Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

9mnd opeens wakker nacht (onrustig)

 • Auteur
  Berichten

 • MamaVanMJR
  Bijdrager
  #10353040

  Beste Ouders,

  Mijn lieve vrolijke tevreden baby dag en nacht is sinds afgelopen week niet meer zo tevreden in de nacht. Hij laat zich op tijd goed leggen maar wordt dan ergens wakker en begint dan uit het niks hard te huilen. Lijkt een droom/nachtmerrie. Ik troost hem dan eerst ib zijn bedje, maar vaak moet ik hem over de schouder houden of wiegen. Hij blijft zijn ogen dicht houden. Hij zakt bij me meer weg en wanneer die KO is leg ik hem rustig terug in zijn bedje. Dat laat hij met zich doen, maar helaas maar voor 30sec dan begint hij weer keihard te huilen. Dit gaat de hele nacht zo door, 4u aan een stuk kan hij dit volhouden. Dan is die wel wakker. Hij krijgt dan opeens oplevingen en is klaarwakker en begint aandacht te zoeken, die we hem niet geven. 

  Het is slopend en doodvermoeiend. Hij laat zich overdag prima leggen ook de avond op tijd daar ligt t niet aan. Het begint wanneer die wakker wordt in de late avond/nacht. Waar die eerst te troosten was lukt dit nu niet meer….

  Help. Herkenbaar? Wat zou t zijn…


  MamavanXemm
  Bijdrager
  #10353336 Quote

  Hoi! Heel herkenbaar! Mijn zoontje begon er ook mee rond de 8,5 maanden. Ineens helemaal overstuur wakker worden maar toch een soort van slapen. Dit kon soms ook echt lang duren. Ik haalde hem dan toch uit zijn slaap en kon hem daarna zo weer weg leggen. Soms had hij het wel 4 of 5x per nacht. Gelukkig duurde het bij mij maar een week of 2. Hij heeft het sindsdien (is nu 15 mnd) met fases maar niet meer zo erg en lang. Consultatiebureau arts zei dat het dromen en gebeurtenissen verwerken is wat inderdaad rond die tijd komt. Succes ermee, als het goed is gaat deze fase ook weer over 😉

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct