Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Acupunctuur En Kinderwens

 • Auteur
  Berichten

 • RM
  Bijdrager
  #10133050

  In januari gestopt met de pil en sinds maart actief bezig voor een 1e kindje. Aantal maanden ovulatietesten gebruikt.

  Nu sinds 6 weken gestart met acupunctuur. De doorbloeding in mijn baarmoeder is waarschijnlijk niet genoeg dus gaat zij deze stimuleren. Na 4 weken moest ik ongesteld worden, duurde maar… uiteindelijk met 31 dagen ongesteld geworden (normaal 26/27/28 dagen) dus hoopte er een beetje op dat ik een positieve test in handen zou hebben.

  Vorige week zij ze tijdens de sessie: zou het kunnen dat je zwanger bent? Het lijkt me sterk want ik zat op dag 14 van de cyclus. Wellicht heeft zij mijn eisprong gevoeld want die zou die dag wel moeten komen volgens de ovulatietest. Gister ging ik weer en toen zei ze dat ze niet meer voelde wat ze die week ervoor voelde.

  Met 14 dagen cyclus kan ze dat toch niet eens voelen? Over 1,5 week zullen we het weten. Ik hoop erg!!

  Wie heeft er nog meer ervaringen? Ik kan alleen oude ervaringen lezen, geen recente.


  Marma
  Bijdrager
  #10133076 Quote

  Toen ik voor acupunctuur ging voelde ze aan mijn pols en vertelde ze dat ze het niet aan durfde om te prikken omdat ik misschien wel zwanger was. Na anderhalf jaar proberen durfde ik dat niet te geloven. 3 dagen later een test gedaan en ze had gelijk! Ik was op dat moment al wel overtijd. 

  Succes, ik hoop voor je dat het snel lukt!


  Sanne1979
  Bijdrager
  #10133079 Quote

  Ik heb ook goede ervaringen. 1e zwangerschap na 3 weken (3 behandelingen) en een super zwangerschap en pijnloze bevalling gehad). Nu weer zwanger en was ik na 2 1/2 maand acupunctuur zwanger. 

  Naast acupunctuur had ik ook Chinese kruiden die verschrikkelijk ranzig waren. Tm de 12e week (vanaf begin) ging ik wel wekelijks.

  Ik word behandeld door Gilles Stoop. Hij is hierin gespecialiseerd en wilde alleen bij hem. Het is wel wekelijks een stukje rijden, maar dat heb ik er graag voor over. Hij heeft een praktisch in Rotterdam Hoogvliet en Utrecht.

  Veel succes! Hopelijk mag je snel zwanger zijn.


  xLisz
  Bijdrager
  #10133098 Quote

  Hoi hoi!

   

  Ik ga ook sinds een paar weken naar acupunctuur voor kinderwens en mijn pms. Volgens de acupunctuur was de doorbloeding in baarmoeder niet zo goed, koude plekken en noemde het een koude baarmoeder. Die heeft hij aangepakt en mijn pms. 

  Helaas is de eerste ronde met acupunctuur geëindigd in een vroege miskraam. Deze ronde afwachten. Volgens hem zit er wel goed bij mij, daarom extra punten gezet voor betere vruchtbaarheid. Eisprong netjes optijd geweest. Pms deze maand nergens te bekennen.

   

  Tot nu toe erg tevreden!


  RM
  Bijdrager
  #10133486 Quote

  Bedankt voor jullie reacties! Mijn cyclus was de afgelopen keer dus ook beter dan normaal dus dat is positief! Zit nu op dag 20 van de cyclus. Dinsdag ga ik weer heen. Nog even afwachten!


  Bloompjee
  Bijdrager
  #10133839 Quote

  Ik heb accupunctuur 3 maanden volgehouden. Net zoals xlisz zeiden ze tegen mij dat ik ook een koude baarmoeder had. Mijn baarmoeder was niet goed doorbloed en mijn ademhaling zat te hoog. Ze adviseerde mij meer rood vlees te gaan eten en ademhalingsoefeningen te gaan doen zodat ik meer door mijn buik adem. Ik ben na 3 maanden getopt en ben nog steeds niet zwanger. Ik heb het idee dat het bij mij niet werkt. 

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  Tess J
  Bijdrager
  #10134106 Quote

  Ik heb er een hele positieve ervaring mee. We zijn dik 2 jaar bezig geweest met zwanger worden. De eerste maand dat ik acupuntuur deed (5 sessies) ben ik aangeteld. Ik had ook altijd een hele stabiele cyclus van 27 dagen. Die maand had ik een cyclus van 36 dagen met een hele late eisprong. Inmiddels 21 weken zwanger. Ben er van overtuigd dat acupunctuur in ieder geval iets heeft gedaan. Het is natuurlijk altijd een wonder als het mag lukken en het kan ook even duren.. maar denk dat het wel een positieve bijdragen kan leveren. Let wel op dat de acupuncturist is gespecialiseerd in fertiliteit. 


  RM
  Bijdrager
  #10134411 Quote

  @Tess J bijzonder om te lezen dat jou eerste cyclus na de acupunctuur ook langer was. Dinsdag ga ik weer heen ik zit dan op dag 26 van mijn cyclus dus zou ze in theorie wel “iets” moeten voelen als het is gelukt. Ik heb sinds maandag een rommelige buik en mn linker borst lijkt wat gevoeliger. Maar dat kan ook hoofdzwangerschap zijn…. wachten geduldig af. 

  #10141928 Quote

  Ik ben ook pas begonnen met acupunctuur om meer balans te vinden en me te kunnne ontspannen. We proberen al twee jaar zwanger te raken maar is helaas nog niet gelukt na een miskraam in sep 2016. Ben benieuwd of dat gaat helpen..

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct