Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Aantal voedingen met borstvoeding

 • Auteur
  Berichten
 • #10118639

  Hallo dames!

  Ik heb even een vraagje over het aantal voedingen wat ik nu geef aan mijn zoontje. Hij is nu 3,5 week oud en ik geef dus borstvoeding. Ik zit nu op ongeveer 7 voedingen per dag. Het verschilt per dag weer een beetje wanneer ik hem voed, want ik voed op verzoek. Maar het komt ongeveer neer op 1.00 4.00 8.00 11.00 14.00 18.00 22.00. Nu was hij bij geboorte 3853 gram en na een week toen de kraamverzorgster weg ging was hij al 4150 gram en ik heb hem nu gewogen op mijn eigen weegschaal door er zelf op te gaan staan en daarna met hem erop en dan zit hij al zo’n beetje op 5kg! Ik vraag mij af of ik hem niet te veel geef en of ik moet proberen een voeding eraf te krijgen. Ik ga de 15e naar het consultatiebureau en ga het dan ook even vragen, maar ik vroeg mij af wat jullie ervaringen/adviezen hierin zijn?


  gebruiker164592
  Bijdrager
  #10118646 Quote

  Wow wat groeit hij hard. Super! 

  Als je bv geef mag je zoveel geven als de kleine wilt. Mocht je over gaan op kv dan moet je wel aan hoeveelheden houden. 

  #10118654 Quote

  Ja hij doet het echt super! Hij heeft dan ook wel een schattige dikke onderkin nu, haha. Maar dus lekker blijven geven wanneer hij wilt, dankjewel! 

  #10118697 Quote

  Je borstvoeding past zich aan naar zijn behoefte, dus je kan lekker blijven geven wat hij wil, voor zover ik het altijd heb begrepen.


  FT de Vries
  Bijdrager
  #10118718 Quote

  Gewoon voeden op verzoek. Je kan niet te veel geven. De ene baby groeit sneller en meer dan de andere. 


  Marma
  Bijdrager
  #10118931 Quote

  te veel bestaat niet bij bv, lekker blijven voeden. 

  Als je benieuwd bent naar zijn gewicht kun je ook kijken of je cb een inloopuur heeft. Daar kun je vaak zonder afspraak je baby laten wegen. 

  Lees ook: Alles over doorslapen

  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10119168 Quote

  Borstvoedingsbabys zijn de eerste paar maanden vaak zwaarder dan flesvoedingsbabys. Mijn zoontje zat toen op de +2,5 lijn, mijn dochtertje op de +2.

  Bij mijn zoontje is door het cb nooit iets gezegd over zijn gewicht omdat het een borstvoedingsbaby is. Hij is nu een slank peutertje. 

  Mijn dochtertje vonden ze wel te zwaar. Jammer dan. Ik blijf haar gewoon voeden op verzoek.

  Hangt er net vanaf wie er tegenover je zit, maar teveel borsfvoeding geven kan inderdaad niet. 

  Vaak krijgen borstvoedingsbabys na 4 maanden een dipje in hun groeicurve, ook dat is normaal. De groeicurve die het consultatiebureau hanteert is dacht ik uit 1980 betreft het gewicht. Dat was een echte flesvoedingsgeneratie. En borstvoedingsbabys groeien nu eenmaal anders. 


  MomApril
  Bijdrager
  #10120573 Quote

  Mijn zoontje kwam in de eerste weken ongeveer 400 gram per week aan. Geef ook borstvoeding op verzoek. Zat in het begin op minimaal 8 voedingen! Nu is hij 5 maanden en ben ik nog steeds 7-8 keer per dag aan het voeden, maar nu veel minder lang dan eerst. Nu nog ongeveer 10 minuten, waar het in het begin zeker 30 minuten was

  De eerste keren bij het consultatiebureau zat hij op de +2 lijn en nu zit hij precies op het gemiddelde! Gewoon lekker doorgaan zoals je nu doet, dan komt het uiteindelijk echt wel goed 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct