij. Mirthe neemt wel eens een slok uit mijn glas en lust het wel, sven vind het te veel prikken. Wat ik erger vind dan prik is light omdat dat kankerverwekkende stoffen bevat.

  #3728763 Quote

  haha wel grapig dat julie denken dat het om de prik gaat maar dat is niet zo
  het gaat om de cafeine wat ze niet moge hebben daarom mogen kindere ook geen
  koffie drinken je hebt wel kinder cola en daar zit geen cafeine in
  of gewoon  cola sonder  cafeine kopen haha dat krijgt tim af en toe  
  voor de grap wand leker vind hij het niet  

  gr stephanie mv timothy  

  #3728775 Quote

  volgens mij zijn het ceht de bubbles en de suikers die niet goed zijn (en natuurlijk de caffeine afhankelijk van welke drank je neemt). Mijn kinderen vinden het niet lekker dus da's lekker makkelijk, wij drinken het zelf ook niet dus er is alleen maar water en ranja in huis. Maar ze zijn nu denk ik wel op een leeftijd dat als ze het lekker vinden, en ze hebben er geen last van wat betreft boeren  en maagzuur, tja, waarom dan niet met mate?

  #3728813 Quote

  Hoi,

  Omdat de koolzuur  het tandglazuur aan kan tasten, en maag en darmklachten/krampen kan veroorzaken.  Kinderen onder de 5 mogen per dag hooguit 1 glaasje light frisdrank. Light kan ook diarree.  veroorzaken. (maar appelsap zorgt ook voor peuterdiarree)

  Maar mijn kinderen krijgen het ook. Onze zoon (5)  zelfs dagelijks een klein beetje bij het eten. Dochterlief (bijna 2)  af en toe een paar slokjes.   Waarom? Omdat hij slecht drinkt, en ik las per toeval dat cola light in het dieet voor kinderen met epilepsie zit. (beide kinderen hebben epilepsie) Onze dochter ziet  dat haar broer het krijgt, en wil ook proeven.  De kinderarts weet hiervan. Is er niet gelukkig mee, maar zegt dat 1 klein glaasje per dag geen kwaad kan. Het geldt trouwens voor alle koolzuurhoudende dranken.

  Een paar slokjes zijn dus niet erg. Net als een klein glaasje. Maar beter is het om er geen gewoonte van te maken. Water, thee, ranja, roosvicee, sap of diksap zijn altijd beter.

  Groetjes, Cathy

  #3728814 Quote

  Waarom bubbels als er zoveel andere dingen zijn om te drinken?? Frisdrank kan altijd nog, als ze een jaar of 8 zijn. Ik hoop tenminste dat ik het zo lang kan uitstellen! In ieder geval tot hun (blijvende) kiezen gesealed zijn!

  Wat de cola betreft, is het volgens mij toch  grotendeels de suikers. Ik heb een tijd bij een tandarts gewerkt en daar kwamen veel asielzoekers met tandpijn. Ze werden ook wel de de coca-cola generatie genoemd, omdat ze veelal uit landen kwamen waar ze totaal geen suikers te nuttigen kregen en dat soort levensmiddelen sinds hun vlucht uit het land van herkomst wel veelvuldig dronken/aten!!

  Hoe dan ook, hier wordt het gewoonweg niet gedronken!! Gewoon lekker roosvicee (vaak)  of Wicky (als we weg gaan)…doet het ook erg goed….

  Groetjes Fonske.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct