Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Aanpak Eerste Fruithapje

 • Auteur
  Berichten
 • #10144355

  Hoi,

  Ik heb wat vragen over het eerste fruithapje. Wat kan ik hem geven? Kan ik bijv. Banaan en wortel combineren of moet ik als eerst met 1 soort dus alleen geprakte banaan beginnen? En hoe lang duurt het voordat ik het volgende fruit kan geven, bijv. 1 week lang banaan en daarna appel? I need help!


  KHCO
  Bijdrager
  #10144358 Quote

  Hoi hoi

  ik begon met wortel en dan koken of stomen en pureren. Daarna banaan. Ik gaf in het begin alleen wortel en banaan en na een week of twee peer en broccoli en zo langzaam andere groente en fruit. Ik zou nog niks mixen want dan kunnen ze aan een smaak wennen. Op de site van het Voedingscentrum staat welke fruit en groentes passen hij de leeftijd van je kindje. Veel succes 


  KL-E
  Bijdrager
  #10144361 Quote

  Ik heb dat toen noet gedaan om hem eerst een week t ene te geven en dan weer iets nieuws. Hier meteen van alles verschillend en hij smult overal evenveel van. Ligt denk ik een beetje aan hoe je kleine reageert op het eten. Misschien moet jouw kleine wel meer wennen aan nieuwe smaken, dan kun je wel het beste een paar dagen achter elkaar hetzelfde aanbieden.


  mamasaurus
  Bijdrager
  #10144373 Quote

  Er wordt geadviseerd om eerst een week 1 smaak te geven en hierna een andere smaak en pas daarna te gaan mixen, dit om je kindje zo makkelijker aan individuele smaken te laten wennen. Maar of je dit doet, moet je natuurlijk zelf weten:) 

  #10144395 Quote

  Wat was dit een fiasco zeg 😂 slikken zat er niet echt bij en heel enthousiast werd hij niet…. ik heb nu wortel gegeven. Ik probeer het morgen gewoon weer!


  BiHo
  Bijdrager
  #10144426 Quote

  Je kan ook kijken op de website smikkels.nl daar staat heel veel voor hapjes en hoe te doen en starten enzo.

  ook hebben ze daar staan hoe je het zou kunnen klaarmaken. 

  Succes, wij mogen ook over 3 weken beginnen kijk daar erg naar uit weer een mijlpaal. 

  read more image Lees ook: Alles over doorslapen

  Wereldwondertje
  Bijdrager
  #10144437 Quote

  Hoi!

  Ga in de 1e 2 maanden nog niets mixen, dan zijn de smaken te intens. Kijk ook eens naar de babyvoeding potjes van olvarit oid, dat zijn ook enkele smaken. Vanaf 6 maanden komen er mixsmaken aan te pas, alleen dan nog wel neutraal.

  Succes!


  MommyTamara
  Bijdrager
  #10144449 Quote

  Bloemkool was hier een succes! 


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10144453 Quote

  Ik ben begonnen met groenten en pas na 3 weken fruit erbij. Reden, eerst het minst zoete. In het begin enkele smaken. Ik geef gewoon variatie in soorten, maar zorg wel voor herhaling.

   

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen