Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Aardbeienvlek

 • Auteur
  Berichten
 • #10260497

  Hi!

  Mijn dochter heeft een aardbeienvlek op haar hoofdje(achterkant) gelukkig heeft zij er geen last van. 

  Maar zijn er ook mama’s met kindjes die dit hebben en zo ja wanneer trok het een beetje weg?

  Groetjes Susanne 

  #10260511 Quote

  Mijn dochter heeft een kleintje op haar borst. Ze is net 2 jaar, hij zit er nog maar droogt nu heeel langzaam in en is niet meer zo vurig rood.

  Het kan wel tot 4 jaar of langer duren voor ie helemaal weg is. Gewoon afwachten, niks aan te doen. Gelukkig hebben ze er geen last van ofzo, t ziet er alleen een beetje gek uit, vooral als het in het gezicht/op het hoofd is.

  Een nichtje van me heeft een hele grote bovenop haar hoofd (ze is nu ook 2 jaar en heeft bijna geen haar) Mijn schoonzus krijgt er vaak opmerkingen over, mensen die zeggen: Uuuwl, wat is dat? Beetje vervelend, maar veel mensen kennen het niet en vinden het iets smerigss

  #10260518 Quote

  Mijn zoontje is bijna 1 jaar en had een dikke aardbeienvlek op zijn pols. Het zit er nog steeds maar het is nu donkerrood, en in het midden wordt het al huidskleur. En ook minder dik. Dus het gaat langzaaaaam aan weg. 


  Anouk SvE
  Bijdrager
  #10260535 Quote

  Toen mijn dochter werd geboren had ze 4 aardbeienvlekken. 

  Op haar voet, achterhoofd, bil en bij haar oog. Inmiddels is die op haar voet helemaal weg. Bij haar oog wordt ook steeds minder. die op haar bil en achterhoofd zitten er nog, maar ze heeft er geen last van. Het verschilt dus heel erg per vlek wanneer ze weggaan.  Tegen ons is gezegd dat ze voor haar 12e weg zouden moeten zijn.

   


  Anouk SvE
  Bijdrager
  #10260536 Quote

  Toen mijn dochter werd geboren had ze 4 aardbeienvlekken.  Ze is nu 2 jaar.

  Op haar voet, achterhoofd, bil en bij haar oog. Inmiddels is die op haar voet helemaal weg. Bij haar oog wordt ook steeds minder. die op haar bil en achterhoofd zitten er nog, maar ze heeft er geen last van. Het verschilt dus heel erg per vlek wanneer ze weggaan.  Tegen ons is gezegd dat ze voor haar 12e weg zouden moeten zijn.

   


  ProudMamaJ
  Bijdrager
  #10260683 Quote

  Onze dochter had 10 aardbeienvlekjes. Kwamen er steeds meer bij, maar gelukkig stopte het toen. En de meeste zijn klein. 

  Nu is ze bijna 16 maanden en verdwijnen ze al. Een paar kleintjes zijn al helemaal weg en de andere worden al kleiner, minder dik en minder rood. 

  read more image Lees ook: Alles over doorslapen
  #10260720 Quote

  Vroeg me af wanneer het in beetje “in gaat drogen” maar als ik dit zo lees is dat dus echt heel verschillend! 


  Rica
  Bijdrager
  #10262241 Quote

  Mijn zoontje heeft er 2. Een kleintje aan de zijkant van zijn hoofd en een grote bovenop zijn hoofd.

  We zijn ermee naar de dermatoloog geweest, maar omdat ze niet op ‘gevaarlijke’ plekken zitten wordt er niets aan gedaan.
  We hebben nu als nog in overleg een afspraak gemaakt bij het WKZ om daar met een specialist te praten. Het schijnt dat het lokaal aanbrengen van betablokker (dmv een zalf of druppels) de groei remt en zelfs helpt bij het verdwijnen van het hemangioom. De dermatoloog wist alleen niet alles te vertellen over mogelijke bijwerkingen, dus vandaar toch maar even naar het WKZ.

  Het schijnt dat de plekken in ieder geval doorgroeien tot de leeftijd van 6-9 maanden van de baby’s. Daarna zou het stoppen en uiteindelijk verdwijnt de plek, maar dat zou met 10% per jaar gaan, oftewel ze zouden weg moeten zijn voor hij 10 is.

  Hij is nu net 6 weken en ik vind het zo zielig dat hij nog al die jaren met zo’n grote plek bovenop zijn hoofd moet lopen 🙁 Hopelijk is er behandeling mogelijk zonder nare bijwerkingen!

  #10265330 Quote

  Hou me op de hoogte! Ik ben benieuwd! 

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen