Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

9 Maanden En Vaste Voeding

 • Auteur
  Berichten

 • Rooslii
  Bijdrager
  #10206264

  Mijn dochter is nu net 9 maanden. Paar dagen geleden waren we op het cb, en ik vertelde hoe het ging met vaste voeding. Ik kreeg te horen dat dat echt meer moest zijn. Dat ze 200 gram avond eten moest krijgen, brood en pap en nog fruit tussendoor enzo. Ik heb echt geen idee hoe ik dat voor elkaar moet krijgen. Ik doe nu in de ochtend een bruin broodje met beleg, daar neemt ze ongeveer 3/4 happen van en dan is ze er gwn klaar mee. Als ze dan moe is wilt ze persee een fles, met vaste voeding aankomen is echt zinloos want dan gaat ze echt brullen. In de middag probeer ik banaan/pap/crackertje ofzo en dat gaat soms goed en soms niet. Wat het meest opvalt is dat pap er altijd wel goed in gaat. Dat vind ze dus lekker. Maar avondeten is echt drama. Op een goeie avond eet ze 5 hapjes. Op een slechte helemaal niets. Ze wilt gewoon persee haar fles. Ik heb ook al van alles geprobeerd: uit een potje, vers, met mij mee eten (dat is het meest succesvol), in de stoel, bij ons op de bank, rapley methode, met een lepel of dat wij haar kleine stukjes geven. Allemaal 0 effect. Zelfs als we overdag op 2 flessen zijn uitgekomen, gaat ze die 3 die ze niet gehad heeft snachts inhalen. Met als resultaat dat ik om 22:00, 01:00 en 04:00 weer nachtvoedingen geef. 

   

  Het cb heeft me eigenlijk enorm onzeker gemaakt. Ik kom echt bij lange na niet aan zoveel eten. Ik kan haar moeilijk dwingen… we zijn ook begonnen met hapjes geven bij 4 maanden dus daar licht het niet aan, en ze kan het wel want pap gaat er zo in, dus het is niet zo dat ze het niet snapt. Het lijkt gewoon alsof ze het allemaal niet lekker vind… andere moeders met kindjes die ook niet zo goed gaan met vast voedsel en waarbij het toch nog goed kwam? Ik ben soms bang dat ze te weinig vitamines binnenkrijgt hierdoor (dat zij het cb) 

  #10206313 Quote

  he meid!

  als eerst wil ik zeggen dat je het hartstikke goed doet! het cb kan zoveel zeggen maar je kan het er moeilijk in proppen🤷‍♂️.

  blijven aanbieden is het enige wat je kan doen.

  ik weet niet of je al varieert met bv verse hapjes en potjes? mijn dochter had al snel genoeg van puur groentenhap en vond potjes dus ‘laf’ smaken..ze houdt van sterke smaken. Met wat ui/knoflook of wat kruiden at ze veel beter.

  op internet kan je veel ideeën vinden. met 9 maanden mogen ze al best veel eten dus wees niet bang om nieuwe eetcreaties aan te bieden. 

  succes!


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10206318 Quote

  Het CB weet het altijd mooi te vertellen. Kreeg je ook tips van hun dan? Want als ze niet wil wordt het lastig om het erin te krijgen. Misschien kun je eens iets van gepureerd fruit door dr pap heen doen om haar toch weer aan andere smaken te laten wennen. 

   


  Babetje
  Bijdrager
  #10206451 Quote

  Niet onzeker worden en je meisje krijgt echt wel genoeg binnen. Sla op wat interessant is of wat er toe doet op het CB en laat de rest lekker voor wat het is. 

  Onze zoon (elf maanden) zou dan zeker te weinig krijgen, maar het is een vrolijk en actief mannetje en ook wij krijgen er niet meer in op een dag.

  7.00 uur papfles 210 

  10.00 uur fruit (halve banaan/ half potje/ paar aardbeitje)

  12.00 boterham + fles 180

  15.00 fruit of paar eetlepels yoghurt 

  17.00 half potje/ zo’n 100 gram groente+rijst/aardappels

  18.30 papfles 210 ml

  soms krijgen we er tussendoor nog een stukje Liga/rijstwafel of cracker in en wat water, maar dan moeten we net geluk hebben…

   

  no worries!! 


  BabyKoot
  Bijdrager
  #10206514 Quote

  Er zijn hele volksstammen waarbij baby’s het eerste jaar alleen maar melk drinken. En dat gaat ook prima.

  De hapjes gewoon blijven aanbieden. Wat er in gaat is mooi meegenomen en dan aanvullen met melk. 

  Je kan ook eens proberen om smoothies te maken met melk/yoghurt en fruit of groente. Op die manier kan je ook langzaam steeds minder melk toevoegen. 

  #10206541 Quote

  Je kunt haar niet dwingen om te eten, dus in zou niks forceren en gewoon blijven aanvullen met melk. Food under one, is just for fun Heb Ik wel eens gehoord. 

  Ik zou de tips hierboven eens proberen, met mengen enzo. En verder lekker proberen samen met jou te eten. Ze gaat het waarschijnlijk vanzelf wel interessant vinden als ze mama ziet eten.

  Ik probeer de eetmomenten van mijn zoon vooral zo leuk mogelijk te maken, omdat ik hem graag wil meegeven dat eten leuk en lekker is. Qua hoeveelheid laat ik hem bepalen. Eet hij weinig, dan krijgt hij meer melk. 

  Lees ook: Alles over doorslapen

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct