Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Adhd En Zwanger

 • Auteur
  Berichten
 • #10133003

  Ik ben opzoek naar maatjes die ook rond 7 weken zwanger zijn en ADHD hebben. 

  #10133011 Quote

  Ik ben 15 weken.. Maar wel ADHD, slik jij medicijnen en welke?

  #10133015 Quote

  Ja klopt ik slik methylfenidaat, dit omdat ik niet zonder kan. En jij?

  #10133037 Quote

  Serieus? Ik mocht dat niet, omdat ze niet goed wisten of het effect zou hebben op het ingeboren kindje. Ik zit nu dus noodgedwongen zonder. Maar als jij het wel mag zal ik het eens navragen, want ik kan eigenlijk ook niet zonder.. 

  #10133039 Quote

  In het begin ging ik hyperventileren en werd ik ook depri. Ben toen begonnen met ademhalingstraining. Nu gaat het gelukkig beter. Maar ik merk aan mezelf dat ik gek word van mezelf. Helaas… 


  Galileo
  Bijdrager
  #10133155 Quote

  Present! 7 weken en een beetje, uitgerekend op 1 juli. Ik slik normaal methylfenidaat maar per direct gestopt toen ik zwanger was. Gelukkig een goede psychiater die mee denkt, vooraf al aangegeven dat het spiraal er uit ging. Advies was stoppen, maar als somberheid terug komt zonder pillen, eventueel aan de Sertraline. Mijn psychiater zei wel meteen dat er geen harde onderzoeken zijn naar de invloed van methylfenidaat, maar wel die van een ongelukkige moeder tijdens de zwangerschap. 

  Net na het verwijderen van spiraal ook gestopt met medicatie, was een ramp. Toen weer begonnen en gestopt zodra ik zwanger was, nu nergens last van (zelfs mijn sleutels niet veel vaker kwijt..)! 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool
  #10133549 Quote

  Vandaag naar GGZ, waren enorm boos op de dokter dat ze me hebben laten beginnen met methylfenidaat!.. Nu per direct stoppen, maar ben daar wel beetje bang voor..

  #10133550 Quote

  Vandaag naar GGZ, waren enorm boos op de dokter dat ze me hebben laten beginnen met methylfenidaat!.. Nu per direct stoppen, maar ben daar wel beetje bang voor..


  Dwaallichtje
  Bijdrager
  #10133877 Quote

  Ik heb ADD en ik heb gisteren positief getest. Ik ben al sinds juni (sinds we zijn gaan proberen) gestopt met de methylfenidaat. 

  Voor die tijd heb ik een neurofeedback behandeling gevolgd. Dit kan in 70% van de gevallen helpen bij ADD/ADHD symptomen en is dus niet gevaarlijk. Deze behandeling zou ook permanente resultaten kunnen geven. Helaas hoorde ik bij de overige 30% en werkte het bij mij dus niet.

  Ik doe het nu al maanden zonder. Het ging na een paar weken wel beter als dat ik gewoon een dag mijn pilletjes vergat, maar ik merk natuurlijk nog wel verschil. Toen kwam de zwanger worden gekte. En toen was ik zoveel daarmee bezig dat mijn werk er best wel onder ging lijden. Ik ben nu maar 60% -70 %productief in vergelijking met de tijd dat ik nog pillen slikte.

  Toch vind ik mijn kinderwens belangrijker dan goed presteren op mijn werk. Dus als ze mij zouden ontslaan omdat het minder gaat, dan heb ik daar wel enigszins vrede mee. Liever niet natuurlijk.

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct