Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Actief Einde Zwangerschap

 • Auteur
  Berichten

 • Chels
  Bijdrager
  #10483345

  Hey iedereen.
  Momenteel 37 weken zwanger en ik ben echt nog super actief. Ik doe nog grote wandelingen met de hond, het huishouden, boodschappen enz…

  Wie van jullie was nog actief op het einde van de zwangerschap en gaf dit een invloed op de bevalling? (Eventueel vroeger bevallen of meer voorweeen)

  #10483353 Quote

  Super goed dat je nog zo actief bezig bent! Ik ben tot de dag voor mijn (ingeleide) bevalling ook actief geweest, waaronder iedere dag een flinke wandeling. Ben er van overtuigd dat dit van positieve invloed is geweest op de duur en het verloop van mijn bevalling en ook vooral het herstel naderhand. Mijn inleiding stond hier los van, dit had te maken feit dat ik over de 41 zat. Mijn dochter zat wel prima, maar het vruchtwater werd steeds minder. Ik zou alleen maar zeggen, ga zo door 👍

  #10483363 Quote

  Hoe actiever je kunt blijven tot je bevalling hoe fitter je het kunt doorstaan en je daarna weer voelt.


  Essther
  Bijdrager
  #10483364 Quote

  Hai
  Bij mijn eerste bevalling was ik fit, denk zelf dat dat belangrijk was voor bevalling en herstel.
  Nu 38 weken en deze keer gaat wandelen wat minder goed. Probeer nu 2x in de week 1km te zwemmen. Tot nu toe gaat dag goed.
  Zeker volhouden zolang het gaat. Maar zeker ook regelmatig je rust pakken!

  #10483369 Quote

  Volgens mij is een beetje actief blijven juist heel goed voor je. Je gaat dan veel fitter de bevalling in waardoor ook je herstel sneller zal gaan. Ik heb tot het einde aan toe elke dag flinke stukken gewandeld en in de week van de bevalling zelfs nog kilometers gefietst. Mijn bevalling is ingeleid dus over het beginnen ervan kan ik weinig zeggen. Ik had een lange pittige bevalling die eindigde in een spoedkeizersnede. Mijn herstel daarvan ging hem vlot, mede omdat ik zo fit en actief was geweest net voor de bevalling. 


  gebruiker960387
  Bijdrager
  #10483371 Quote

  Hier ook iedere zwangerschap actief geweest. Nu zwanger van de vierde (38 weken nu) en elke dag nog 10.000 stappen als doel. Hoe actiever hoe beter. Stilzitten kan altijd nog.
  Succes !

  read more image Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Lianfl
  Bijdrager
  #10483386 Quote

  Heel fijn dat je nog zo actief bent. Ik was ook nog heel erg actief. De bevalling is dan wel pas met 40+6 spontaan begonnen maar tijdens mijn bevalling veel kunnen lopen en de bevalling heeft 5 uur geduurd.
  Zo lang je je goed voelt en niet over je grenzen gaat vooral lekker blijven bewegen!


  Klijn
  Bijdrager
  #10483389 Quote

  Zo jaloers op al deze verhalen 🙈 Ik zit sinds 2 weken (toen 34+2) alleen nog maar thuis vanwege veel harde buiken. Mijn eerste kwam ook met net 36 weken, dus wilde deze keer geen risico’s nemen. Ik ben nu blij dat ik 5 minuutjes met de oudste naar een pleintje in de buurt kan waggelen, waar ik weer neerstrijk op een bankje… En mijn man heeft gelukkig nog vakantie en kan het huishouden een beetje bijhouden, want dat mag ik ook niet meer!

  Totaal niet om je angst aan te jagen trouwens hoor, dit verhaal 😅 Wil alleen zeggen dat het dus wel invloed kán hebben. Gewoon goed luisteren naar je lijf, en als het goed voelt, lekker blijven doen!

  #10483421 Quote

  Vroeger bevallen is heel normaal de meeste vrouwen bevallen rond week 38/39.. Maar 5% bevalt met 40. En 40+ is ook minder dan 38 / 39 w. Ik denk niet dat het invloed heeft op de bevalling. Al had ik dat bij me 1e zwangerschap ook. Stond met 38.3 nog op een buurtfeest en 50e verjaardag. En met 39.4 nog op een housewarming. Mijn dochter is met 40w (uitgerekende datum) in 5. 5u geboren. Had enorme rug weeën, persdrang en toen ik mocht persen 2x persen 7min was ze er. Of dit kwam door het actief bezig zijn dat weet ik niet.. Nu 32 weken zwanger van de 2e. En totaal andere zwangerschap. Al ga ik met 36.3 nog even rondje efteling doen. En dat is het kaatste actieve wat ik voor de bevalling plan haha..

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen