Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Aantal Dutjes Overdag 12 Weken

 • Auteur
  Berichten

 • Juuntje
  Bijdrager
  #10346413

  Ons kleine meisje wordt dinsdag 12 weken. Nu slaapt zij overdag alleen korte dutjes van 45 minuten. Ook breng ik haar naar bed bij de eerste vermoeidheidssignalen, in haar geval gapen. Dit doet ze na zo’n 45 minuten. 

  Nu merk ik de laatste week dat wanneer ze langer wakker is, omdat we bijvoorbeeld ergens zijn geweest, ze wel langere slaapjes pakt. Ik vraag me nu dus af of ik haar niet nèt iets langer wakker moet houden overdag in een wakkertijd, zodat ik niet vijf keer bezig ben met haar in slaap krijgen en ze dus eigenlijk nog moe is als ze wakker wordt, en dan dus weer snel naar bed moet. 

  Ervaringen en tips zijn welkom 🙂


  Rcl
  Bijdrager
  #10346419 Quote

  Heel herkanbaar die van mij was nog lang niet moe en deed korte dutjes omdat dan 1 uur bezig was hem te sussen toen k hem liet speelde hij best lamg en sliep hij 1 uur in ochtend en 1 soms 1,5 uur middag dat vond ik primma nu nog steeds em nu 6 maandem oud


  Eefvie
  Bijdrager
  #10346431 Quote

  Met 12 weken deed mijn dochter ook dutjes van 45 minuten. Dit ging steeds vaker wat langer worden toen ze 6 maanden werd. Ze sliep meestal 4 dutjes van 45 minuten op een dag en ik hield idd ook een wakkertijd aan. 

  Je kan het eens proberen toch? Als je merkt dat de nachten slechter worden of hij er last van heeft ga je gewoon weer terug naar hoe je t nu doet. 


  RomyVM
  Bijdrager
  #10346434 Quote

  Na 45 minuten alweer naar bed is best snel ja. Een keer gapen betekent niet altijd dat ze vreselijk moe zijn.

  Hier waren mn dochters rond de 3 maanden toch echt wel zo’n 1.5 uur Wakker tussen de slaapjes in. Ze sliepen zo’n 3/4x per dag. Met 4 maanden echt nog maar 3x. Met 7 maanden nog 2x.

  Dutjes van 45 minuten is wel redelijk normaal voor zo’n ukkie. Ze moeten leren slaapcyclussen achter elkaar te plakken en dat gaan ze écht een keer doen, maar dat kost wat tijd. 

  Ik probeerde mn dochters altijd 1x per dag langer in slaap te krijgen dan die 45 minuten door ze bv. wat extra melk te geven als ze wakker werden of terug op hun zij te ‘dwingen’ zodat ze weer verder sliepen. Maar dat lukte echt niet altijd.

  Probeer het gewoon eens uit. Dan merk je het snel genoeg. Ze is ook geen heel klein kindje meer die altijd moet slapen, ze wordt ouder en kan dus langer wakker zijn.


  Lewis
  Bijdrager
  #10346436 Quote

  Ik heb een paar weken geleden ook zo’n soortgelijk topic geopend. Mijn meisje is nu 14 weken. Ze slaapt erg licht en veel korte dutjes. Ik was ook heel veel bezig met haar in slaap krijgen of houden. Daarnaast is ze tot een week of 3 geleden een echte huilbaby geweest en dat kostte haar veel energie. Ze kon dus echt niet langer dan 45 minuutjes vrolijk wakker zijn voordat ze alweer te moe was en de strijd om het slapen weer begon. 

  Of het nou de osteopaat is geweest, of die magische drie maanden grens of dat ik er relaxter in sta… Het is vrij plotseling stukken beter geworden. Ik heb alleen wel volledig losgelaten dat ze langer dan die 45 minuten moet slapen. Is ze wakker dan ga ik gewoon spelen. Ik doe ook niet meer aan ritme en regelmaat. Ik ben eens gaan kijken naar waar zij nou om vraagt. 

  En wat blijkt?? Als ik niet zo bezig ben met dat ze moet slapen is ze eigenlijk best vrolijk. Ze kan inmiddels een uurtje en soms iets langer wakker zijn. Ze drinkt graag vaker een kleinere fles. En ze doet af en toe, eens per dag of twee dagen, helemaal uit zichzelf een langer dutje.  En dat zag ik echt niet aankomen hoor! Ik kom op 4, heel soms 5 keer slapen per dag uit. Daarnaast merk ik dat al dat geworstel rond slapen loslaten ook haar relaxter heeft gemaakt. Ze slaapt sinds deze week veel gemakkelijker haar dagslaapjes in haar eigen bedje op haar kamertje. Het is gewoon geen worsteling meer. Ben trots op haar! 

  Mijn advies zou dus zijn: laat het los en volg haar.  Maar dat had ik een maand geleden ook niet als antwoord geaccepteerd. Ook ligt het misschien aan de leeftijd dat het hier beter gaat hoor. Elk kindje is ook anders. Dus volg je moederhart en kijk wat werkt. 


  Lewis
  Bijdrager
  #10346438 Quote

  Oh en ze is snachts ineens een ruk van 6 uur achter elkaar gaan slapen. Wel van 8 a 9 tot 2 a 3. 

   

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Juuntje
  Bijdrager
  #10346567 Quote

  Dank voor jullie reacties. 

  Ze is zeker geen slechte slaper. Ze slaapt goed in haar eigen bedje en slaapt ook goed in. Je hoort mij niet klagen wat dat betreft. Ik wil gewoon kijken of ze overdag langer wakker kan zijn en dus langer kan slapen, zodat het makkelijker wordt om op stap te gaan. Ik alleen niet dat ze oververmoeid raakt. 

  Inmiddels slaapt ze het eerste ochtendslaapje wel 1,5 uur. Daarna is het nog even zoeken. De nachten pakt ze vaak eerst een lang stuk van zes uur en daarna korte stukjes van drie uur.

  We zien het wel weer😉 

  #10347183 Quote

  Wat voor mij een eye opener was (en misschien is dit voor jou/jullie heel logisch) was dat baby’s een wakkertijd hebben die past bij de leeftijd. Ik ging steeds uit van schema’s uit een boek…

  Anyway, toen ik eenmaal wakkertijd in de gaten ging houden kreeg ik een veel beter slapend kind. Eerst nog hazenslaapjes en oververmoeid en toen ineens langere dutjes en beter uitgerust. Dus, mocht je dit lezen en ook nog niet bekend zijn met wakkertijd – wellicht helpt het jou ook 🙂

  #10348759 Quote

  This reply has been reported for inappropriate content.

  OUDERS MET BABY 0-12 WEKEN SLAAP CONSULT!
  Deze maand zijn er nog maar 4 plekjes vrij! Schrijf je snel in en ontvang een GRATIS slaap consult voor jou en jouw kleintje!
  https://forms.gle/HsR9GP9wFmJmCLqL6

  Voor mijn nieuwe studie ‘Baby Sleep Consultancy’ ben ik op zoek naar 4 ouders / verzorgers met een baby van 0 – 12 weken die graag wat ondersteuning kunnen gebruiken bij het slapen van hun kleintje. Belangrijk om te weten is dat het hierbij gaat om het creëren van een ‘healthy sleep hygiene’ wat inhoudt dat we kijken naar de behoeften van een baby, zodat hij zonder te huilen voldoende slaap en voeding krijgt. De adviezen en handelingen zjn gericht op natuurlijke reflexen en behoeftes van baby’s, waarbij vrijwel alles te herleiden is vanuit de periode dat de baby nog in de buik zat. Ook is het belangrijk om te weten dat mijn mentor van de opleiding mijn feedback aan jou als ouder / verzorger eerst goed moet keuren, voordat ik het aan jullie doorgeef. Dus eigenlijk krijg je tips & tricks van een ervaren sleep consultant (alle informatie wordt geanonimiseerd, zodat jullie gegevens privé blijven).
  Wat vraag ik van jullie om je in te schrijven:
  – We zullen gedurende 2 weken ongeveer 3 tot 6 keer contact hebben over de huidige situatie. Dit zodat er een goed beeld ontstaat wat werkt en wat niet werkt voor jouw kleintje.
  – De geanonimiseerde informatie mag worden doorgegeven aan mijn mentor, welke mijn feedback streng nakijkt voordat je deze terug ontvangt.
  – De consults kunnen online plaatsvinden, telefonisch, maar ook aan huis. Dit zodat we bijvoorbeeld White Noise kunnen introduceren, ik mee kan kijken hoe het voeden eventueel gaat of hoe je jouw baby veilig kan inbakeren.

  Schrijf je snel in, voordat alle plekjes vol zijn.
  https://forms.gle/HsR9GP9wFmJmCLqL6

  Liefs,
  Josanne 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct