Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Aankondigen

 • Auteur
  Berichten

 • Lauwriej
  Bijdrager
  #10194294

  Hallo Allemaal,

  Met hoeveel weken hebben jullie je dierbaren ingelicht over de zwangerschap zoals jullie ouders broers en zussen?
  Hebben jullie dit op een speciale manier gedaan? 

  Wij hebben zondag as een feestje met eten en volgende week, we hebben besloten om het onze ouders te vertellen, anders valt het ze gelijk op dat ik geen alcohol meer drink of dingen eet welke ik normaal wel altijd eet. Dan weten ze het al en gaan ze opmerkingen maken dus daarom willen we het vertellen.
  Ik wilde eigenlijk wachten tot na 13 mei (dan staat onze eerste echo gepland) en ze het daarna vertellen met een fopspeen met een kaartje dat ze opa & oma worden in dec. Wat denken jullie? Maar wat als het in de tussentijd mis gaat… Ik twijfel een beetje. 
  Ninel
  Bijdrager
  #10194297 Quote

  Wij zijn nu bezig voor de tweede, maar bij de eerste hebben we het directe familie zoals ouders en broers/zussen en ook sommige vrienden al met 5 weken verteld. 

  Het kan nog mis gaan ja, maar dan kunnen ze jullie juist ook weer steunen. Ik zou het vertellen wanneer jullie je daar goed bij voelen. 

  #10194315 Quote

  Mijn ouders wisten het zodra ik een positieve test in handen had. De rest van de familie hebben we het verteld na de eerste echo met 7+4 weken. Ja, het kan misgaan, maar dat kan in een later stadium ook (bij ons met bijna 21 weken). Alleen maar fijn als je steun krijgt. 


  PreggoCynthia
  Bijdrager
  #10194317 Quote

  @Benb jeetje wat verschrikkelijk met 21 weken.. tis nooit fijn natuurlijk maar dan zeker niet.. 

  Wij hebben het onze ouders meteen verteld en de rest volgt a.s zondag tijdens een “verjaardags” feestje hebben de echo op tompouche laten zetten! We zijn dan 11+2 weken zwanger 


  Juffielies
  Bijdrager
  #10194319 Quote

  Wij hadden met 8 weken de eerste echo en hebben het meteen daarna verteld. Meer omdat we het in eerste instantie bijna zelf niet konden geloven. Misgaan kan het altijd, ik denk dat het dan juist fijn is steun van je ouders te kunnen krijgen. 


  Berendsje
  Bijdrager
  #10194324 Quote

  We hebben onze familie niets verteld van onze vroege miskraam in december. Alleen 2 bevriende stellen wisten het.

  Nu we weer zwanger zijn, hebben we het onze ouders na 6 weken verteld (vooral omdat ik die week heel misselijk was). Nog voor een eerste echo. Afgelopen week, rond de Pasen, hebben we het onze broers, zussen en oma’s verteld. Ook weten nu steeds meer vrienden het.

  We hebben het nu bewust vroeg verteld. Ik zou niet nog een eventuele miskraam kunnen doorstaan zonder dat mensen er van weten. We zijn nu 10 weken zwanger en maandag hebben we de termijnecho ❤

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Lauwriej
  Bijdrager
  #10194325 Quote

  @benb jeetje wat heftig na 21 wkn.

  @preggocynthia wat leuk op die tompoezen

  wij wilden ook wachten tot de 8 wkn echo 13 mei maarja die feestjes gooien roet in het eten..


  Lauwriej
  Bijdrager
  #10194328 Quote

  @berendsje dat lijkt me moeilijk alleen een miskraam moeten doorstaan. Wat goed dat je het nu tegen mensen vertelt al moet dat ook wel spannend zijn of niet? Succes maandag 🙂 


  Mamariëlle
  Bijdrager
  #10194331 Quote

  Wij hebben het mensen waaronder mijn ouders heel snel verteld omdat ik die het anders ook zou vertellen als het nog mis zou gaan. Dat was voor mij gevoelsmatig een beetje het onderscheid, wie het vroeg of wat later te horen kreeg. Verder moet je vooral doen waar je je goed bij voelt. Ik vond het heel vervelend om het niet te zeggen terwijl ik er heel blij van werd… dat voelde voor mij niet goed dus heb ik het mensen al heel snel gezegd. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct