Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Acupunctuur en zwanger worden

 • Auteur
  Berichten

 • Sanne1979
  Bijdrager
  #5693770

  Heeft iemand een (goede) ervaring met het zwanger worden met behulp van acupunctuur?


  gorsiesback
  Bijdrager
  #5710108 Quote

  Zeker! Wij hadden de terugplaatsing van een cryo net gehad. (Niet gelukt) Toen besloten 2 mnd rust en acupunctuur .  En toen bleek ik meteen zwanger! Ook geluk ws. Maar de eerste keer als ondersteuning van vruchtbaarheidsbehandeling is het ook goed bevallen. Ik geloof dat de een er ontvankelijker voor is dan de ander. Maar ik geloof zeker dat het wat doet.


  Sanne1979
  Bijdrager
  #5710109 Quote

  Bedankt voor je reactie. Fijn dat het bij jullie ook gelukt is. Inmiddels ben ikzelf ook enthousiast over acupunctuur. Eind oktober begonnen op de laatst dag van mijn menstruatie en niet meer ongesteld geworden. Vandaag op de echo een mooi kloppend hartje gezien en 9 weken zwanger!

  Ik geloof zeker dat het geholpen heeft. Hoe ver ben jij nu of ben je inmiddels bevallen?


  Simone34
  Bijdrager
  #5721753 Quote

  Hoi Sanne,

  hoeveel behandelingen heb jij in de tijd tussen jouw menstruatie en zwangerschap gehad? Ik lees overal dat het een heel lang behandeltraject is namelijk. Fijn dat het bij jou zo snel is gelukt.

  ik twijfel erg om te gaan. Of het geen flauwekul is, zeg maar. En dan wil ik ook graag bij iemand die veel ervaring heeft met stellen met vruchtbaarheidsproblemen.


  Johanna82
  Bijdrager
  #5729241 Quote

  Kijk eens op de website van Gilles Stoop. Hij zit in Utrecht en Rotterdam. Op zijn website staat ook veel informatie. http://www.acupuncturist.nl/ Hij heeft zich gespecialiseerd in stellen met vruchtbaarheidsuitdagingen, ook ivf etc. en doet ook geregeld onderzoek. Er staan ook aardig wat onderzoeken op zijn website.

  Ik zit zelf bij een goede dame in Alkmaar. Een Chinese, mijn menstruatie was na de eerste 2 keer een stuk minder heftig. Wij zitten nu in een icsi traject en ik ga nog 2 keer naar haar toe, halverwege voor de symptomen en de dag voor de terugplaatsing, om meer ontvankelijk en relaxt te zijn 😉

  Uiteindelijk is het vooral belangrijk om ontspannen te zijn. en acupunctuur kan daarbij helpen. Stressen helpt in ieder geval niet 😉


  Anoniem
  Lid
  #5729251 Quote

  Hi!

  Hier ook een positieve ervaring met acupunctuur. Begin januari gestart, dit weekend positief getest! Ronde 8.

  Of dat speciaal daardoor komt weet ik niet. Maar het heeft mij enorm geholpen in het proces.

  Samen mijn cyclus doornemen, theorieën uit de chinese geneeskunde. Heel fijn!

  Lees ook: Wanneer ben ik vruchtbaar? - Handige rekentool

  Anoniem
  Lid
  #5729252 Quote

  Ik heb ook iemand die gespecialiseerd is in vrouwen en fertiliteit problemen/vragen.


  Sanne1979
  Bijdrager
  #5729267 Quote

  Simone, ik lees je berichtje nu pas. Ik ben (nog steeds) onder behandeling bij Gilles Stoop. In het begin (tm week 12 zwangerschap) ging ik wekelijks. Na 3 behandelingen was ik zwanger. Ik heb toen tot week 12 vreselijk vieze Chinese kruiden gedronken (later kwam ik erachter dat je die ook in pilvorm had…) om ervoor te zorgen dat de vrucht blijft zitten. Nu ga ik 1x per maand naar Gilles.

  Zoals je zult begrijpen ben ik super enthousiast. Inmiddels 25 weken zwanger en voel me hartstikke goed (geen idee of dat met acupunctuur te maken heeft of gewoon geluk). Ik lees ook andere verhalen, maar die vrouwen hoeven minder vaak naar hun acupuncturist.

  Mocht je het nog overwegen en Utrecht of Rotterdam-Hoogvliet aan te rijden zijn, dan zou ik het zeker proberen als ik jou was.

  Heel veel succes en hopelijk ben je snel zwanger!

  @ K5; van harte gefeliciteerd! Ook vrij snel dat jij zwanger bent geraakt. We zullen nooit weten of het door acupunctuur komt, maar het belangrijkste is dat je zwanger bent. Jij ook heel veel succes en een mooie zwangerschap gewenst!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct