Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Aanhoudende harde buiken

 • Auteur
  Berichten

 • EvaBlossom
  Bijdrager
  #5656126

  Hoi hoi,
  Ik lees overal dat harde buiken geen kwaad kunnen, maar ook dat ze niet zo lang duren en je ze meerdere keren per dag hebt.
  Ik heb ze inderdaad elke dag, alleen ze houden uren aan… Ik werk fulltime, en elke dag op mijn werk, sinds 2 weken ofzo, krijg ik elke dag rond 3 of 4u een buik zo hard als een voetbal en dit trekt niet meer weg. Tegen 5en aan begint het ook wat pijnlijk te voelen en merk ik dat wanneer ik naar mijn auto loop dit niet zo lekker gaat, voelt vervelend, verkrampt en af en toe steekjes. Thuis gekomen ontspan ik, ik lig op de bank etc. maar mijn buik blijft super hard. Mijn collega’s merken het ook op, mijn buik ziet er s ochtends ook anders uit dan aan het eind vd dag. Ademhalingsoefeningen werken niet, want ik krijg er zelfs geen lucht meer bij via buikademhaling. Ik heb volgende week donderdag weer een afspraak bij de verloskundige, maar omdat ik nergens een soortgelijk verhaal als t mijne op internet tegen kom begin ik toch te denken dat ik misschien morgen even moet bellen met mn verhaal?
  Hebben jullie soortgelijke ervaringen? Zal ik de verloskundige bellen of kan ik gewoon tot donderdag wachten?
  Bedankt alvast voor het meedenken, ik ken niemand anders die zwanger is… 🙂
  Oh grote P.S. ik ben 29 weken zwanger 🙂


  W83
  Bijdrager
  #5656580 Quote

  Ik heb ook last van harde buiken (ben 33 weken). Ik had contact opgenomen met mijn verloskundige. Ze vroeg een aantal dingen met de conclusie dat ik teveel doe en een stapje terug moet doen. Ook gaf ze het advies om iedere avond voor het slapen gaan met mijn buik onder een warme douche te staan. Sindsdien heb ik er ’s nachts geen last meer van.

  #5688631 Quote

  Hi!

  Ik heb ook erg veel last van harde buiken. Ik ben nu 31 weken zwanger en ik heb ’s morgens veel last en ’s avonds en ’s nachts bijna de hele tijd last. Bijna continu. De verloskundige zegt dat het geen kwaad kan maar ik blijf het eng vinden. De baby moet echt nog wel even blijven zitten. Het doet geen pijn maar is wel irritant! Wat is jullie ervaring?

  #5688735 Quote

  Hey Sophie,
  Ik lees toevallig jouw reactie. Ik ben inmiddels bevallen, maar ik had ook veel harde buiken wat begon rond 29 weken en dit hield aan tot 34 weken. Ik ben meerdere malen op controle geweest bij de verloskundige en bij mij waren het indalingsweeën. Dit begon al erg vroeg en mijn bekken was er als het ware nog niet klaar voor. Mogelijk is dit bij jou ook het geval? Ook deed ik veel te veel. Ik werk in de zorg en ik moest echt een stapje terug doen. Sinds ik dat heb gedaan, ging het stukken beter. Probeer je ontspanning te vinden. Bij mij hielp een warm bad en zoals ik zei echt even een stapje terug doen. Harde buiken zijn inderdaad niet erg zolang ze geen pijn doen, maar het is wel een signaal van je lichaam dat je het beter rustiger aan kan doen is mijn ervaring. Ik hoop dat je er wat aan heb. Succes!!
  Groetjes Sandra

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct