Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Abortus 2

 • Auteur
  Berichten
 • #10328237

  Abortus, een lekker controversieel onderwerp. Ik plaats dit topic, omdat ik ooit zelf een abortus heb ondergaan en hier totaal geen spijt van heb, maar vaak het gevoel krijg vanuit reacties om me heen dat ik dit wel zou moeten hebben. Na wederom zo’n reactie verbaasde het me zozeer dat ik besloten heb (anoniem, online ;)) dit van me af te schrijven (en wellicht krijg ik vanuit reacties hier nog nieuwe inzichten). Ik ben kort gezegd benieuwd of het aan mij ligt en dat ik het ’te licht neem’, of dat ik gewoonweg de verkeerde mensen tref.

  Mijn verhaal: 3 jaar geleden was ik vlak na de bevalling van mijn dochtertje (3,5 mnd) onverwacht weer zwanger. Ik was nog niet ongesteld geweest en het was de eerste keer dat we weer seks hadden na de bevalling. Mijn dochtertje huilde in die tijd erg veel, had een zware bevalling gehad die geëindigd was in een spoedkeizersnede, ik zat niet lekker in mijn vel en tegen een burn-out aan i.v.m. naast het verse ouderschap een rotsituatie op het werk en de relatie tussen mijn partner en mij was daarnaast (mede door alle stress veroorzaakt door bovenstaande) ook verre van optimaal. En toen die test, zwanger. Ik wist het eigenlijk direct: dit gaat nu niet. Ik ga er zelf aan onderdoor als ik deze zwangerschap doorzet en kom dan in een neerwaartse spiraal, wat hoogstwaarschijnlijk ook mijn relatie niet zal overleven. Dus voor abortus gekozen en dus geen moment spijt gehad.

  Maar dan de opmerkingen van mensen. Verwensingen dat ze hoopten dat ons nooit een eventuele tweede gegund zou zijn na deze keuze, bijvoorbeeld. Ik ben hier verbaasd over, omdat ik van mening ben dat het altijd iemands eigen keuze moet mogen zijn, ongeacht de reden.

  Waarom ik dit precies opschrijf? Geen idee eigenlijk. Ik moest dit denk ik even érgens kwijt.


  Rcl
  Bijdrager
  #10328242 Quote

  Tja ik denk als je sex heb een kind kan krijgen ondanks je niet ongesteld word en als je geen condoom of iets gebruikt dus ja eigen fout en abortus zeker als je kind heb lijkt me dat je wel schuldig mag kan voelen althans dat zou ik hebben. Maar je heb zo veel dingen daarna gehad dat misschien alles te veel was en dit onderdrukte 

  Dat kan maar dan alsnog je heb een kind en dan 2 de kind  abortus  ja jou keus maar je weet sex kan je kind krijgen dus dat is mij standpunt maar wel vervelend voor je allemaal 


  Sydx
  Bijdrager
  #10328244 Quote

  Mensen moeten zich niet met andere bemoeien en zeker niet in dit soort situaties !

  Dit is jouw lijf, jouw leven en daar maak jij een besluit over. Niemand maar dan ook nieman mag hier zich mee bemoeien. Een mening hebben prima maar hou die voor je.

  Ik heb ook ooit abortus gedaan (was wel jong toen) nu 3 gezonde kinderen maar nog steeds het beste besluit wat ik toen kon nemen.
  Als iemand daar wat vind prima maar gewoon voor jezelf houden. 

  Goed van je dat je naar je situatie heb geluisterd en daarnaar gehandeld heb ! Mag je trots op zijn ondanks wat er gebeurd is en dat je daardoor een kindje hebt ‘verloren’ om het zo te noemen.


  EMW
  Bijdrager
  #10328247 Quote

  Hi, 

  Wat een rot reacties zeg! Alsof zo’n situatie, ongeacht of je er spijt van hebt of niet, niet al rot genoeg is.

  Van wat ik uit je verhaal kan opmaken heb je een weloverwogen keuze gemaakt, abortus is nooit iemands eerste keuze, maar als het niet gaat gaat het niet. De grens voor wat je aankunt is voor iedereen anders en dat moet je van elkaar respecteren, vind ik..

  Ik heb 2 keer een abortus gehad, en heb hier gelukkig nooit vervelende reacties over gekregen. Ik ben er met de meeste mensen heel open over en zal er nooit over liegen als er direct naar gevraagd wordt maar heb het bijvoorbeeld 2 van mijn beste vriendinnetjes die sterk gelovig zijn niet verteld om evt vervelende reacties of frictie te voorkomen. 

  #10328248 Quote

  Wat heb je toch een vervelende mensen rondlopen! Ik ben pro-choice, ieder mag z’n eigen keus maken. Hoe akelig is het dan dat er mensen zijn die toch vinden dat ze jou hun keus moeten opdringen. Hier op het forum hangt (vind ik) ook best een anti-abortussfeer. Regelmatig opmerkingen in de trant van: je had het kunnen weten, je moet eens weten hoe graag sommige mensen een kind willen, enzovoorts. 

  Dit zijn mensen die anderen niet in hun waarde kunnen laten. Je mag dit allemaal vinden, maar je hoeft het anderen niet op te dringen. Het is ook niet aan mij of anderen om te bepalen of jij een goede keus hebt gemaakt toentertijd. Als dit voor jou goed voelt, ben ik heel blij dat je die keus hebt gemaakt en hoop ik dat in betere tijden jullie een tweede kindje is gegund! 

  #10328252 Quote

  Niks aantrekken van dat soort reacties! Ik was begin dit jaar opnieuw zwanger, 5 maanden na de geboorte van mijn zoontje, en abortus is ook door mijn hoofd gegaan. Ik zag ook niet hoe ik dit moest doen. Uiteindelijk besloten we er wel voor te gaan, maar dat was een weloverwogen keuze en abortus was ook hier een reële optie geweest (zeker als ik jouw situatie gehad had!). Uiteindelijk is het een miskraam geworden, maar dat is niet relevant hier. In ieder geval: ben het 100% eens met dat het iemands eigen keuze moet kunnen zijn. En deel de overtuiging “je hebt zelf seks, dus moet je ook zelf die verantwoordelijkheid dragen” zeker niet. Een kind moet geen ‘straf’ zijn en ook niet zo voelen, de blaar waar je op moet zitten omdat je seks gehad hebt. Dat verdient een kind niet, jij als ouder niet en niet te vergeten het in jouw geval oudere zusje – die in een situatie komt waarin ouders ongelukkig zijn en misschien zelfs niet meer bij elkaar – ook niet.

  Natuurlijk ben je er zelf bij en weten we allemaal dat we niet zwanger worden van de wind. Maar dan nog.

  #10328253 Quote

  Oh en opmerkingen dat er zoveel mensen zijn die geen kind kunnen krijgen, dus dat je het daarom zou moeten houden moet je ook zeeeeker vergeten! Ik gun iedereen met een kinderwens een kind, maar de moeite die het kost voor sommige mensen om zwanger te raken staat 100% los van de keuze van een ander.


  gebruiker482178
  Bijdrager
  #10328275 Quote

  Lekker laten kletsen al die mensen. Wat heb je er nou aan om in je eentje twee kinderen op te voeden met een burnout?

  En weet je wat t is.. Je kan t toch nooit goed doen. Als je t kindje had gehouden, waren er ongetwijfeld mensen die commentaar hadden gehad (zo dicht op elkaar? Foutje zeker? Etc etc) op de situatie die er dan ontstaan was..

  #10328303 Quote

  Zo kort na de bevalling weer zwanger? Heftig hoor! Je lichaam heeft tijd nodig om te herstellen en je baby zou aandacht te kort komen. Ik vind dus dat je er goed aan hebt gedaan. Dit is mijn mening dus als andere er anders over denken ook goed. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct