Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Aandacht Voor Verschillende Gezinssituaties

 • Auteur
  Berichten
 • #10524834

  Graag aandacht voor wat mij opvalt in ons onderwijs! 

  om een lang verhaal kort te maken:

  tegenwoordig hebben niet alle kinderen 1 mama en 1 papa! Maar dat word toch nog 9 van de 10 keer op school gebruikt waardoor andere kinderen zich toch een soort van achtergesteld kunnen voelen, ik heb een growdfund opgezet waar ik aandacht voor vraag en erg waardeer als dit gedeeld en gelezen word! 
  https://gofund.me/dd9a163b

  dit is de link! 

  Elk kind is gelijk ! Maar hun gezinssituatie kan heel anders zijn. Daar hoeft niemand zich voor te schamen. 
  ik hoop dat mensen de tijd nemen om het te lezen als je staat voor gelijkheid onder iedereen. Iedereen is gelijk ! En ook anders en dat ia helemaal niet gek!

   


  Flipflap
  Bijdrager
  #10524847 Quote

  Ik zou eerder lesmateriaal gaan maken waarin wordt ingespeeld op het maatschappelijke probleem dat iedereen zich tegenwoordig wel
  voor iets achtergesteld voelt. Daar heeft de maatschappij veel meer aan.


  Lola K
  Bijdrager
  #10524856 Quote

  Sorry hoor, we slaan echt door. We moeten tegenwoordig met alles en iedereen rekening houden.


  Druif
  Bijdrager
  #10524866 Quote

  Jeetje zeg…kinderen zijn hartstikke flexibel en de oudere mensen maken problemen die kinderen helemaal niet zien.
  Tegenwoordig moet alles besproken worden en is alles een probleem


  RomyVM
  Bijdrager
  #10524868 Quote

  Eens met Lola, ik vind dat we tegenwoordig ook overal maar rekening mee moeten houden. Het is toch logisch dat ‘we’ uitgaan van de meest normale situatie, namelijk papa+mama? Die paar procent die daarin afwijkend is, tja.. zo is het leven. Ik ben daar heel nuchter in, iedereen heeft wel dingen waarin je verschilt van een ander, maar dat hoeft toch niet altijd zo gevoelig te liggen en altijd maar besproken te worden?

  Ik verwacht absoluut niet dat zo’n actie iets gaat opleveren, maar succes ermee 🙂


  Esrada
  Bijdrager
  #10524883 Quote

  Volgens mij zijn dit gespreksonderwerpen die een juf of meester zeker weten aangaat met de klas, wanneer die voorkomen. Is niet een speciale methode of materiaal voor nodig.

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  BabyKoot
  Bijdrager
  #10524904 Quote

  Waar baseer je deze cijfers op?? Als ik op de link klik zie ik nergens een onderbouwing van deze cijfers en ook geen achtergrond in het onderwijs. 

  Het staat al lang in de onderwijsdoelen dat hier aandacht aan moet worden besteed en in nieuwe methodes worden tal van gezinssituaties gebruikt. 

  Verder, als je je zou verdiepen in het lesmateriaal dat online wordt aangeboden en dat door docenten wordt gebruikt, kom je meer dan genoeg voorbeelden tegen van diversiteit op alle vlakken. 

  Als je een probleem hebt met hoe de leerkrachten van jouw kinderen dit aanpakken, moet je met hen in gesprek gaan. 

   

   


  kimvanalphen
  Bijdrager
  #10524908 Quote

  Ik heb het idee dat bij mijn kinderen op school zoiets helemaal niet nodig is. Hebben thuis al meerdere keren verteld over kindjes die bijvoorbeeld 2 mama’s hebben, of alleen een mama en geen papa en vinden dat dan ook helemaal niet gek.


  Just-Me
  Bijdrager
  #10524922 Quote

  Ik snap je initiatief en waardeer het dat hier aandacht voor is. Ook wij zijn als twee vrouwen bezig met onze kinderwens. Echter werk ik ondertussen ook met kinderen en merk ik eigenlijk op dat mij dit alles meevalt. Ze zijn vrij nuchter omdat het steeds normaler lijkt te worden. Mijn nichtjes weten zelfs dat wij met een donor werken, want die vroegen zich ook wel af hoe twee vrouwen dat dan doen haha. Ook de kinderen die weten van mijn relatie met een vrouw vinden dit misschien wel normaler dan sommige volwassenen. Wij hebben ons ook wel eens afgevraagd hoe het onze kindjes misschien zou vergaan, maar als ik de veerkracht van de kids om mij heen zie, verdwijnen die zorgen wel een beetje. Succes!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct