Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Aantal Flessen Consultatiebureau

 • Auteur
  Berichten

 • Bollebuikpuntnl
  Bijdrager
  #10487179

  Goedemorgen,

  Vorige week naar het consultatiebureau geweest en de kleine meid doet het hartstikke goed. Ze was toen 9 weken. Ik gaf haar overdag om de 5 uur voeding 150+5. Ging best lekker! Snachts liet ik haar zelf komen en zat soms 3, 4, 5 uur tussen. Heel verschillend maar geen enkel probleem. Ze kwam wel aan haar 5 flessen van 150 op een dag en dronk ze goed leeg. Nu heeft het consultatiebureau mij geadviseerd om om de 4 uur 150+5 te gaan geven zodat ze dan snachts er waarschijnlijk 5 uur tussen zou laten. Afgelopen week (sinds ik dat dus ben gaan doen) spuugt ze behoorlijk veel uit, laat regelmatig zo’n 30/40 cc staan en snachts komt ze alsnog rond de 3/4 uur. Waardoor ze nu dus 6 X 150+5 krijgt en dat lijkt mij teveel voor een baby van +- 5 kilo. Eerder om de 5 uur kreeg ze 5 flessen op een dag en nu dus 6. Wat vinden jullie? Hiermee doorgaan en kijken wat ze snachts doet? Of weer terug naar om de 5 uur?

  Liefs,
  🌸


  LucJe
  Bijdrager
  #10487186 Quote

  Meid volg lekker je kindje!!! Lekker terug gaan hoor! Blijkbaar was dat ritme super voor haar! Cb wilde dat ik mn dochter op dr rug in bed zou leggen. Dat kind doet geen oog dicht dan, en ik ook niet! Je voelt je eigen kind t beste aan hoor..


  Lewis
  Bijdrager
  #10487192 Quote

  Consultatiebureau houdt altijd zo vast aan die standaard voedingsschema’s. Lang niet elk kind past daarin hoor. Gewoon doen wat voor jullie werkt. Het maakt echt niet uit zolang jij geen problemen ervaart en je kindje gewoon tevreden is en goed groeit, plast en poept.

  Mijn dochter was precies omgekeerd, die dronk vaak kleine beetjes. Ook veel “advies” over gehad. ik moest afbouwen naar minder en groter en maar rekken met de speen. Ze spoog al zoveel door de reflux. Ze was gewoon veel tevredener op onze manier, en dat werkte gewoon beter. Dus tot een maand of vier 8 flessen per 24 uur, en zeker tot zeven maanden nog wel 6 flessen.  


  NasCar
  Bijdrager
  #10487196 Quote

  Volg inderdaad je kindje.

  Bij mijn dochter maakte het niet uit hoe veel er in een fles zat, ze had sowieso na 3 uur weer honger. Om niet boven 1 liter uit te komen hadden we meer flessen en minder cc dan volgens het boekje van het consultatiebureau. De arts van het consultatiebureau gaf bij mij juist aan dat hij een voorstander is voor meer flessen met minder inhoud i.v.m. dat het maagje anders zo snel oprekt. Ze zeggen dus ook overal weer andere dingen…

  #10487254 Quote

  Ik kreeg juist bij bureau altijd de complimenten dat ik me totaal niet aan de regeltjes hield en puur op me kind afgaat. Zolang je kind tevreden is is het goed. Volgens de regels zou met zoontje met 6 kg nog maar 5 of 6 flessen moeten van 180. Hij dronk er toen nog 7 of 8 van 150. Hij was toen 3 maand geloof ik. Lekker op je kind afgaan


  MamaLynneke
  Bijdrager
  #10487391 Quote

  Lekker terug gaan! Cb adviseert mij 4 flessen van 180. Maar mijn kindje is borstgevoed geweest en drinkt vaker kleine beetjes. Zo lang ze genoeg groeit, poept en plast lekker je kindje volgen. Die nachten doorslapen komen vanzelf als ze eraan toe is. Wat misschien ook kan is een keer extra de fles geven bijvoorbeeld elke 3.5 a 4 uur, dan krijgt ze overdag meer binnen en bij ons leidde dat tot doorslapen! Dan geef je eventueel iets minder melk.

  Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar

  Bollebuikpuntnl
  Bijdrager
  #10487398 Quote

  Hartstikke bedankt voor jullie reacties, ik ben gelijk teruggegaan naar om de 5 uur en de laatste fles ga ik wat meer in de fles doen dan overdag. Ze heeft geluk al minder gespuugd en slaapt ineens weer erg veel. Waarschijnlijk slaap inhalen van de afgelopen week zovaak wakker voor de voedingen.


  Mamabeertje
  Bijdrager
  #10488062 Quote

  Gewoon uit nieuwsgierigheid, maar vind je om de 5uur niet te lang? Afgezien van het feit dat je al geprobeerd hebt om eerder te geven en dat niet werkte. 

  ik wil heel graag op verzoek geven maar vind vaak heel lastig omdat hij dan ook wel eens 5uur niet meldt voot een fles en ik dat best lang vind. Je moet ergens zeggen van nu moet je kindje echt wel weer wat drinken/eten. Denk ik… 

  GEEN AFKEUR over je aanpak. Het werkt voor jullie en dat is het belangrijkste 


  Bollebuikpuntnl
  Bijdrager
  #10488063 Quote

  Klopt, het is best lang. Alleen voor ons werkt het zo het beste. Soms komt ze na 5 uur nog niet, maar dan maak ik haar zeker wakker. Om de 4 uur merk ik gewoon dat ze dan vaak pas net een halfuurtje/drie kwartier slaapt en ik haar dan weer moet onderbreken in haar slaap en ze spuugt heel veel uit. Veel meer huilen en absoluut niet haarzelf. Nu alweer paar dagen om de 5 uur en het gaat weer super! Zowel met haar als met mij. Snachts laat ik haar zelf komen en daar kan 4 uur maar ook 5 uur tussen zitten. Ze drinkt haar flessen nu weer heerlijk leeg en om de 4 uur liet ze behoorlijk wat staan elke keer. Oja 1 ding, ben wel nu om de 5 uur 180+6 gaan geven! Gaat perfect 👌🏻

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct